Hírek

Délen maradnak a pontok

Ma a Malagának és a Vászlónak szavazunk bizalmat; reméljük, nem élnek vissza vele..

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Malaga-Rayo Vallecano 1!

Nagyszerű formában van Pellegrini mester tanítványai, és a remek széria folytatódik ma este is. A szenvedő fél az újonc lesz…
A 28. fordulót rendezik a héten a La Ligában: a játéknap előtt az 5. helyen várta a folytatást a Malaga, amely kifejezetten jó passzban fordult rá a bajnokság hajrájára. A nyáron alaposan megerősített kék-fehér együttes 41 pontig jutott, és a La Rosaleda igazi oroszlánbarlang lett az idei kiírásban. 9-2-2 a mutatójuk, csak a két óriás nyert náluk.
És, mint említettük, Rondonék elkapták a fonalat, legutóbbi négy meccsükön veretlenek maradtak, hármat behúztak, és egyet adtak ikszre. Ám azt sem akárhol, hanem a Bernabeuban! Vasárnap a Real ellen egy cseppet sem játszott megilletődötten a gárda, és a jó játék egy kis szerencsével párosult, hiszen Cazorla a ráadásban tudott egyenlíteni (1-1).
És akkor ha egy pillantást vetünk a tabella első harmadára, nyomban kiderül, hogy mennyire fontos minden egyes pont mennyire fontos. A 9. Rayonak 37 egység áll a neve mellett, a 4. Levantének pedig 41. És ugye a 4. pozíció BL-selejtezőt ér…
A Rayo is szóba került, ám azt azért nem gondoljuk komolyan, hogy a darazsak beleszólhatnának a nemzetközi porondért folytatott harcba. Jose Ramon Sandoval Huerta alakulata tehát a 9. 37 ponttal, 13 egység előnnyel a kieső helyektől. Minden bizonnyal Movilláék tehát jövőre is az élvonal tagjai lesznek.
Újonchoz képest kifejezetten kiegyensúlyozott Michuék idegenbeli mutatója: 5-3-5-ös soruk erről tanúskodik. Sikereiket elsősorban kiscsapatoknál érték el hatpontos rangadókon.
A formájuk kifejezetten szeszélyesnek mondható, hiszen például néhány héten belül megszorongatták a Realt, alapos zakóba szaladtak bele az espanyolnál, majd kivégezték a Betist. Egy biztos, a döntetleneket kerülik a keresztcsíkosak.
Az elmúlt években nem találkoztak a csapatok, legutóbb épp tíz esztendeje randevúztak egymással a felek, és akkor malagai siker született. Ősszel, fordított felállásban a Vallecano diadalmaskodott, tehát a visszavágás vágya is fűti a délieket. A motivációs tényezők miatt egyértelműen hazai sikert várunk, és nem lepődnénk meg, ha esne a találkozón mondjuk három gól…

Vászló-Brassó 1!

Viszonylag ritkán látogatunk el a román bajnokságba, ám ezúttal kivételt teszünk: egyrészt vonzó szorzóval találtunk egy teljesen tuti meccset, másrészt ma nagyon gyér a kínálat.
A román bajnokságban a 22. fordulónak futnak neki a csapatok, és mi a Vaslui-Brasov összecsapást választottuk. A hazai alakulat elrontotta az őszt, így jelenleg csak az 5. helyen állomásozik. 21 fellépésen 39 pontot szereztek. Nagyon szoros a tabella első fele, egy sikerrel akár a dobogóra is felléphetne a társaság.
Otthon 6-2-2-es sort produkált az együttes, amely ragyogóan kezdte a 2012-es esztendőt. Három meccs, kilenc pont, igaz, nem nagyágyúkkal találkozott a gárda. Egy biztos, jó formát mutat a Vászló, amely mindenképpen nemzetközi porondra vágyik.
A Brasov a 11., 21 meccsen 23 pontot húzott be a gárda. És bár a helyezése megnyugtatónak tűnik, nem nyugodhatnak meg a vendégek, ugyanis a legjobb kieső is 19 ponttal áll a tabellán.
Idegenben harmatos a társulat, 0-4-7es mutató 6-13-as gólaránnyal. Nem veretes mérleg, kétségtelen…
Az idei esztendő jól indult a Brasovnak, hiszen nyertek a nyitómeccsen, azután viszont jött két zakó, így továbbra is meleg a pite a derék vendégeknek.
Az ősszel, fordított felállásban is nyert a Vsslui, mint ahogy az előző kiírásban Vászlón is a házigazda diadalmaskodott. A hazaiak számára hatalmas motivációt jelent, hogy egy győzelemmel a dobogóra is feljöhetnek. Nem hagyják ki ezt a sanszot. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Olvasói sztorik