Hírek

Játékvezető-küldés a XXI. fordulóra

Továbbra sincsen különösebb gond tavasszal a játékvezetőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lehet szidni a kapusokat a bakikért, a csatárokat a kihagyott helyzetekért, de a bírókra nem lehetett eddig a vereséget fogni…

Kassai viszi a prímet

Természetesen itthon is a legfoglalkoztatottabb magyar játékvezető Kassai Viktor. A mi sztárbírónk ezúttal a Haladás–Ferencváros mérkőzést, azaz a forduló záró találkozóját kapja. Nem lesz ismeretlen egyik zöld-fehér csapat sem a BL-döntőt is fújó síposnak. A Fradi már megélt vele hideget és meleget (Újpest 3-0, Videoton 0-1, Kaposvár 2-2), a Haladás-gólt viszont még nem látott élőben Kassai, pedig volt rá 180 perce… (Győr 0-1, Pécs 0-0). Ez a legjobb magyar bíró 12. meccse az OTP Bank Ligában, ő vezetett tehát a legtöbbször.

Bognár és Iványi tizenegyedszer

Iványi Zoltán a múlt héten is vezetett (rajta kívül még három sporttárs fújt olyan jól a 20. fordulóban, hogy most sem feledkezett meg róluk a bizottság), most pedig a somogyi derbin kell észrevétlenül helytállnia, azaz övé a Kaposvár–Siófok meccs. Eddig csak a Balaton-partiakat látta, de ennek a siófokiak annyira nem örültek (Ferencváros 0-2). Bognár Tamásé lesz a Pécs–Videoton mérkőzés. Ugyancsak ő fújta ezt a meccset a székesfehérváriak pályaválasztása mellett (most tavasszal az a szokás a bizottságban, hogy a „visszavágókat” ugyanaz a bíró fújja, mint ősszel, eddig ez nem volt jellemző), de a Pécs–Kaposvár (1-1) meccset is ő dirigálta.

Solymosi Péter’s back

Hiányoltuk már Solymosi Pétert… Az egyik legjobb magyar bíró tavasszal még nem kapott bajnoki meccset, most rögtön a Diósgyőr–Újpest találkozón találhatja magát. Ez Solymosi kilencedik meccse a bajnokságban, de pontot vele még sem az Újpest (Győr 0-1), sem a Diósgyőr nem szerzett (Videoton 0-2, FTC 2-3).

Berger és Vad II nyolcadikos lett

Mindkét fenti játékvezető a múlt héten is vezetett. Most Berger József a Győr–Paks találkozót kapta. A Győrrel még nem találkozott, a Pakssal igen, amikor is Székessehérváron futottak bele az atomvárosiak egy jókora pofonba (0–4). Vad II Istváné lesz a Honvéd–Kecskemét, azaz a forduló nyitómeccse. Őt szeretik Kecskeméten, hiszen ez már a harmadik idegenbeli meccsük lesz a sporttárssal, és az eddigi mindkét találkozón két gólt rúgott a csapat, ami négy pontot eredményezett (Szombathelyen 2-2, Székesfehérváron 2-0).

Radványi hatodszor

A feltörekvő generációból Radványi Ádám hatodszor kap lehetőséget a magyar bajnokságban. Talán a kiesést is eldöntheti az ő meccse: Vasas–Zalaegerszeg. Nem jó ómen ő az angyalföldieknek, ugyanis a pécsiek Fáy utcai szereplésénél is ő fújta a sípot (1-2).

Becséri újból

Becséri Dániel – nincs jobb szó rá – berobbant az OTP Bank Liga játékvezetői karába! A múlt héten Újpesten vezetett, ebben a fordulóban pedig a Debrecen–Pápa találkozón működik közre.

Egy kis statisztika

Az eddigi 20 forduló alatt a legtöbb sárga lapot Becséri Dániel szórta (6 lap/mérkőzés), de nem sokkal van elmaradva mögötte Iványi Zoltán (5,8 lap/mérkőzés). Andó-Szabó Sándor egyelőre 3,38 sárga lap/mérkőzés átlaggal hozta le a bajnokságot.

Berger Józsefnél van a legtöbb kiállítás (átlag: 0,86 piros lap/meccs). Becséri Dániel kezében még nem villant a piros kártya, igaz, ő még csak két meccsen fújt.

Takács János a „büntetőkirály” (1 tizenegyes/meccs), Berke Balázs a második (0,8) ám Vad II Istvánnál, Solymosi Péternél, Becséri Dánielnél és Radványi Ádámnál még nem volt büntető a bajnokságban.

Olvasói sztorik