Hírek

Mai nyerők: Kortrijk, Atletico Madrid…

A belga bajnokságban ma zárul az alapszakasz. A spanyoloknál hétközi fordulót rendeznek. Lássuk az esélyeket!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Kortrijk-Beerschot 1! +2,5!

Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik szerdán este. A hazaiak egy sikerrel – és a többi eredmény kedvező alakulásával – akár a bajnoki címért is küzdhet, a vendégeknek viszont nincs nagyon tétje a meccsnek. Motivációs okok miatt (is) javasoljuk behúzni az 1-est.
A belga pontvadászat alapszakaszának a végéhez érkeztünk, ezt követően jön a rájátszás. Az első hat küzd külön, és a Kortrijk-nek mág van esélye becsusszanni az elitmezőnybe. jelenleg ugyan csak a 7. 43 ponttal, de a 6. Genknek is 43 áll a neve mellett, ráadásul az 5. Cercle Brugge is mindössze 46-ig jutott. Tehát adott esetben matekozhatni kezdhetnek a hazaiak, igaz, a megoldóképlethez egy ismert adat mindenképpen kell: le kell gyűrniük a Beerschoot.
És ez nem is tűnik lehetetlen küldetésnek, főleg annak tudatában, hogy a Guldensporenstadion-ban 8-3-3-as parádés mérleggel rendelkezik az együttes. Pazarabb volt ez a sor, ám 2012-ben botlottak néhányszor Czitkovicsék, ám legutóbb a Genket otthon legyőzték.
Ha már Hein van Haezebrouck együttesének formája szóba került: állt már jobban is a csapat, mostanság kissé hektikusan szerepelnek a fehérek. Azonban most nagyon kell a siker, hiszen nem mindegy, hogy a felsőházban, vagy a középcsoportban folytatja sorozatát a brigád…
A Germinál a 10. 36 ponttal, és sokkal előrébb is állhatnának a kékek, ha nem volnának ilyen harmatosak idegenben. 2-2-10-es mutató 19-36-os gólaránnyal megspékelve… Legutóbbi hat kirándulásukat nulla ponttal zárták a fiúk, így Jacky Mathijssen vezetőedző alakulata hiába húzta be a hazai meccseket, nem szövögethetett nagyobb álmokat. Biztosan tagja az EL-ért folyó rájátszásnak, ám ha komolyan gondolja a nemzetközi kupaszereplést a társulat, ahhoz lényegesen összeszedettebb produkcióra lesz szükségük idegenben is.
Feltűnően gólgadag mérkőzéseket játszik a Germinal, ezt a 45-49-es találati mutatója bizonyítja. Szívesen belemennek az adok-kapokba, amely vendégségben inkább pusztán “kapokká” szokott alakulni.
És a Kortrijk otthonában eddig nem sok babér termett a kékeknek: kupa és bajnoki meccseket figyelembe véve az elmúlt négy kirándulása közül háromszor alulmaradt, mindössze egy iksz jött össze.
Most azonban nem tud pontot rabolni a vendég alakulat, a hazaiak mindent megtesznek majd a sikerért, és szerintünk +2,5-ös meccsen tartja otthon a pontokat a Kortrijk!

Atletico Madrid-Athletic Bilbao 1!

Bár semmi bajunk a derék baszk legényekkel, nem gondoljuk, hogy kijönnének a gödörből a vendégek. Simeone mester alakulata Európa ligás helyre hajt, és ehhez minden pontra szüksége van. Most nyomban be is szerez hármat…
A 28. fordulót rendezik e héten a spanyol bajnokságban, és mi két csíkos együttes csatáját választottuk. A fővárosiak állnak gyengébb pozícióban: 27 mérkőzésen 36 pontot gyűjtve a 10.-ek. A Vicente Calderonban viszont jól tolják Falcaoék: 7-4-2-es mérleggel és 24-9-es gólaránnyal büszkélkedhetnek. Csak a Betis és a Barca nyert nála.
Simeone mester színre lépésével nagyot javult a gárda teljesítménye, hosszú hetekig őrizte veretlenségét, végre idegenben is sikerült kétszer győznie, ám még mindig sok ikszet játszanak Diegoék. A hétvégén még ennyi sem jött össze, Mallorcán kapott ki az Atletico.
A csapat áll még az EL-ben, legutóbb a Betist végezték ki Adrianék. A 6., EL-t érő helytől négy pozíció és három pont választja el, tehát motivált lesz a gárda, az egyszer biztos!
A baszkok is állnak még a nemzetközi porondon, ami nem kis bravúr, hiszen a Manchester United volt az utolsó ellenfelük… Iraoláék kettős győzelemmel búcsúztatták Alex Ferguson alakulatát, amely önmagában parádés teljesítményre utal.
Viszont a kétfrontos hadviselés úgy tűnik, megviseli Marcelo Bielsa együttesét amely a bajnokságban válságba került: az Osasuna és a Valencia is elverte őket a közelmúltban. Különösen fájó lehetett a Valencia elleni, hiszen azt a Katedrálisban szenvedte el a brigád, ráadásul kiadós verésbe szaladtak bele Llorrentéék (0-3).
Jelenleg a 8. helyen állnak a baszkok, nevük mellett 37 egységgel, idegenben pedig 3-5-5-ös elfogadható mutatóval. Ha nyer a Bilbao, előzhet, és akár fel is jöhet a 6. helyre…
Vessünk egy pillantást a hiányzók listájára: a hazaiaknál Diego, Tiago és Silvio, a vendégeknél Gurpegi, Ocio és Castillo sérült. Ráadásul a baszkok nem számíthatnak a múlt hétvégén kiállított Iraolára sem.
Nos, a hazaiaktól csak botlásnak tekintjük a mallorcai vereséget, a Bilbaoban viszont nem érezzük az erőt. Szerintünk nyer a házigazda, és leelőzi aktuális riválisát!

Andrew barátunk pedig biztosra veszi a grizzlyk mai sikerét

Wolfsburg – Straubing, 1 @ 1.80

Jégkorong: Német DEL Bundesliga 2011/2012

Dátum: 2012-03-21 19:30 CET

Fogadóiroda: BetClic
A német jégkorong liga is elérkezett a várva várt playoff-hoz, ahol ma elsőszámú tippként szerepel nálam a kedvenc csapatom, a Grizzly Adams Wolfsburg sikere.
A narancs-feketék jól teljesítettek az alapszakaszban, bár a toronymagas esélyes Eisbären Berlin csapatát ők sem tudták megszorongatni. A 3. helyen zárt végül a csapat 91 ponttal (25-6-4-17 mérleggel), 174 lőtt góljuk a legjobb volt a mezőnyben, és ők kapták a legkevesebb gólt is (122). Masszívnak tűnik ez a csapat, és a playoff első körében is egy verhető csapatot, a Straubing-t kapták ellenfélnek. A Wolfsburg-nál Fischer és Kohl irányítja az 1-2. sorban, míg a támadások hatékony befejezéséért eddig főként Laliberte, Hospelt és Furchner volt felelős, és a playoff-ban is főként rájuk fog épülni a Wolfsburg játéka.

A vendég pedig az alapszakaszt a 6. helyen záró Straubing Tigers. A Tigrisek a fő céljukat már elérték, hiszen bekerültek a rájátszásban, innen pedig minden egyes megnyert meccs már csak hab a tortán, hiszen közel sincs olyan erős keretük, mint a Berlinnek vagy a Wolfsburgnak. Az alapszakaszban 28 győzelem mellé 24 vereséget szedtek össze, idegenben viszont csak 11-15 mutatót tudtak felmutatni, ami nem túl fényes, pláne hogy most ahhoz a Wolfsburghoz kell látogatniuk, akik a legerősebbek a ligában hazai jégen a maguk 20-6 mutatójukkal! A Straubing nem zárta jól az alapszakaszt, az utolsó 5 meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, ráadásul verhető ellenfelektől szenvedtek vereséget (Augsburg, Hannover). A Straubing védelme nem mondható tökéletesnek, hiszen 151 gólt kaptak az alapszakaszban, a nem playoff szereplő Krefeld is közel ennyit kapott (153). A támadójáték nagyjából rendben van a maga 161 góljával.
A két gárda közös meccsein sokat nyom a latba a hazai pálya. A legutóbbi 6 közös meccsüket mindig az nyerte meg, aki hazai pályán játszott. A Wolfsburg az idei szezonban otthon 6:3 és 2:0 arányban verte meg mai ellenfelét. Ma is hazai győzelmet várok!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Olvasói sztorik