Hírek

2-0-ról 2-3 az elődöntőben

A Videoton a szünetben még kétgólos hátrányban volt, de végül 3-2-re győzött az MTK otthonában a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.
Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
MTK – Videoton FC 2-3 (2-0)
Hidegkuti-stadion, 600 néző. Játékvezető: Fábián
MTK: Groppioni – Wolfe, Szekeres A., Kálnoki Kis, Vadnai – Könyves, Vukmir, Kanta J., Ladányi, Vass P. (Zsidai, 60.), Frank (Balajti, 60.). Edző: Garami József
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Vínicius, Caneira, Szolnoki – Filipe Oliveira (Gyurcsó, 75.), Kovács I. (Sándor Gy., 69.), Mitrovics (N. Nikolics, a szünetben), Tóth I B., Walter Fernandez – Torghelle. Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Könyves (6., 26.), illetve Nikolics (53., tizenegyesből 85.), Torghelle (63.)
Kiállítva: Ladányi (86.)
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy meglepetésre a Debrecen elleni bajnoki rangadón hatalmas hibát vétő kapus, Mladen Bozsovics nevével kezdődött a Videoton összeállítása! Az MTK-nál mostanában felváltva véd Hegedűs Lajos, és a most szerepet kapó Groppioni.

A kezdőrúgást Kovács Ferenc, a Videoton FC tiszteletbeli elnöke végezte el, aki az MTK saját nevelésű játékosaként mutatkozott be a magyar élvonalban 1954-ben, és egész profi pályafutását a fővárosi klubnál töltötte! Edzőként is vezette az MTK-t, mielőtt a Videotont több más siker mellett az UEFA Kupa döntőjéig vezette. Mindkét egyesület ikonja tehát.

Könyves Norbert is az MTK ikonja lesz, ha így folytatja… A fiatal támadó ebben a szezonban nyolc gólnál tartott, és a hatodik percben megszerezte a kilencediket is: Ladányi Tibor ívelt középre, Könyves megelőzte a védőjét, majd öt méterről a kapuba lőtt a vetődő Bozovics mellett. Remek egyéni alakítás volt (1-0)! Érdekesség, hogy nyáron a két csapat Ligakupa-mérkőzésén is gólt szerzett Könyves, akkor 1-0-ra nyert az MTK. A gól előtt és azután is lendületes mezőnyjátékot láthattak az érdeklődők, a dominanciát egyik csapat sem tudta megszerezni.

Húsz perccel első gólja után ismét kiváló teljesítménnyel jelentkezett Könyves Norbert, hiszen Vadnai Dániel pontos beívelése után megelőzte védőjét, és tíz méterről a hálóba lőtt (2-0)! Nem találta a játék ritmusát, és nem talált fogást ellenfelén a bajnoki címvédő, amelyen – bárki bármit mond – szemmel látható volt a DVSC elleni győzelem sokkja, csalódottsága. A 33. percben egy szöglet után hosszú ideig az MTK kapuja előtt passzolgattak a vendégek, de komoly gólveszélyt ezúttal sem tudtak teremteni. A félidő végén aztán rohamot indított a Videoton, eredménytelenül.

A második periódust rögtön támadásokkal kezdte a fehérvári együttes, az öltözőben bizonyára elhangzott, hogy az első 45 percben mutatott teljesítmény édeskevés volt… Az 53. percben Felipe Oliveira passzolt a szünetben becserélt Nemanja Nikolicshoz, aki megkerülte Szekeres Adriánt, és Groppioni kapus mellett a hálóba lőtt (2-1). A folytatásban is lendületben maradt a Videoton, és a 62. percben egyenlített! Walter Fernandez lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, Nemanja Nikolics lekészítette Torghelle Sándornak, aki 16 méterről, ballal, kapásból bombázott a hálóba. A középkezdés után újra formás támadás végén Felipe Oliveira lőtt az oldalhálóba.

A fővárosiak nem tudtak mit kezdeni felbátorodott ellenfelük rohamaival. A 81. percben Brachi labdája után Nikolics lőtt gólt, de les miatt nem adta meg Fábián Mihály játékvezető. Tévesen, mert egyvonalban voltak a játékosok, tehát tovább kellett volna engednie. A 85. percben Walter Fernandez esett el Wolfe lábában a tizenhatos vonalánál, a bíró tizenegyest ítélt. Szintén tévesen, mert nem történt szabálytalanság. Nikolics értékesítette a büntetőt (2-3). Egy perccel később Ladányi talpalta le Caneirát, amiért piros lapot kapott.

Más említésre érdemes esemény már nem volt, mindkét csapatnak volt egy jó félideje, idegenbeli sikerükkel a székesfehérváriak nagy lépést tettek a döntőbe jutás felé.

Olvasói sztorik