Hírek

Kiesési ragadók, hazai esélyek

A Sochaux és a Cagliari sikerében bízunk ma.

Sochaux-Nice 1!

Klasszikus kiesési rangadót rendeznek a gall élvonal 28. fordulójában. Az edzőcsere, úgy tűnik, jót tett a sárgáknak, akik újabb sikerrel folytathatják a felzárkózást!
A 28. játéknapot rendezik a hétvégén Franciaországban. az általunk választott összecsapás igazi kiesési rangadó, hiszen a sereghajtó fogadja a 16. helyezettet. Nagyon szoros a tabella utolsó harmada, két hősünkre is mindössze három egység választja el egymástól.

A sárgák 27 ütközetben 24 egységig jutottak, így a 20. pozícióból várják sorsuk jobbra fordulását. Helyzetük azonban egy cseppet sem reménytelen, hiszen a 14. Caen is csak 4 ponttal gyűjtött nála többet. A társaság Mecha Bazdarevic irányításával vágott neki a pontvadászatnak, ám a tréner a Valenciennes elleni hazai iksz után lemondott, a trénert Eric Hely váltotta. És az új tréner győzelemmel mutatkozott be: fordulatos meccsen nyertek az Evian ellen idegenben Butilék (2-3)!
Rá is fért a siker a társulatra, hiszen ezt megelőzően november elején győztek legutóbb, akkor a Lyon ellen. Szóval több mint négy hónapos sikertelenségi szériának vetett véget a gárda. Otthon, a Stade Auguste Bonal-ban 3-4-6 a brigád mérlege, de mint említettük, nem mostanában örülhetett három pontnak a szurkolótáboruk.
Motivációs probléma nem lehet majd a csapatnál, hiszen egy győzelemmel előzhetne a csapat. És végre, hosszú hetek óta elmozdulhatna az utolsó helyről.
Az ellenfél ugyan valamelyest jobban áll, hiszen a 16. pozícióban tanyáznak, ám 27 pontjuk azt jelenti, hogy kellemetlen végjátékra számíthatnak a nizzaiak. A piros-kékek lényegesen jobb helyen állhatnának, ha idegenben nem lennének ennyire harmatosak. Mérlegük a túrákon 1-3-9, a leggyengébb a mezőnyben. Egyetlen sikerüket Bordeaux-ban aratták március első hétvégéjén, épp a legutóbbi kirándulásuk alkalmával.
Rene Marsiglia együttese nincs is rossz formában: három fellépésen hét pontot zsebelt be a brigád, amely a Nizza esetében kimondottan termékeny sorozatnak számít.
A gárda nehéz meccsek előtt áll, hiszen a következő két körben a Marseille és a St. Etienne vár rá. Tehát a pontok gyűjtögetését folytatni kellene.
Ám a Sochoux otthonában rendre pórul jár a Nice: az elmúlt négy fellépését úgy bukta el, hogy még csal gólt sem rúgott a látogató, a gólaránya 0-8. Most sem törim meg a varázs, a hazaiak otthon tartják a három pontot. Tippünk tehát 1(x)!

Cagliari-Cesena 1!

Összekapják magukat a szárdok, a Cesenának pedig lefő a kávé. hazai sikerrel kalkulálunk.
Akkor lássunk egy kiesési rangadót Itáliából, utunkat pedig Szardínia felé vesszük: a Cagliari a Cesenát látja vendégül.
Ballardini mesternek össze kell kapnia a piros-kékeket, hiszen a gárda egészen veszélyes vizekre evezett. Jelenleg a 16., 27 meccsen 31 pontot gyűjtve. A kiesés elől menekülő Lecce 25 egységnél jár, és a piros-sárgák szemlátomást nem tettek le a bennmaradásról. Tehát hat pont a fór, amit illene legalább megtartani a mai játéknapon.
A szárdok otthon, a Sant’Elia-ban nem nevezhetőek különösebben erősnek, ezt a 4-6-3-as sora bizonyítja. Sokat ikszelnek tehát, ha ezeken a meccseknek csak a felét behúzták volna Larrivey-ék, akkor most nem kellene izgulnia a drukkereknek.
Mert mostanság nem megy bizony Contiéknak: három vereségből érkeznek a mai találkozóra. A Nápolytól ki lehet ugyan kapni, de a Sienától és a Leccétől nem feltétlenül kellett volna vesztesen levonulni a pályáról…
Tehát minden pontra égetően szüksége van a Cagliarinak, egyszerűen nem engedhet meg még egy botlást a gárda, főleg nem a Cesen ellen…
Mert a Cesena már csomagolhat, készülhet a második vonalra. Egyszerűen nem tudjuk elképzelni, hogy megkapaszkodjanak a fekete-fehérek. Az utolsó helyen állnak, 27 ütközetben 17 pontot szereztek, 14-gyel kevesebbet a bennmaradást érő helyen állomásozó Parma-Cagliari párosnál. És idegenben főleg harmatos Beretta mester alakulata: 2-1-11 a mutatója, 7-27-es gólaránnyal… Bolognában és palermoban nyertek, de nem mostanában. Az elmúlt 8 fellépésükön két iksz és hat zakó jött össze, ezzel a liga legrosszabb formában lévő együttese a Cesena.
És akkor a szegény embert az ág is húzza… Sérülés vagy eltiltás miatt nem lehet ott Szardínián Guana, Iaquinta, Von Bergen, Pudil és Martinez… Fél kezdőcsapatnyi játékossal nem kalkulálhat a tréner…
Azt gondoljuk, hogy a Cesena feladta a küzdelmet, ilyen tetemes hátrányt nem képes ledolgozni. Ezzel szemben a Cagliari az életéért küzd, tehát sokkal motiváltabb lesz aktuális ellenfelénél. Tippünk sima hazai siker, sőt, akár a hendit is megkockáztathatják a bátrabb blogtársak…

Olvasói sztorik