Hírek

Nem tudtak, vagy nem akartak?

Gólnélküli döntetlennel ért véget a Ferencváros és a Honvéd meccs az OTP Bank Liga 20. fordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd FC 0-0
Albert Stadion, 6000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovics (Beliczky, 73.), Busai, Józsi, Sváb – Somalia (Kulcsár D., 32.), Pölöskey, Abdi (Lisztes, 56.). Edző: Détári Lajos
Honvéd: Sánta – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Ceolin (Johnson, 75.), Hidi – Ivancsics, Tchami, Hadzsics (Hajdú N., 58.) – Délczeg (Horváth A., 86.). Edző: Supka Attila
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmadik percben Ceolin robogott be a tizenhatoson belülre, Jova Levente vetődve elütötte előle a labdát. A Honvéd brazilja feldobta magát, de a tizenegyes, vagy a színészkedésére járó sárga lap elmaradt. A tízedik percben a Ferencváros végzett el szabadrúgást, a tizenhatoson belül Debreceni András hibázott, Somalia elé fejelt, de a hazaiak légiósa a kapufát találta el. Az FTC a kezdés pillanatától kezdve stílusosan, tudatosan játszott, többet birtokolta a labdát. A 23. percben Somalia lefutotta Hidi Patrikot, de Sánta András felszedte előle a labdát. Bár a kapus a tizenhatos vonalán belül állt, a labda arasznyival a mészcsíkon kívül pattogott, amikor hozzáért, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A 29. percben Debreceni elkaszálta Somaliát, a brazil nem tudta folytatni a játékot, a pálya mellett parkoló mentőautóban ápolták. A szabálytalanság miatt szabadrúgással jöhetett a Ferencváros a tizenhatos csücskétől, a sorfal érthetetlen módon szétugrott, de Józsi György remekül helyezett lövését Sánta András bravúrral védte a rövid alsó sarok előtt. Amikor a hazai csapat szakvezetése megtudta, hogy a brazilnak eltört a vállcsontja, hevesen reklamálni kezdett. A 42. percben Abdi pontos beadása után Pölöskey Péter felejt kiszorított helyzetből, de Sánta Andrásnak nagy bravúrra volt szüksége a hárításhoz. A támadószekció kulcsemberének kiesése meglátszott a ferencvárosiak játékán.

A hatvanadik percben Ceolin szögletét Jova csak kiütni tudta, majd Botis lövését is hárította. Ez volt a második felvonás első említésre érdemes eseménye. A Honvéd a második félidőben is a védekezésre helyezte a hangsúlyt, a Ferencváros viszont nem rohamozott valami nagy elánnal, de ha igen, akkor sem volt pontos, így kevés izgalmas jelenet alakult ki. A 77. percben Honvéd-szabadrúgás után Jova Levente elnézte a labdát, amely azonban szerencséjére a játékostársától visszapattant hozzá. Két perc múlva egy hazai szöglet után kipattanó labdát Lisztes Krisztián bombázott rá, de néhány arasszal a kapufa mellé ment. A kilencvenedik percben Beliczky Gergő esett el a tizenhatos vonalánál Vidovics szorításában, majd büntetőt reklamált, sikertelenül (0-0).

Az ígéretes első játékrész után a nyögvenyelős második szakasz egyértelmű csalódást jelentett. A tavaszt jól kezdő Honvéddal kapcsolatban nagy kérdés, hogy nem tudott, vagy nem akart támadni. A Ferencváros legalább akart… Érdekesség, hogy az FTC eddigi hat győzelméből csak kettőt ért el hazai pályán, tehát idegenben eredményesebb. Odahaza október 22-én nyert legutóbb, tehát öt hónapja.

Olvasói sztorik