Hírek

Semmire nem elég egy pont

Az OTP Bank Liga huszadik fordulójában sem tudott nyerni a Zalaegerszeg, amely otthon 1-1-et játszott a Haladással.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Haladás Sopron Bank 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 6000 néző. Játékvezető: Vad II István
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bogunovics, Kovács Gergő (Brkic, 83.), Hidvégi (Pavicsevics, 66.) – Máté I P., Szakály D., Ganugrava, Panikvar – Polareczki (Nicorec, 60.), Balázs Zs. Edző: Prukner László
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi – Rajos, Iszlai, Nagy D. (Sipos, a szünetben), Búrány (Kenesei, 74.) – Radó, Oross (Korolovszky, 91.). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Balázs Zs. (35.), illetve Halmosi (13.)
Kiállítva: Bogunovics (50.), Kocsárdi (90.), illetve Rajos (52.)
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bátran kezdett a Zalaegerszeg, voltak is kisebb-nagyobb lehetőségei a házigazdának, de aztán a Haladás percei következtek. A kilencedik percben Hídvégi Sándor adta el a labdát a tizenhatoson belül, Schimmer Szabolcs fordulásból, 14 méterről azonban a kapu fölé lőtt. A 13. percben Bogunovics buktatta Radó Andrást a tizenhatos előterében. A szabálytalanság után Halmosi Péter végezte el a szabadrúgást kissé jobbról, 18 méterről, s a labdát gyönyörűen csavarta a kapu jobb felső sarkába (0-1)! A 16. percben Radó lépett ki a zalai védők között, rávezette a labdát a kifutó Jahics kapusra, de 12 méterről a kapu mellé emelt.

A 25. percben Radó lőtt 12 méterről, Jahics nagyot védett. A 34. percben ZTE-szöglet után Bogunovics fejelt négy méterről, de nagyon nagyot védett Rózsa Dániel kapus! Fél perc sem telt el, amikor Szakály Dénes elhúzott a szélen, befelé cselezte magát, majd remek lövést eresztett meg, amelybe Balázs Zsolt fejjel beleért, ezzel szemben már a Haladás hálóőre is tehetetlen volt (1-1)! A 39. percben Szakály passzát Ganugrava lőtte 22 méterről a keresztlécre! Az utolsó percben a tizenhatoson belül Panikvar kapta vissza a labdát egy kényszerítő után, de az ötös sarkáról elképesztő helyzetből a kapu fölé lőtt. És még mindig nem volt vége: Radó lőtt húsz méterről, szabadrúgásból néhány centivel a kapu fölé! Visszafogott kezdés után remek félidőt láthattak a nézők, a nyeretlen hazaiak a bekapott gól után egyértelműen uralták a játékot.

A második félidő elején Bogunovics ellökte Rajos Gábort, ezért megkapta második sárga lapját, s így a pirosat is! Az 51. percben Halmosi élesen középre lőtt labdáját Oross három méterről fölé bombázta! Kisvártatva egyenlővé vált a létszám, mert a szombathelyi Rajos Gábor is megkapta második sárgáját, tehát ő is kiállt! A 64. percben Nicorec szabadrúgása után a labda Balázs Zsolt elé pattant, aki éles szögből a kapu fölé bombázott. Nagy küzdelem, lendületes, lüktető játék jellemezte a meccset. Szakály és Balázs Zsolt vezette rá a labdát Schimmer Szabolcsra, de a zalaiak nem tudtak élni a létszámfölényes helyzettel, mert Szakály elügyetlenkedett egy labdaátvételt. Fél perccel később Panikvar remek labdáját Balázs Zsolt lőtte fölé.

A 69. percben Pavicsevics fejelt négy méterről, Rózsa Dániel védeni tudott! A folytatásban is maradt a remek iram és a nagy csata, ígéretes helyzetek is voltak, de veszélyes ziccerek már nem. A ZTE kilenc emberrel fejezte be a meccset Kocsárdi Gergely kiállítása miatt, és csak egy ponttal, ami az együttes jelenlegi helyzetében semmire nem elég… A zalaiak igazság szerint csak saját magukat okolhatják, amiért most sem nyertek, hiszen nagyon sok lehetőségük volt a gólszerzésre.

Olvasói sztorik