Hírek

Hispániából Itáliába…

A Getafe hosszú nyeretlenségi sorozatot tört meg a héten, szerintünk elkapták a fonalat a kékek. A Serie B-ben a Verona az élvonalba vágyik, és ma tehet egy lépést a célja eléréséért...

Getafe-Real Sociedad 1!

A múlt heti győzelméből erőt merített az eddig gyengén szereplő madridi kiscsapat, és szerintünk otthon tartja a pontokat az idegenben harmatos San Sebastian-i alakulattal szemben.
Középcsapatok randevúznak egymással a La Liga 27. fordulójában a Coliseum Alfonso Pérez-ben: a 13. fogadja a 11. helyen állót. Néhány hete még akár kiesési rangadónak is titulálhattunk volna a mérkőzést, ám most már kicsit fellélegezhetnek a felek. A hazaiak 8, a vendégek pedig 9 pontos távolságból figyelhetik a végek küzdelmét.

A madridi alakulat a gyenge rajt után magára talált a télen, futott egy remek sorozatot novembertől (10 meccs 20 pont), ezzel meg is alapozta a középmezőnybéli tagságát. Igen ám, de jött egy mélyrepülés (5 fellépés két ponttal), melynek hatására a veszélyes zónába zuhant.

Ekkor jött a Villareal elleni sorsdöntő meccs az El Madrigalban, és bizony sikerült három ponttal hazatérniük Diego Castroéknak (1-2). Volt némi szerencséjük is, hiszen a hazaiak 11-es rontottak az első félidő elején…
Otthon 4-5-3 a mutatója, ehhez 11-11-es gólarány párosult. Ebből azért annyi lejön, hogy a drukkerek nem rágták le körmeiket a hazai találkozóikon. Mindössze háromszor játszottak saját közönség előtt +2,5-ös mérkőzést.
A Real Sociedad 26 fellépésén 33 pontig jutott, összességében középcsapatnak számít, ugyanakkor vendégségben bizony lenne mit javítania teljesítményén. Mert vendégségben 3-2-8-as sort tud felmutatni (Gijon, Betis, Valencia a három áldozat). Kissé hektikusan teljesítenek mostanság, ugyanis San Sebastianban nem ismernek 4 mérkőzés óta kegyelmet, a túráikon viszont rendre elkalapálják őket.
Philippe Montanier alakulata vélhetően meghosszabbítja élvonalbeli tagságát, hiszen állománya nem olyan rossz. A gárdában azonban most nem érezzük az erőt, ezúttal nem tudnak sikerrel járni Madridban.
Ahol az elmúlt években – épp a legutóbbi vendégjátékot leszámítva, amikor nyertek a csíkosak – nem ment a pontszerzés a vendégeknek. Ezúttal is a kékek sikerét várjuk, a Villareal elleni siker nagy lökést adott a Getafénak, és a hazai alakulat otthon tartja a három pontot.

Verona-Vicenza 1!

A Hellas az élvonalba vágyik, a Vicenza maradna a második ligában. A Verona a torinói sikert követően megtáltosodott, és Marcantonio Bentegodi-ban egyébként is erős gárdának számít. A pontok otthon maradnak!
30 fordulót követően 57 ponttal a 3. helyen tanyázik a Hellas. Tehát jelenleg osztályozós pozícióban áll, ám az egyenes feljutásról sem kellene lemondani a sárga-kékeknek, hiszen a 2. Torino csak két egységgel előzi meg. Andrea Mandorlini együttese tehát motivációs problémával nem küszködhet a bajnokság hajrájában.
Mert már csak 12 mérkőzés van hátra, és Gomezék tartják remek formájukat. A Marcantonio Bentegodi-ban iszonyatosan erősek a fiúk: 10-3-2-es mutatójuk az egyik legjobb a mezőnyben. És a formájukra sem lehet panasz, hiszen otthon a legutóbbi kilenc meccsüket behúzták a veronaiak! Sőt, a hét elején Torinóban vizitáltak a fiúk, és magabiztos, 4-1-es sikert arattak az egyik legfőbb rivális otthonában!
Az ellenfél a kiesés elől menekül, és egyelőre 29 ponttal a 17., tehát ha most fújnák le a bajnokságot, akkor bennmaradna a B-ligában. Igen ám, de nagyon meleg lehet a piros-fehéreknek a pite, ugyanis mögöttük nagy a tömörülés, többen is pályáznak a 17. pozícióra…
A túrákon nem nagyon megy Massimo Beghetto együttesének, 2-6-7-es sorára nem lehet büszke a gárda. Paroék pocsék formában vannak, december 10-e óta képtelenek nyerni, 11 fellépésen 4 pontot hoztak mindösszesen össze…
Luigi Cagninak két hete telt ki a becsülete, de az új tréner sem váltotta meg a világot: otthon kapott ki Abbruscatoék a Grossetotol.
És az egymás elleni összevetésben is jobb a Verona. Ősszel viszont a Vicenza nyert, és emiatt a visszavágás vágya is fűti majd Ferrariékat! Meggyőződésünk, hogy a pontok Veronában maradnak! Húzzuk be a hazait!

Andrew barátunk mai megérzései

L.A.Clippers – Houston, over 189.5 pont @ 1.55

Kosárlabda: NBA 2011/2012

Dátum: 2012-03-17 20:30 CET

Fogadóiroda: Bet365
Ma este magyar idő szerint fél 9-kor egy izgalmas találkozóra van kilátás, hiszen két hasonló formában lévő csapat méri össze erejét: a Los Angeles Clippers csapata fogadja a Houston Rockets együttesét.
A Clippers a legutóbb 5 meccs alapján nincs csúcsformában, hiszen 3 nem várt vereség is becsúszott: nyert náluk a Phoenix Suns 91:87-re, a Boston 94:85-re és a Golden State 97:93-ra. Ezek azért hozható meccsek lettek volna, így az alapszakaszban még talán bele is férnek ezek a vereségek, de ilyen játékkal a playoffban nem sok keresnivalójuk lesz olyan csapatokkal szemben, mint a Lakers, a Spurs vagy akár az OKC. Egyébként pont az említett 3 csapat mögött áll 4. helyen a Nyugati Főcsoportban a Clippers 24-18 mutatójával. Átlagosan 193 pontos meccseket játszik a társaság, bár ez az említett 3 meccsen pont nem látszik… Odahaza 13-8 mutatója nem a legfényesebb a ligában, átlagban 98 pontot dobnak egy hazai meccsen és 95 pontot kapnak. Griffin, Chris Paul és Billups viszik a hátukon a csapatot az átlagos pontszámok tekintetében, nekik kell mindig valamit villantani, ha a Clippers nyerni akar.

A vendég pedig a szintén playoffra hajtó Nyugati Főcsoport 8. helyén álló Houston. A Rakéták 24-20 mérleget szedtek eddig össze, átlagban 195 pontos meccseket vívnak, ez a szám az idegenbeli meccseket kicsit magasabb, 198 pont. Nem rossz ez a Houtson, de idegenben verhető, melyet mi sem bizonyít jobban, mint 8-14 idegenbeli mérlege. Legutóbbi 5 meccséből hármat elbukott a Rockets idegenben, de az Oklahoma elleni legutóbbi meccset hatalmas csatában óriási meglepetésre megnyerték 104:103-ra. Tud tehát küzdeni a csapat, leginkább Kevin Martin, Kyle Lowry és Louis Scola remeklése kell egy-egy meccsen, hogy a Houston valamit produkáljon. Márpedig produkálni kell, mert feltehetően olyan csapatokat kellene maga mögé utasítania a playoffban, mint a Suns, a Minnesota vagy a Utah.
A két csapat már két alkalommal is találkozott idén, és mindkét meccs kosáresőt hozott: ebben a felállásban 117:89-re nyert a Clippers, míg fordított felállásban 105:103-ra nyert hosszabbítás után a Los Angeles. Érdekes meccs várható ma este, és mindkét csapatnak kell a győzelem. A Houston-t feldobhatta az OKC legyőzése, így nem mernék győztesre tenni, de abban szinte biztos vagyok, hogy a két csapat együtt eljut 190 pontig!

St. Gallen – Wohlen, over 2.5 gól @ 1.55

Labdarúgás: Svájci 2. osztály – Challenge League 2011/2012

Dátum: 2012-03-17 19:00 CET

Fogadóiroda: Expekt
A svájci Challange League (másodosztály) következő fordulójában a kiesés elől menekülő Wohlen csapata látogat a minden bizonnyal feljutó St. Gallen együtteséhez.
A hazaiak 19 forduló alatt magasan verték eddig a mezőnyt: 48 pontot gyűjtögettek össze a 15-3-1 mérlegükkel, eddig tehát mindösszesen egyszer hagyták el vesztesen a gyepet. Ehhez 51:16 gólarányt tartozik, tehát átlagban 3.5 gól esik egy meccsük alkalmával. Meglepő módon odahaza szenvedték el első és eddigi egyetlen vereségüket, a Chiasso csapata nyert náluk 1:0-ra. Emellett otthon még egy döntetlent produkáltak a Nyonnais ellen (2:2), 7 alkalommal pedig győztesen hagyták el a hazai pályát. Ez a két megingás a legutóbbi 5 meccs alkalmával következett be, látható azért, hogy a magabiztos előny tudatában 1-2 meccsen azért kienged a társaság… Otthon egyébként eddig 28 gólt lőttek, s mindössze 9-t kaptak, ez átlagosan 4 gólt jelent meccsenként (3 rúgott és 1 kapott gólt).

A vendég pedig a kiesés elől menekülő Wohlen gárdája, akik az eddigi 18 meccsük alkalmával 18 pontot szereztek, és ezzel a 13. helyen állnak, mely osztályozós helyet jelent a bennmaradásért. 4-6-8 mérlegük nem túl meggyőző, és a védelmük eléggé lyukasnak mondható a maga 28 kapott góljával, melyhez azért társul 23 rúgott gól is. Ez azt jelenti, hogy átlagban 2.8 gól esik a csapat meccsein. Saját pályájától távol nem is olyan rossz ez a csapat: 3 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség, mely egy kiscsapathoz képest nem rossz teljesítmény. Ehhez 10:13 gólarány társul, mely átlagosan meccsenként 2.5 gólt jelent.
A két csapat a legutóbbi 3 közös meccs alkalmával nem produkált under-t: 2:1, 4:0 és 3:1-es St. Gallen sikerek születtek. Remélem ez a sorozat nem nagyon szakad ma meg, hazai sikerrel és legalább 3 góllal számolok, kb. 3:0 3:1 eredményt várok!

Olvasói sztorik