Hírek

A Siófok először győzte le a Paksot

A Siófok kétgólos győzelmet aratott a vendég Paks felett az OTP Bank Liga 20. fordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
FGSZ Siófok – MVM Paksi FC 2-0 (1-0)
Siófok, 1000 néző. Játékvezető: Veizer
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Nyári, Fehér Zs., Fejes – Haraszti (Kanta Sz., 85.), Kecskés (Horváth D., 92.), Egerszegi, Melczer – Sowunmi (Pál Sz., 69.) – Simon A. Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Sifter – Sipeki (Bartha, a szünetben), Kiss T., Szatmári (Vayer, a szünetben), Fiola – Hrepka (Csehi T., 65.). Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Haraszti (29.), Melczer (71.)
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak a kezdés után nem találták a játék ritmusát, a 12. percen Fiola Attila szerezhetett volna gólt, ám Ribánszki László hárította az ötös sarkáról leadott lövést – tudósít a sonline.hu.

A továbbiakban valamelyest összeálltak a házigazdák, legalábbis erre utalt, amikor az első negyedóra végén Sowunmi beadása után Melczer Vilmos bombázott a kapu fölé. A folytatás nem sok izgalmat tartogatott, egy Simon-fejest lehetett feljegyezni, majd az első kaput is eltaláló lövéssel megszerezte a vezetést a Siófok! Egy beadás elment Sowunmi mögött, Haraszti Zsolt viszont tökéletesen érkezett, és négy méterről a kapu baloldalába lőtt. A félidő végén aztán Sowunmi beadása kevéssel vágódott a kapufa fölé.

A fordulás után öt perccel kis híján egyenlítettek a paksiak, négyen nézték, ahogy egy falpattanót Kiss Tamás öt méterről fejelt alig a bal kapufa mellé. Kétségkívül nagyobb tempóra kapcsoltak a csapatok ebben a játékrészben, egyfajta adok-kapok kezdődött siófoki oldalon a győztes gólért, míg paksi részről az egyenlítésért. A hatvanadik percben Haraszti kiugratása után Sowunmi lőtte be a labdát jobbról, amely a gólvonal előtt csorgott keresztbe, miután Simon lemaradt róla, majd Egerszegi lövése ment el a jobb kapufa mellett. A helyzetek után megjött a gól is: a tizenhatos oldalvonaláig kifutó Csernyánszki Norbert mellett Simon elvitte a labdát, középre passzolt, az érkező Melczer pedig két visszafutó védő között a kapuba passzolt.

A folytatásban erőlködött a vendégcsapat, de gólt már nem tudott szerezni, ugyanis hiányzott az ötletesség, a gyorsaság a játékából, amit a győzelmük zálogaként említett a meccs előtt edzőjük, Kis Károly. Ez azonban semmit nem von le a siófokiak érdemeiből, akik magabiztosan verték a tavalyi ezüstérmest, történetük során először!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik