Hírek

Játékvezető-küldés a huszadik fordulóra

Nem akarjuk elkiabálni, de tavasszal még nem volt különösebb gond a játékvezetőkkel.

Persze, kisebb bakik előfordultak, de mérkőzést befolyásoló tényekről nem számolhatunk be.

Iványi Zoltán és Szabó Zsolt tizedszer

A két vasárnapi meccset két rutinos bíróra bízták. A Videoton–Debrecen
rangadót Iványi Zoltán fogja dirigálni. Tízedik alkalommal fúj idén, tavasszal először. A hajdúságiakkal már háromszor is találkozott, ráadásul mindig Debrecenben, és a csapat mindig győzött (FTC 1-0, Újpest 3-2, Diósgyőr 5-0). Szabó Zsolté lesz az Ferencváros–Honvéd mérkőzés: ő egyike annak a három bírónak, aki a múlt héten és most is kap feladatot. Mindkét együttes szíves gondol rá, hiszen eddig egy-egy győztes meccsükön működött közre: az FTC–Zalaegerszeg 2-0-n, és a Honvéd–Diósgyőr 2-1-en.

Kilencedik meccsén Veizer és Farkas

Farkas Ádám a 19. fordulóban is lehetőséget kapott, és ezen a héten sem
pihenhet: övé a Vasas–Győr találkozó. Az angyalföldieknek már fújt, hiszen ő
vezette a kaposvári (0-0) meccset. Veizer Roland is dolgozott az előző
körben, és most is: Farkashoz hasonlóan mindketten a kilencedik meccsüket
vezetik. Ezúttal övé lesz a Siófok–Paks találkozó. Az atomvárosiakat már látta idén, hiszen ő ténykedett a Zalaegerszeg elleni (4-2) mérkőzésen.

Felsősök

Takács János „nyolcadikos” lesz ebben a fordulóban. Ő vezeti a Kecskemét–Pécs találkozót. Újdonság lesz számára mindkét együttes. Hetedik meccsét kapja Vad II István: övé a nyugat-magyarországi örökrangadó, azaz a Zalaegerszeg–Haladás. Diósgyőrben már találkozott a zalaiakkal (4-1 a DVTK javára), a szombathelyiekkel azonban még nem. Ugyancsak hetedszer fújhat Berger József: a Pápa–Diósgyőrt szabta rá a küldőbizottság. A borsodiakkal még nem volt meccse idén, de a pápaiak szombathelyi kirándulását (2-1 a Haladásnak) ő vezette.

Becséri újból

A tavaszi első körben a Pápa–Paks meccsel mutatkozott be Becséri Dániel az
OTP Bank Ligában, majd a múlt héten Szombathelyen tartalék-játékvezetőként
segítette a sporttársak munkáját. Most megint lehetőséget kap: a nyitómeccs, az Újpest–Kaposvár lesz az övé. Bízunk a további sikeres, észrevétlen munkájában!

Egy kis statisztika

Az eddigi 19 forduló alatt a legtöbb sárga lapot Kassai Viktor szórta (5,64/mérkőzés), de nem sokkal van elmaradva mögötte Bognár Tamás (5,6/mérkőzés). Andó-Szabó Sándor egyelőre 3,38 sárga lap/mérkőzés átlaggal
hozta a bajnokságot.

Berger Józsefnél minden meccsen van kiállítás (átlag: 1 piros lap/meccs). Becséri Dániel kezében még nem villant a piros kártya, igaz, ő még csak egy
meccsen fújt.

Takács János a büntetőkirály (1,14 tizenegyes/meccs), Berke Balázs a második
(0,8), ám Vad II Istvánnál, Solymosi Péternél, Becséri Dánielnél és Radványi
Ádámnál még nem volt 11-es a bajnokságban.

Olvasói sztorik