Hírek

Egy fekete holland csütörtök

A Schalke a Twentével, a Valencia a PSV-vel babrálhat ki ma este. No és azért gólokat is várunk Gelsenkirchenben és Eindhovenben is...

Schalke-Twente 1! +2,5!

A német együttes továbbjutását várjuk a párharcban! A gelsenkircheni pokolban nem lesz egyszerű dolga a holland legényeknek…
Az első mérkőzésen a Twente nagy csatában 1-0-ás sikert aratott a tartalékos német együttes: De Jong büntetőből volt eredményes, Matip pedig a kiállítás sorsára jutott, vele nem is kalkulálhat Huub Stevens vezetőedző.
Nézzük akkor, mi is érdemes tudni a királykékekről! Nos, Huub Stevens együttese jelenleg a 4. a Bundesligában, ám könnyen odaérhet a dobogóra, hiszen a riválisok csk egy-két ponttal előzik meg Raulékat. 25 meccsen 54-szer voltak eredményesek Obasiék, amely mindenképpen a támadószekciót dicséri.

A VELTINS-Arenában 10-1-2-es imponáló sorral büszkélkedhetnek Huntelaarék, akik a Hamburg elleni hétvégi sikerrel kicsit kozmetikázták az elmúlt hetek eredménysorát: két vereség csúszott be idegenben. A München elleni vállalható, a Freiburg elleni már semmiképpen sem volt az…
A Schalke a Steaua, a Maccabi és a Larnaca előtt nyerte meg a csoportját játszi könnyedséggel, viszont ezt követően alig bírtak a Plzen gárdájával: az idegenbeli 1-1 után otthon is ennyi volt az eredmény 90 perc után, aztán a hosszabbításban Huntelaar egy duplával elintézte a dolgot (3-0).
A gelsenkircheni alakulatnak támadnia kell, hiszen le kell dolgoznia a hátrányt. És az attakok vezetésében különösen erős a brigád, hiszen a támadósorát fantasztikus futballisták alkotják!
A Twente a holland bajnokság 3. helyen áll 4 pontos hátrányban a listavezető AZ-vel szemben, tehát összességében nem reménytelen a helyzete. A piros-fehérek pazar formát mutattak, ám vasárnap – tartalékos összetételben – csúnyán kikaptak a NEC otthonában, így kerültek a dobogó legalsó fokára. Mellettük szól viszont, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak Ferék, így a veszített pontok tekintetében nem olyan vészes a helyzet.
Steve McClaren alakulata kissé sebezhetőnek tűnik idegenben, hazája bajnokságában 6-3-3-as mutatót hozott össze. 33-17-es gólaránya arról tanúskodik, hogy eseménydús kilencven perceket játszik távol saját stadionjától.
A Wisla, a Fulham és az Odense megelőzése a csoportkörben nem okozott nagy kihívást, majd a Steaua Bukarest ellenében sem kellett különösebben megizzadniuk Johnéknak: kettős győzelemmel, kapott gól nélkül meneteltek tovább.
Összességében változatos mérkőzéssel kalkulálunk, minden bizonnyal lesznek majd gólok is szép számmal, no és végezetül a hazai drukkerek örülhetnek. A győzelemnek biztosan, de hogy a továbbjutásnak is? Ez jó kérdés, és e költői is egyben…

PSV-Valencia +2,5! X2!

Nincs más választása a hollandoknak, mint nekirontani a hispánoknak! Igen ám, de ez megannyi veszélyt rejteget számukra. Gólokból nem lesz hiány, csak úgy, mint ahogy egy hete a Mestallában sem volt..
Nagy válságban van a holland elit alakulat: a gárda hetek óta formán kívül futballozik, amelynek meg is lett az eredménye: a bajnokságban két vereség. Előbb otthon a Twente verte el őket alaposan (2-6), majd a hétvégén a nem túl acélos NAC Breda gurított egy hármast Toivonenéknek. A zakók hatására vissza is csúszott Fred Rutten együttese a 4. helyre, hátránya a listavezető AZ-vel szemben azonban csak négy pont.
Idegenben kissé sebezhetőnek tűnik a piros-fehér-fekete együttese, ezt a 4-5-4-es soruk alá is támasztja…
És akkor térjünk át a nemzetközi porondra: Matavzék simán léptek tovább a Legia Varsót, a Hapoelt és a Rapid Bukarestet megelőzve a csoportjából, az izraeliekkel ikszeltek egyszer, ezen kívül öt győzelem szerepelt az eredménysorukban. Aztán jött a török Trabzonspor, amely ellen kettős győzelemmel jutottak túl.

Meg is érkeztünk a Mestallába, ahol a múlt héten igazi rémálomként kezdődött a kilencven perc. És mondhatni, így is folytatódott. A hollandok nem tudták felvenni a versenyt a spanyolokkal, és már-már úgy tűnt, hogy méretes zakóba szaladnak bele. De végül nem így történt, és az utolsó hét percben sikerült kozmetikázniuk az eredményt. 4-2 lett tehát az első meccsen, amely egy kis bizakodásra adhat okot a németalföldieknek…
A Valencia a 3. helyét tartja a La Ligában, ám mostanság sokat botladozik a brigád: legutóbb például a Mallorca csent pontot 2-0-ás hátrányból felállva a Mestallában. Még van 4 pontos előnye a Malagával szemben, ám azért nem árt figyelnie az üldözőkre.
Unai Emery együttese azonban egy kicsit szeszélyesen teljesít mostanában. Gödörbe kerültek a fehér-feketék, ám miután Granadában nyertek, és elverték a OSV-t, joggal várták a drukkerek, hogy újra a régi arcukat mutatják Soldadoék. Ehhez képest a Mallorca elleni pontvesztés nem feltétlenül erről tanúskodik…
A BL-ben a Chelsea és a Leverkusen mögött csak a 3. helyet sikerült megszerezniük Adurizéknak, aztán jött az EL, amelyben a Stoke nem jelentett különösebben nehéz akadályt: két 1-0-ás győzelemmel léptek tovább Jordi Albáék.
De milyen meccset is várunk? A PSV-nek nem nagyon van más választása, mint a támadás. Ezt viszont a vendégek ügyesen kihasználhatják… És ebből aztán hangulatos gólparádé is összejöhet. No meg van egy olyan érzésünk, hogy a Valencia nem kap ki Eindhovenben, a PSV nem jön ki a gödörből…

Olvasói sztorik