Hírek

A szuperrangadó hétvégéje!

Bár a hétvégi, huszadik forduló után még a bajnokság egyharmada hátra lesz, talán csak akkor marad reális esélye a Videotonnak a címvédésre, ha vasárnap legyőzi a veretlenül listavezető Debrecent.

A harmadik helyen álló székesfehérváriak hátránya jelenleg kilenc pont az éllovas hajdúságiakkal szemben, s ha ezt nem tudják csökkenteni, akkor a rivális idei szereplését tekintve – a DVSC nemcsak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában és a Ligakupában sem talált még legyőzőre – valószínűtlennek tűnik a címvédés lehetősége – áll az MTI előzetesében.

A Videoton otthoni mérlege nyolc győzelem és egy vereség, ráadásul legutóbbi hét bajnokiját egyaránt megnyerte, azaz október 23., a Győrben elszenvedett vereség óta nem vesztett pontot. A Debrecen öt győzelem mellett négyszer döntetlent játszott idegenben. Őszi találkozásuk során a DVSC 2-1-re nyert.

A második helyezett Győr is előnyt kovácsolhat a vasárnapi rangadóból, amennyiben idegenben legyőzi a tavaszi két meccsén vereséget szenvedő, és a bennmaradásért küzdő Vasast, mert vagy három pontra megközelítheti a Debrecent, vagy leszakadhat róla a Videoton. A hírek szerint egyébként még az sem biztos, hogy a kisalföldieknek pályára kell lépniük a sikerért, lehet, hogy játék nélkül győznek, hiszen az angyalföldi játékosok közölték: .vagy kapnak fizetést, vagy nem játszanak!

A forduló záró mérkőzése a nagy múltra visszatekintő Ferencváros – Budapest Honvéd találkozó lesz.

A tabella
1. Debrecen 47 pont
2. Győr 41 pont
3. Videoton 38 pont
4. Honvéd 35 pont
5. Pécs 29 pont
6. Kecskemét 28 pont (30-26)
7. Diósgyőr 28 pont (28-26)
8. Paks 27 pont
9. Ferencváros 22 pont
10. Haladás 21 pont
11. Kaposvár 20 pont
12. Pápa 18 pont (18-28)
13. Újpest 18 pont (23-34)
14. Vasas 17 pont (17-29)
14. Siófok 17 pont (17-29)
16. Zalaegerszeg 7 pont

A 20. forduló programja

Március 16. péntek

Újpest FC – Kaposvári Rákóczi FC, 18 óra

Március 17. szombat

Vasas-Híd FC – Győri ETO FC, 15 óra

Kecskeméti TE – Pécsi MFC-Matias, 16 óra

FGSZ Siófok – MVM Paksi FC, 16 óra

Lombard Pápa Termál FC – Diósgyőri VTK, 17 óra

Zalaegerszegi TE FC – Haladás Sopron Bank, 17:30

Március 18. vasárnap

Videoton FC – Debreceni VSC-TEVA, 16 óra

Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd FC, 18 óra

A góllövőlista élmezőnye
14 gólos: Danilo (Honvéd)
12 gólos: Alves (Videoton)
11 gólos: Perics (Kaposvár, Videoton), Coulibaly (Debrecen)
10 gólos: N. Nikolics (Videoton)
9 gólos: Bajzát (Pécs)
7 gólos: Ahjupera (Győr), Böde (Paks), Luque (Diósgyőr), Rajczi (Újpest)
6 gólos: Dudás (Győr), Marics (Pápa), Melczer (Siófok), Seydi (Diósgyőr), Vujovics (Haladás)
5 gólos: Bódi (Debrecen), Budovinszky (Diósgyőr), Foxi (Kecskemét), Ivancsics (Honvéd), Lencse (Kecskemét), S. Nikolics (Debrecen), Trajkovics (Győr), Vayer (Paks)
4 gólos: Bartha (Paks), Ferenczi (Pápa), Horváth Zs. (Pécs), Hrepka (Paks), Kabát (Újpest), Kamber (Zalaegerszeg, Győr), Kulcsár T. (Debrecen), Nagy O. (Pécs), Pölöskey (Ferencváros), Somalia (Ferencváros), Szakály P. (Debrecen)
3 gólos: Aleksidze (Győr), Gyurcsó (Kecskemét), Kenesei K. (Haladás), Kulcsár D. (Vasas, Ferencváros), Litsingi (Kecskemét), Lovrencsics (Pápa), Máté II P. (Zalaegerszeg), Meyé (Zalaegerszeg, Debrecen), Németh N. (Honvéd), Pátkai (Győr), Szavics (Kecskemét), Simics (Vasas), Torghelle (Honvéd, Videoton), Tököli (Zalaegerszeg, Kecskemét), Völgyi (Győr)
Olvasói sztorik