Hírek

Ki álltja meg a Readinget?

Az angol második vonalban fokozódik a feszültség. No és a BL-ben is nagy a tét. Feltámad az Inter?

Gyorsan akarsz értesülni a Rangadó magyar fociról és sportfogadásról szóló híreiről? Klikk és like a Facebook oldalunkra!

Doncaster-Reading 2!

Ellenállhatatlan formában futballozik hétről-hétre a Reading, amely immár a 3. helyen tanyázik. Ha így folytatják a kék-fehérek, akár egyenes ágon juthatnak fel a Premier League-be!
A kiesés elől menekül a Doncaster, amely jelenleg 34 meccsen szerzett 30 pontjával mindössze a 23. a mezőnyben. A bennmaradástól jelenleg 4 egység választja el a társaságot, ám mellettük szól az a tény, hogy riválisaiknál két találkozóval kevesebbet játszottak. Ha ezeken diadalmaskodnak, kicsit fellélegezhetne a gárda.
Odahaza, a Keepmoat Stadium-ban visszafogottan teljesít Dean Saunders együttese: 4-7-5-ös mutatót produkáltak, ehhez 13-17-es gólarány párosult. Feltűnően kevés találatot jegyeznek El Hadji Dioufék, 16 fellépésen 13 gól azért valóban nem sok, viszont kevés 🙂 .
Február vége óta, immár négy meccse nem kapott ki a gárda, igaz, ebben a periódusban csak egy összecsapást húzott be a brigád: kiesési rangadón Nottingham-ben nyertek!
Szóval, nem megy mostanság rosszul a társaságnak, a múlt héten például a feljutásra hajtó West Ham otthonából mentett pontot a gárda. A motivációval tehát nem lehet probléma, minden pontra égetően szüksége van a csapatnak!
Ugyanez elmondható a Readingről is, igaz, ők a feljutásra, és nem a bennmaradásra hajtanak. A kék-fehérek a gyengébb szezonkezdetet követően nagyon összekapták magukat, fel is jöttek a 3. pozícióba, ugyanannyi pontot gyűjtve (66) a 2. West Ham United-del.
A legjobb formában lévő gárda a ligában, 10 meccséből kilencet megnyert, egyedül a Hull-tól kapott ki. De a gárda valóban fantasztikus menetelésbe kezdett, és nem csak otthon, hanem idegenben is hozza a győzelmeket.
A túrkon 9-2-5-ös mérleggel rendelkezik a csíkos együttes, Harte-ék, legutóbb január 2-án kaptak ki vendégségben (Cardiff), azóta négy siker a kirándulásokon. Masszív védekezés jellemzi idegenben a gárdát, 16 ütközetben csak 14-szer kapitulált a védelmük, amely mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény.
Ami az egymás elleni mérlegüket illeti: a Reading nyerni jár Doncasterbe! Hét meccsükön hat Reading siker és egy iksz. Ebben a felállásban pedig csupa-csupa vendégsiker!
Ezúttal sem okoznak csalódást Brian McDermott tanítványai, elhozzák a fontos három pontot! Tippünk tehát 2-es!

Internazionale-Marseille 1!

Feltámadt az Inter? Vagy a Chievo-elleni diadal csak botlás volt? Mit hozhat két, viszonylag gyenge formát mutató brigád csörtéje? A támadásra ítélt milánóiak vajon kihúzzák kapott gól nélkül a kilencven percet? Jó kérdések, amelyekre nagyon nehéz válaszolni. Ám az az érzésünk, hogy a taljánok összekapják magukat a visszavágóra, és megnyerik a találkozót. Hogy a siker továbbjutást ér-e, nem tudjuk, de talán igen…

Az Inter hihetetlen mély válságban volt (van), a kék-feketék csak a 7. helyen állnak a bajnokságban, az EL-től 6, a BL-selejtezőtől 8 pontos hátrányban. A 2012-es esztendő pocsékul indult, január végétől hét bajnokin át nem tudtak nyerni Pazziniék. Közben a BL-ben a Stade Velodrome-ban is egy hajrában kapott góllal alulmaradt a gárda. A klubvezetés kitartott Ranieri mester mellett, hogy ez jó húzás volt-e, még nem tudni. Az azonban igaz: a Catania ellen 2-0-ás hátrányból egalizáltak Zanettiék, majd pénteken Veronában győzött az Inter.
Forlanékban több van, a keret erős, ám valami mégsem klappolt ezidáig. Nagy kérdés, hogy a hajrában aratott győzelem mekkora lökést ad az együttesnek. Samuelék játékosállományát lényegesen jobbnak tartjuk a gall riválisénál, ám nem biztos, hogy ezen múlik…
A Marseille pocsék szériát fut, február eleje óta eltelt hat bajnoki, ezeken nem tudtak nyerni a világoskékek. Sőt, a legutóbbi négy fellépésükön úgy kaptak ki Deschamps mester tanítványai, hogy még csak gólt sem rúgtak! Pedig nem élcsapatokkal találkoztak Ayew-ék… Brandaoék borzalmas formában vannak, és ahogy ilyenkor lenni szokott, még a szerencse is elpártolt tőlük.
Idegenben 4-3-6-os sort hoztak össze a bajnokságban, ez a mutató semmiképpen sem nevezhető elfogadhatónak egy élcsapat számára. Hátrányuk egyre tetemesebb, a dobogótól immáron 8 egység a mínusz…
Gyenge forma, visszafogott idegenbeli teljesítmény, impotens támadó-alakzat. Leginkább így lehetne jellemezni a kikötővárosiak teljesítményét. De akkor miben bízhatnak a gallok e roppant fontos kilencven (százhúsz) perc előtt?
Elsősorban az Inter védelmében… A San Siróban eddig 14 bajnokit játszottak Cambiassoék, és csak négy együttes nem tudta bevenni Julio Cesar kapuját. És ugye egy gól aranyat, de legalább is továbbjutást érhet…

Bayern München – Basel, Mario Gomez legalább 2 gólt szerez @ 3.50

Labdarúgás: Bajnokok Ligája 2011/2012

Dátum: 2012-03-13 20:45 CET

Fogadóiroda: Bwin
Bajban lehet a Bayern, hiszen hátrányból várja a Basel elleni visszavágót a német elitalakulat. Nem tudott gólt szerezni a svájci 90 perc folyamán: Stocker hajrában szerzett fontos gólt a Basel-nek, így kényelmesebb helyzetben vannak a svájci srácok.
Ennek ellenére a Bayern-t jobb csapatnak tartom, nem is kicsivel. Hiába vitt véghez óriási bravúrt a Basel a Manchester elleni csoportmeccsen, mellyel sikerült megszereznie a továbbjutó helyet az angolok elől, én valahogy nem érzem bennük az erőt. Lelkesedés viszont van, egy pillanatig sem adják fel, és sem az angolok, sem pedig a németek ellen nem feltartott kézzel mentek ki a pályára.

A Bayern gálázott a hétvégén: A Hoffenheim csapatát 7:1-el küldték haza az Allianz Arénából, Gomez azon a meccsen 3 alkalommal is eredményes volt. Egyébként 21 találatnál jár a német óriás idén, egyszerűen tarthatatlan. A svájci odavágón remekül játszott egyébként a München, több helyzetet is kidolgoztak, fölényben játszottak, ám mégis hátrányból kezdhetik ezt a mai meccset. Gomez akkor is életveszélyesen játszott, de gólt nem sikerült elérnie. Biztos vagyok abban, hogy ez a mai meccsen nem fog előfordulni.
A Bayern-nek ugyebár gólt kell szereznie, de nem úgy ismerjük ezt a müncheni csapatot, mint akik megállnak 1:0-nál. Be is akarják majd biztosítani a sikert, ehhez pedig még több gól kell. Szerintem 3-4 gólt rúg ma a Bayern és abból kettőt kellene vállalnia legalább Mario Gomez-nek ahhoz, hogy a tipp sikeres legyen!

Gyorsan akarsz értesülni a Rangadó magyar fociról és sportfogadásról szóló híreiről? Klikk és like a Facebook oldalunkra!

Olvasói sztorik