Hírek

Ágyúval szarkákra!

A Newcastle látogat az Emirates-be, és szerintünk durván levadásszák a szarkákat. A Trabzon a Sivassport fogadja, és azt gondoljuk, a pontok otthon maradnak. No és gólokkal is számolunk a török rangadón!

Trabzonspor-Sivasspor 1! +2,5!

A Besiktas ellen aratott siker feldobta a Trabzont, amely újabb sikerrel stabilizálja helyét a dobogón!
Mint egy hullámvasút. Így lehetne leginkább jellemezni a hazai alakulat teljesítményét. 29 meccsen 49 pontig jutottak a piros-kékek, így a játéknap előtt a 3. helyről várta a folytatást. Senol Gunes együttese a Hüseyin Avni Aker Stadium-ban is szeszélyesen produkált eddig, ezt bizonyítja a 9-1-5-ös mutatója, amelyhez 33-21-es gólarány párosult. Összességében mér 55 találatot jegyez a gárda, amely mindenképpen respektálandó teljesítmény.
Könnyű ennyire termékenynek lenni, ha van egy Yilmaz Burak a keretben! A csatár immár 30-szor volt eredményes, a támadó ellenállhatatlanul futballozik! Vélhetően a Sivasspor védőinek is meggyűlik a baja majd Yilmazzal.

De vissza a Trabzonra: a társaság a két óriás mögött a 3. volt a forduló előtt, és az az igazság, hogy előrébb is állhatnának Altintopék, ha egy kicsit jobban koncentrálnának a kiscsapatok ellen. Mert a gárda az elmúlt hónapokban például ki tudott kapni a Kardemirtől, a Mersintől és az Antalyasportól is… ha ezeket a meccseket hozták volna Zokoráék, akár a bajnoki aranyért is küzdhetnének.
Ám mivel az említett találkozókat bebukták, maradt a dobogó, mint célkitűzés, és ez a küldetés teljesíthetőnek tűnik. A brigád megint kisebb hullámvölgybe került februárban, kiesett az EL-ből, és értékes pontokat hullajtott. Aztán a múlt héten a Besiktashoz látogattak Colmanék, és hátrányból fordítva hozták el a három pontot az Inönüből! Zokora, Vittek és Cech sérült, velük nem kalkulálhat a rutinos tréner.
A Sivasspor az EL-t érő rájátszásra hajt, jelenleg a 7., tehát ha sikerül ezt a pozíciót megtartania az együttesnek, akkor tagja lesz a play-offnak. 29 mérkőzésen 43 pontot zsebeltek be Suaresék. Nem unalmasak a mérkőzéseik, hiszen a brigád gólaránya idegenben 26-31, összességében pedig 50-48. A túrákon 4-4-6-os sort produkáltak Eneramoék, ám legutóbbi két kirándulásán nem tudtak nyerni a fiúk.
Akik bizony nincsenek is jó passzban, négy találkozó óta nem tudott diadalmaskodni a gárda. Igaz, Riza Calimbay tanítványai nehéz perióduson vannak túl, ugyanis most játszottak a Fenerrel, a Galatával és a Besiktassal is.
A kérdés tehát adott: vajon ki tud-e jönni a hullámvölgyből a Sivasspor? Nos, nem lesz egyszerű, hiszen eltiltás és sérülés is nehezíti a szakmai stáb munkáját. Kavuk eltiltott, Cerny és Erdal pedig továbbra sincs bevethető állapotban.
Ősszel, fordított felállásban 2-2 lett a végeredmény, korábban pedig a Trabzon általában hendisen verte el a Sivassport; igaz, kétszer pontot csentek a vendégek. Mi ma hazai sikerrel kalkulálunk, no és gólokkal! Burak Yilmaz hihetetlen formában van, vélhetően ma is eredményes lesz!

Arsenal-Newcastle 1!

Megtépázzák a szarkákat az Emirates-ben! Az ágyúsok levadásszák őket, és ragadnak a Tottenhamre!
A hazaiak 27 meccsen 49 pontig jutottak, így jelenleg a 4. helyen állnak. A Hotspur mögött 4 egység a hátrányuk, és egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak az ősi riválisnál, tehát még könnyedén meglehet a 3. hely, amely BL-főtáblát ér.
Az Emirates-ben 9-2-2-es sort hoztak össze Van Persei-ék! Csak a Liverpool és a Manchester United tudott náluk nyerni, ám az elmúlt két meccsüket meggyőző fölénnyel hozták: 6 ponthoz 12-3-as gólarány párosult. És jó formában vannak Rosickyék, hiszen az elmúlt három tétmeccsüket magabiztosan nyerték meg. Igaz, a BL-ben búcsút ért a Milan 3-0-ás kiütése…
A piros-fehéreknél szenzációs formában van a holland támadó, aki immár 25 találatnál jár. A támadófocit alkalmazza továbbra is Arsene Wenger, és ehhez kiválóan adott a keret! Mondjuk ezt annak ellenére, hogy sérülés miatt Ramsey és Wilshere nem lehet ott a csapatban.

Ott lehet viszont Van Persie mellett Rosicky, Walcott és Gervinho is, és az ő jelenlétük garancia arra, hogy nem lehet nyugodt az ellenfél hátsó alakzata.
A Newcastle is az élmezőnyben tanyázik, a szarkák jelenleg a 6. helyen állnak, 27 ütközetben szerzett 44 ponttal. A csíkosak idegenben 5-3-5-ös mérleget hoztak eddig össze, a nagycsapatoknál rendre alulmaradtak Tiotéék, csak az Old Traffordról sikerült pontot csenniük.
Nincsenek viszont jó passzban Alan Pardew tanítványai, hiszen a Tottenhamtől elszenvedett méretes zakó után (5-0) a Wolves-szal és a Sunderlanddel sem bírt saját közönsége előtt.
Ha Van Persie-t kiemeltük az Arsenalnál, akkor Demba Bával is ezt kell tennünk mindenképpen. A hórihorgas támadó 16 találatnál jár, bár az elmúlt három mérkőzésen nem iratkozott fel a góllövők listájára.
Nem lesz ott viszont két csatártása, Best és Sammy Ameobi, mindketten sérüléssel bajlódnak.
A Newcastle legutóbbi vizitjén nyert 2010-ben az Emirates-ben, előtte viszont rendre nullára kapott ki. Most azért azt nem merjük kijelenteni, hogy a szarkák nem lesznek eredményesek, ugyanakkor erőteljesen azt érezzük, hogy levadásszák őket az ágyúsok!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik