Hírek

Negyedszer is 2-0 a Videotonnak!

A Videoton 2-0-ra nyert a Diósgyőr otthonában az OTP Bank Liga 19. fordulójában.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Diósgyőri VTK – Videoton FC 0-2 (0-1)
Miskolc, 8000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
DVTK: Farkas III B. – Vági (Arze, 79.), Budovinszky, Nagy T., Gohér – Sekour (Tisza, 60.), Abdouraman – Gallardo, Fernando, Luque – Seydi. Edző: Benczés Miklós
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Vinicius, Caneira, Szolnoki – Mitrovics, Tóth B. – Oliveira (Gyurcsó, 82.), Sándor Gy. (Vaskó, 89.), Walter – Torghelle (N. Nikolics, 71.). Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Vinicius (3.), N. Nikolics (73.)
Kiállítva: Brachi (88.)

A kezdéskor szomorúan megállapítható volt, hogy több külföldi szerepelt a csapatokban, mint magyar játékos.

A harmadik percben Mitrovics remekül ívelt a hazai kapu elé, Torghelle Sándor fejese a kapufáról Vinícius elé pattant, a védő pedig közelről a kapuba bombázott (0-1). A korai gól után vezetett még néhány támadást a látogató, de aztán kiegyenlítetté vált a játék. A 17. percben egy szélről érkező beadást elvétettek a vendégvédők, a hosszú oldalon érkezett Luque, de a 11 méterről leadott lövése levágódott Caneiráról. A 22. percben Tóth Balázs húszméteres lövése csupán centikkel szállt a hazai kapu mellé. A Videoton magabiztosan őrizte a gyorsan megszerzett előnyét, a DVTK azonban mindent megtett az egyenlítés érdekében, vagyis egyáltalán nem volt unalmas a meccs.

A 35. percben előbb Luque, majd Seydi lőtt a fehérváriak kapuja mellé. A 44. percben Luque szögletét Abdouraman fejelte kapura, Bozsovics védett. A két egykori kispesti, Torghelle és Budovinszky folyamatosan aprították egymást a mezőnyben, de az első félidőben mindketten megúszták a sárga lapot. Az eredmény a szünetig nem változott (0-1).

Az ötvenedik perc tájékán elkezdett rohamozni a Diósgyőr, és egyre veszélyesebb beívelések adtak okot bizakodásra a hazaiak körében. A Videoton szórványos akciói ebben az időszakban veszélytelenek voltak. A játék egyébként a mezőnybeli hibák ellenére is meglehetősen intenzív, lüktető volt. A 64. percben Luque egy jó csel után 18 méterről lőtt, de a labda levágódott a védőkről. A 68. percben Luque szabadrúgása levágódott a sorfalról, aztán jött egy beadás, amelyre Seydi érkezett, de nem tudott rendesen kapura fejelni, és már lesen is volt. A másik oldalon Sándor György lőtt kapura Budovinszky mellől, Farkas III Balázs kapus nem avatkozott közbe, így a labda mindössze néhány centivel gurult el a kapufa mellett.

A 71. percben Walter és Sándor György kényszerítőzött, előbbi átrobogott a DVTK védőfalán, de nagy helyzetben nem lőtt, inkább utóbbihoz passzolt, aki viszont a kapu fölé bombázott. Egy perccel később Brachi nagyon pontos beadására Nemanja Nikolics érkezett középen, a védőket és a kapust is megelőzte, és becserélése után két perccel a hálóba lőtt (0-2). Néhány diósgyőri szurkoló ekkor elindult hazafelé. A 75. percben Sándor György kapott remek kiugratást, egyes-egyedül gyalogolhatott egészen az ötös sarkáig, ott lövésre vállalkozott, de Farkas kapus bevetődve hárított.

A második fehérvári góllal eldőlt a meccs, de a folytatásban is akadtak veszélyes lehetőségek. Mindkét csapat támadott, de igazi helyzetet csak a vendégek alakítottak ki. A 86. percben Sándor György került nagy helyzetbe, 11 méterről leadott lövését azonban blokkolták a hazai védők. A végén Brachi rövid idő alatt két sárga lapot kapott, így kiállította a játékvezető. A 89. percben a Videoton védői labdát vesztettek, a szemfüles Seydi meglépett a labdával, de Bozsovics kapus felszedte előle. Nem sokkal ezután Seydi az ötös sarkáról sem tudta megszerezni a hazaiak becsületgólját, így maradt a 0-2.

A két csapat a jelenlegi szezonban háromszor találkozott korábban: kétszer a Ligakupában, egyszer a bajnokságban, és mindhárom alkalommal a Videoton győzött, ráadásul mindannyiszor 2-0-ra! A fehérváriak hűek maradtak a hagyományokhoz…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik