Hírek

Önsorsrontó Zalaegerszeg

A Budapest Honvéd FC hazai pályán 2-0-ra nyert a Zalaegerszeg ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójában.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Budapest Honvéd FC – Zalaegerszegi TE FC 2-0 (2-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző. Játékvezető: Veizer
Honvéd: Sánta – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Ceolin, Hidi, Ivancsics, Tchami (Johnson, 86.) – Délczeg (Erdélyi, 65.), Hadzics (Vernes, 35.). Edző: Supka Attila
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bogunovics, Kovács Gergő (Hervás, 77.), Hidvégi – Szakály D., Ganugrava, Máté I P., Panikvar (Pavicsevics, 71.) – Polareczki (Kovács Gábor, a szünetben), Balázs Zs. Edző: Prukner László
Gólszerző: Ivancsics (19., tizenegyesből 24.)

Bátor, sokmozgásos, jó iramú, lendületes játékkal kezdett mindkét csapat. Az első nagy helyzet a Honvéd előtt adódott, a negyedik percben a brazil Ceolin kapott remek indítást a tizenhatoson belül, átemelte a labdát a kimozduló Jahics kapus fölött is, majd a kapuba gurított, de a játékvezető les miatt teljesen jogosan nem adta meg a találatot. A folytatásban felváltva rohamoztak a csapatok, de nagy lehetőség egyik oldalon sem alakult ki.

A 19. perc végén Polareczki Roland rontott el egy ígéretes helyzetet a Honvéd kapuja előtt, a fordulásból viszont megszerezte a vezetést a házigazda! Ceolin beadását Hidi Patrik nem tudta kapura lőni, Kovács Gergő felszabadító rúgására pedig Ivancsics Gellért érkezett, és 18 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba bombázott (1-0). A 22. percben Tchami lábát Kovács Gergő elhúzta a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt az egy héttel korábban, a Vasas otthonában duplázó Ivancsics Gellért ezúttal is értékesítette (2-0).

Meglepő volt, hogy három percen belül kétgólos előnyre tettek szert a kispestiek, mert az első találatot megelőzően abszolút kiegyenlített volt a játék. A látogatók törekedtek a szépítésre, de semmi nem jött össze nekik, a 33. percben például Panikvar ment el a baloldalon, az alapvonal közeléből középre adott, s a rövid saroknál érkező Balázs Zsolt öt méterről alig lőtt a jobb kapufa mellé. A 44. percben Szakály Dénes passzolt Balázs Zsolthoz, aki öt méterről nem találta el a kaput. A másik oldalon Vernes Krisztián ívelését Délczeg Gergely szintén öt méterről fejelte a kapu fölé, így a Honvéd kétgólos vezetésével mentek a szünetre a csapatok.

A második etap rögtön egy nagy hazai lehetőséggel indult, Ceolin vágtatott a zalaegerszegi kapu fölé, de az ötös sarkáról fölé bombázott. Az 52. percben Ceolin lépett ki a védők közül, már csak a kapussal állt szemben, ám 11 méterről Jahicsba lőtt. Rendkívül veszélyesen kezdte tehát a második félidőt a Honvéd, majd a ZTE-nek is voltak ígéretesnek tűnő próbálkozásai, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A játékrész közepére némileg leült a meccs, a zalaegerszegiek legbelül mintha feladták volna a küzdelmet, a fővárosiaknak pedig nem kellett törniük magukat, hiszen 2-0-ra vezettek.

A hetvenedik percben Panikvar tökéletes beadására Kovács Gábor érkezett remek ütemben, de öt méterről ő sem találta el a kaput! A 76. perben Ceolin ismét kicselezte a védőjét, betört a kapu előterébe, de az ötös sarkára kivetődő Jahics bravúrral védett. A legvégén már nem történtek említésre érdemes események, a kispestiek megőrizték kétgólos előnyüket.

A Zalaegerszeg sok helyzetet kihagyott, ezekért leginkább Balázs Zsolt és Polareczki Roland hibáztatható, Leon Panikvar és Safet Jahics kapus viszont jól teljesített. A megérdemelten nyerő Honvédnál a brazil Ceolin, a román Botis, valamint az ismét duplázó Ivancsics Gellért emelkedett ki a mezőnyből.

Olvasói sztorik