Hírek

Veszélyben a Pompey!

A Portsmouth lecsúszott az utolsó helyre, nagy bajban van a kék-fehér együttes. Már-már reménytelen a helyzetük, és nem most táltosodnak meg! A La Ligában gólokkal számolunk, a La Romaselában elszabadulhat a pokol...

Brighton-Portsmouth 1!

Megadhatja a kegyelemdöfést a délieknek a hazai együttes: a súlyos anyagi válságban lévő klub nagy bajban van, a csapat az utolsó helyre csúszott vissza a tabellán. Nem jönnek ki a gödörből a vendégek!
A szezon kezdete előtt vélhetően nem sima hazaiban gondolkodtunk volna e meccs megtippelésekor. A hazai alakulat ugyanis újoncként vágott neki a küzdelemsorozatnak, és a brigád remekül teljesít! A csapat a 7., még éppen nem osztályozós helyen tanyázik, 35 ütközetben 55 pontig jutott Gus Poyet alakulata. A Falmer Stadium-ban egészen jó Jaraék mérlege: 9-5-3, csak a Crystal Palace, a West Ham és a Burnley nyert nála.
És akkor ejtsünk szót Vokes-szék formájáról is, hiszen amit művelnek a srácok, az nem mindennapi! Az elmúlt 10 meccsén nem találtak legyőzőre a kék-fehérek, ebben a periódusban 20 egység került a gárda neve mellé. Ilyen hosszú veretlenségi sorozattal egy alakulat sem rendelkezik a ligában!
A rájátszásra reális esélye van az alakulatnak, ugyanis a riválisok közül – egy győzelem esetén – akár kettőt is megelőzhet! Motivált lesz tehát a Brighton, amelyet lelkes szurkolótábor buzdít hétről hétre.
A Pompey-ről nem tudunk ennyi jót elmondani. Sőt, összességében szinte semmi jót nem tudunk gépbe verni, legalább is, ami az elmúlt hetek történéseit illeti. Mert a kikötővárosiak visszacsúsztak az utolsó helyre; igaz, ebben közrejátszott a 10 pontos levonás is, amelyet a szabálytalan gazdálkodás miatt mért ki a Portsmouth-ra a szövetség.
A gárda anyagi helyzete semmit nem javult, játékosok sora hagyta el a kékeket. Nincs tehát könnyű helyzetben Michael Appleton menedzser… Futácsék jelenleg tehát az utolsók, 34 mérkőzés után 26 (+10, elméletben) ponttal. A bennmaradást érő pozícióban állomásozó Nottinghamnek hattal van több. Összességében tehát nem lenne lehetetlen küldetés a másodosztályú tagság meghosszabbítása, ám ismerve Kitsonék formáját, már sokkal rizikósabb történettel állunk szemben…
Mert a gárda esik-kel mostanában, ám sokkal inkább esik csak… 10 fellépésen 1-2-7-es sor, szóval, valósággal mélyrepülésben van a brigád.
Idegenben sem teljesít jól a társulat, 2-5-11 a mérlege, mindössze a Burnley és Peterborough stadionjában járt teljes sikerrel. Mindössze 14 gólt hintettek vendégségben, amely meglehetősen visszafogott támadójátékra vall.
Az elmúlt esztendőben kétszer találkoztak a csapatok, és mindkétszer a Brighton győzött (Egy FA-Kupa, egy bajnoki a Pompey pályáján). Ezúttal sem várunk meglepetést, nagyon szétzuhantak a vendégek, nem lesznek képesek feltartóztatni a rájátszásra hajtó vendéglátókat. Tippünk ennek megfelelően 1-es!

Malaga-Levante +2,5!

Nem lesz hiány gólokból a La Rosalédában! Mindkét fél jobbára a támadófocit részesíti előnyben, és ennek meg is lesz az eredménye!

Rangadót rendeznek a La Ligában: a 6. helyezett a 4.-et látja vendégül! A mérkőzésnek óriási a tétje, hiszen nagyon szoros a tabella első harmada – no persze leszámítva a Realt és a Barcát. A 3. Valencia ugyan 43 ponttal kissé meglógott az üldözőktől, de mögötte nagy a torlódás.
A Malaga 25 meccs után 37 ponttal áll a 6. pozícióban. Mögötte közvetlenül az Osasuna, majd a Rayo, az Atletico Madrid és a Sevilla követi. Előre is tekinthet Manuel Pellegrini alakulata, hiszen a Bilbao is 37 egységgel áll, a Levante pedig 38-at gyűjtött.

A déliek otthon erősek, 8-2-2-es soruk ezt bizonyítja, 24-16-os gólarányuk pedig arról tanúskodik, hogy nem lehet unatkozni a hazai ütközeteiken. Demichelisék egyébként nagyon szeszélyesen teljesítenek mostanság. Régen nem ikszeltek, két nyertes meccs van ugyan a hátuk mögött, ám előtte becsúsztak kínos vereségek.
A vendégek az idei szezon meglepetéscsapata. A valenciai együttes parádés őszt futott, volt, hogy a tabella élén állt a gárda! Ám jött egy hullámvölgy, és a piros-kékek megtorpantak. Hosszú heteken át nem tudott pontot szerezni Juan Ignacio Martinez alakulata.
Aztán két hete feltámadtak Konéék, és előbb az Espanyolt, majd a Betist is elverték Javi Ventáék! A társaság tehát összekapta magát. Idegenben sem gyengék Valdoék, 4-2-6-os sort produkáltak. Érdekesség, hogy 12 idegenbeli túráján 9-szer játszott legalább három gólt hozó találkozót…
A motivációval nem lehet gond, hiszen a BL-selejtezőt érő helyét megtartanák Juanfranék. Ehhez viszont minden egyes pontra szüksége van a brigádnak.
És akkor lássuk a hiányzókat! A hazaiaknál Sergio Sanchez, Baptista és Rosario sérült, a vendégeknél Juanfran és Iborra eltiltott, Juanlu és Xavi Torres pedig sérült.
Az ősszel a Levnate otthon 3-0-ra elverte a Malagát. Most is lesz legalább három találat, és összességében azért Toulalan sikerével számolunk…

Olvasói sztorik