Hírek

Helmond és Monaco, a nyerő páros?!

Ma két, másodosztályú meccset vettünk górcső alá. Egyet Hollandiából, egyet pedig Franciaországból...

Helmond-FC Oss 1! +2,5!

Hazai sikerrel és legalább három találattal számolunk Helmondban, ahol az FC Oss alakulata vendégszerepel.
A 26. fordulóra készülnek a csapatok a holland második vonalban, és a hazaiak egészen jó pozícióból várhatják a folytatást. Az 5. helyen állnak, 25 meccsen 40 pontig jutva. A Lavans Stadion-ban 7-2-3-as tekintélyes sort tud felmutatni. Remek formában van Hans De Koning alakulata, hiszen december 9-e óta nem kapott ki a gárda! Ebben a periódusban 19 egységet gyűjtöttek Guvencék!
A csapat biztosan tagja a rájátszásnak, így a gárda felszabadultan léphet pályára a bajnokság hajrájában.
Aktuális ellenfele nincs ilyen biztató helyzetben, ugyanis csak a 14. pozícióban tanyázik, 31 pontja van, ám ha jól finisel az együttes, akkor akár még ők is tagjai lehetnek a play-offnak!
Ám akkor javulnia kell a gárda formájának, mivel jelenleg nem brillírozik Dirk Heesen legénysége. Ez annyit jelent, hogy négy meccs óta ütik-verik őket, kaptak 16 gólt! Azért ez meglehetősen mély gödörnek tűnik. Legutóbb az akkor még sereghajtó AGOVV verte őket 3-2-re.
Vendégségben 3-1-9 a mutatója Kootéknak, amely az egyik leggyengébb a mezőnyben. Gólgazdag mérkőzéseket játszanak rendszerint, találatarányuk 46-57, azért ez 25 fellépésen nem gyenge mutató…
Nem szívesen látogat Helmondba az FC Oss, ugyanis ezeken a kirándulásokon rendre megégtek a vendégek. Ezúttal sem lesz ez másként, hazai sikerrel számolunk, no és lesz legalább 3 találat a kilencven perc során!

Monaco-Guingamp 1(x)!

Feltámadtak a hercegek! Idegenbeli siker után újra három ponttal gazdagodhatnak Marco Simone tanítványai.
Nem először jósoljuk meg a Monaco pontszerzését, és eddig több esetben is hozott némi kávépénzt az alakulat. Legutóbb Andrew barátunk jövendölte meg a piros-fehérek sikerét, és Giulyék nem is okozta csalódást: idegenben szereztek nagyon fontos három pontot.
Mert bizony minden egyes apró egységre szüksége van Komanéknak, ugyanis továbbra is nagyon meleg a pite a gárdának. Jelenleg még mindig kieső helyen tanyáznak, a 18. helyen állnak 26 meccs után 27 ponttal. Azonban most már sokkal reményteljesebb a helyzetük, hiszen egy győzelemmel akár három pozíciót is előzhetnének, és végre elkerülnének a kieső helyről. Kell-e ennél nagyobb motiváció? Szerintünk nem!
A II. Lajos Stadionban eddig kifejezetten gyengén teljesítenek a fiúk: 2-7-4-es sorukra nem lehetnek büszkék Traoréék. Viszont a formájuk valóban egyre jobb, az elmúlt nyolc fellépésük közül négyet megnyertek, és csak egyszer kaptak ki! A legutóbbi három fordulóban pedig 7 pontot húztak be!
A Guingamp 25 meccsen 34 pontig jutott, így a 12. helyen állomásozik. Teljesen nem nyugodhatnak meg a fiúk, ugyanis csak 7 egység az előnyük a veszélyes zóna tagjaival szemben.
Jocelyn Gourvennec csapata idegenben nem tartozik a leggyengébbek közé, 4-2-7-es mutatóval rendelkeznek. Viszont nem rossz passzban vannak Atikék: 10 csatából 6 pont, így a leggyengébb formában lévő együttes a ligában.
És akkor arról még nem is szóltunk, hogy a Guingamp nagyon rossz emlékeket őriz a monacoi kirándulásokról: az elmúlt 5 alkalommal kikaptak a II. Lajosban!
Azt gondoljuk, hogy a hazaiak menekülő-show-ja folytatódik, és hosszú hónapok után végre elmozdul a kieső helyről a hercegségbeli alakulat! Tippünk ennek megfelelően: 1x!

Olvasói sztorik