Hírek

Véget ér a ciprusi álom?

A Lyon 1-0-ás előnyből várhatja a visszavágót. Londonban a West Ham előzésre készül...

Apoel Nicosia-Lyon x2!

A BL-ben véget ér a ciprusiak menetelése. Fejet kell hajtaniuk az erősebb gallok előtt. Nem lesz meglepetés, továbbjutnak a franciák!
A Bajnokok Ligájában a legjobb 8 közé jutás a tét: az első felvonást a franciák nyerték 1-0 arányban. A ciprusiak hatalmas bravúrt hajtottak végre azzal, hogy a G-csoportot megnyerték. Megelőzték a keleti duót (Zenit, Donyeck) és a Portót is! Mindössze egy vereséget szenvedtek: az ukránok nyertek a szigeten.
A bajnokságban 23 fordulót követően csak a 3. a társulat, a rájátszásban tehát még egy lapáttal rá kell tenniük Ivan Jovanovic együttesének. Otthon nem teljesítenek rosszul Solariék, idegenben viszont gyakran botlanak.

A francia elitalakulat a Real mögött és az Ajax előtt lett második a csoportjában. Nagyobb meglepetést nem okozott, hiszen a madridiakkal nem tudott mit kezdeni, a horvátokat elpáholta mindkétszer, az Ajax-szal pedig remizett kettőt. A bajnokságban csak a 7. helyen tanyázik, a BL-es pozíciótól 7 egység a hátránya. Idegenben 4-2-8-as a mutatója, amely nagyon gyengének számít. Ami Remi Garde alakulatának a formáját illeti: kifejezetten szeszélyes! A kupákban jól mennek Gomisék, viszont a bajnokságban nem nyertek január vége óta; ennek tudható be a 7. pozíció…
Ám azt gondoljuk, hogy a francia alakulat rendezi sorait a nyolcaddöntőre, és nem kap ki Cipruson! Azt gondoljuk, hogy a gallok a kitámadó hazai gárdának egyszer legalább beköszönnek. Nem zárjuk ki a limasszoli egyenlítést sem, ám tuti, hogy a Lyon megőrzi egygólos előnyét. Tippünk ennek megfelelően 2x!

West Ham United-Watford 1!

Lesújtanak a kalapácsok! A londoni együttes nem nagyja magát, visszaveszi az első helyet a szentektől!
Tizenhárom forduló van hátra az angol másodosztályú küzdelemsorozatból, és a kalapácsosok kedvező pozícióból várhatják a folytatást. Jelenleg, 33 meccs után a 2. helyen tanyáznak, nevük mellett 64 pont szerepel, a Boleyn Ground-on 9-4-3-as mutatóval. Az idén 9 fellépése volt Sam Allardyce alakulatának, és mindössze egy vereség csúszott be; igaz, akkor az Ipswich alaposan felmosta velük a gyepet (5-1). Azon kívül hat siker és két iksz, legutóbb például Cardiffből tért haza három ponttal a piros-fehér kékek.
Erős kerettel dolgozhat együtt a rutinos szakember, a télen pedig tovább bővült a variációs lehetősége Old Sam-nek, hiszen leigazolta a WHU Vaz Te-t, aki remek formát mutatott Barnsley-ben. Ha nyernek Nolanék, megelőzik a szenteket, és tartani tudják a távolságot a remekül hajrázó Readinggel szemben. Motivációs probléma tehát nem lehet.
A Watford megint csak egy szürke szezonra képes, egyszerűen nem tud kiemelkedni a mezőnyből a piros-sárga együttes. Jelenleg mindössze a 17., 34 mérkőzésen 43 pont jött össze Sean Dyche alakulatának. 3-6-7-es a túramérlege a brigádnak, és elképesztően kevés gólt jegyeznek idegenben: csak 12-szer voltak eredményesek…
Formáról Deeneyék esetében aligha éehet beszélni, ugyanis össze-vissza játszanak mindent mostanság. Képesek kapni egy négyest a Crystal Palace otthonában, nyerni Millvall otthonában, vagy otthon a Leicester City ellenében. Igazi angol másodosztályú alakulat…
Kiesési gondja nem lesz a gárdának, de merészebb álmokat sem dédelgethetnek a piros-sárgák…
Ősszel nyert a West Ham a Vicarage Road-on. És most is a kalapácsosok sikerével számolunk. Nem görcsölnek be Cole-ék, behúzzák a három pontot! Tippünk tehát 1-es!

Brighton – Cardiff, over 2.5 gól @ 2.20

Labdarúgás: Angol League Championship 2011/2012

Dátum: 2012-03-07 20:45 CET

Fogadóiroda: Bet365
Háromesélyes meccs van kilátásban ma este az angol Championshipben- ahol a 7. helyen tanyázó Brighton csapata fogadja a 8. helyezett Cardiff gárdáját.

A Brighton a Championship meglepetéscsapata idén: tavaly a League1 mezőnyét verték meg nagyon simán, most pedig a második vonalban is szépen szerepelnek, és akár még az osztályozós helyek valamelyikét is elcsíphetik. 15-9-10 mérlege nem rossz a csapatnak, az így összeszedett 54 pont pedig azt jelenti, hogy mindössze 2 pontra vannak a 4. helyen álló Blackpool-tól. Odahaza 9-4-3 mérleget hoztak össze Gus Poyet tanítványai, ami eléggé meggyőző. A valaha volt Chelsea játékosnak két gólerős csatára is van Mackail-Smith és Barnes személyében, ők ketten már 17 gólnál tartanak az idén, de a középpályán Buckley is 7 gólt összehozott már. Az FA-kupában elszenvedett Liverpool elleni 1:6-os vereség valamennyire megrázhatta a csapatot, ez eléggé ütős ahhoz képest, hogy lehet hogy a csapat jövőre a PL-ben szerepelhet… Ezen kívül nincs rossz formában a csapat: 10 meccse senki sem tudta őket megverni a Championshipben, sőt a kupában még a Newcastle-t is legyőzték idő közben. Utoljára a Coventry tudta őket 2:0 arányban megverni, az utóbbi 4 meccsükből viszont 3 döntetlennel végződött (Hull, Millwall, Doncaster). A Brighton átlagban odahaza 2.5-ös meccseket játszik, a hazai meccseik pontosan 50%-a végződött eddig over-el.

A vendég ezúttal az a Cardiff, amely tavaly és tavaly előtt is a feljutásért küzdött, sikertelenül. Idén is ez a fő cél, amelyet teljesítenek is a srácok: a 8. helyen állnak 53 ponttal, hátrányuk mindössze 2 pont a már osztályozós helyen álló Birmingham csapatával szemben. 14-11-8 mérleget hozott eddig össze Mackay csapata, ami nem rossz bár kicsit sok a döntetlen… Idegenben 4-9-4 mérleget tudnak felmutatni, ezen lenne mit csiszolni, ha valóban a feljutás a cél idén is. 50:41 gólarányt hozott eddig össze a Cardiff, tehát átlagban 2.76 gól esik a meccseiken. Idegenben 19:19 a gólarányuk, ez meccsenként 2.24 gólt takar. A gárdát az évek folyamán olyan nevek hagyták el, mint McCormack vagy Ledley, ugyanakkor olyan nevek érkeztek hozzájuk, mint Kenny Miller vagy épp Robert Earnshaw. Nevéhez méltóan Kenny Miller a házi gólkirály 9 góllal, mellette a középpályán Whittingham is 9 gólnál jár már. A Cardiff két vesztes meccsről érkezik erre a találkozóra: a West Ham és az Ipswich elleni meccseken még csak gólt sem sikerült lőnie a gárdának (0:2 és 0:3).
A két gárda érdekes meccset játszott tavasszal fordított felállásban: kisebb meglepetésre a vendég Brighton 3:1-re nyerni tudott akkor: Barnes 2 alkalommal is bevette a Cardiff kapuját, majd a 87. percben már 3:0 volt az eredményjelzőn, végül Whittingham az utolsó pillanatokban szépített. Ezúttal is kemény meccset várok, a Cardiff most visszavághat, bár nincs jó szériában a csapat… 2:1-es eredményt várok, de azt nem merném megtippelni, hogy melyik csapat gazdagodik majd 3 ponttal!
Tipp: over 2,5 gól

Olvasói sztorik