Hírek

Litsingi gólja továbbjutást ért

A Kecskemét 1-0-ra győzött az MTK ellen a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó
Kecskeméti TE – MTK 1-0 (0-0)
Kecskemét, 400 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
KTE: Antal – Alempijevics, Koszó, Balogh, Mohl – Csukics (Patvaros, 53.), Szavics – Bori (Balog, 83.), Litsingi (Farkas, 88.), Hegedűs (Pekár, a szünetben) – Lencse (Bertus 70.). Edző: Török László, Szabó István
MTK: Groppioni – Hajdú, Szekeres, Kelemen, Vadnai – Macura (Gál, 75.), Kanta (Ladányi, a szünetben), Nikházi – Könyves (Frank, a szünetben), Tischler (Molnár, a szünetben), Vass. Edző: Garami József
Gólszerző: Litsingi (74.)
Továbbjutott: Kecskemét (3-2)

Az idegenbeli 2-2 után helyzeti előnyben volt a KTE, ennek megfelelően az MTK-nak kellett támadnia. Próbálkozott is a vendégcsapat az első félidőben, és bizony többször is veszélyt jelentett az alföldiek kapujára, ám Tischler, Könyves és Nikházi is pontatlannak bizonyult a befejezéseknél – tudósít a kecskemétiek honlapja.

Hazai oldalon főleg Hegedűs, Litsingi és Lencse kereste a lehetőséget a gólszerzésre, a kongói sarkazását például a gólvonalról vágták ki, majd a félidő hajrájában egy gyönyörű kapáslövése tévesztett centikkel célt.

A második félidőben az MTK teljesen visszaállt és beszorult saját térfelére, szinte alig tudott támadást vezetni, akkor is veszélytelenül. A hazaiak kezdetben nem tudtak mit kezdeni a megszerzett mezőnyfölénnyel, a tizenhatos előterében az utolsó passzokba hiba csúszott. A rendkívül betömörülő védelmet végül a csereként beálló Bertusnak köszönhetően sikerült feltörni.

Szavics ugratta ki nagyszerűen, majd az alapvonalról Litsingihez centerezett, aki öt méterről a kapuba vágta a labdát. Ezek után még Bori is gólt szerezhetett volna, de ígéretes helyzetből fölé bombázott. Az eredmény már nem változott a későbbiekben, így 3-2-es összesítéssel jutott a Ligakupa elődöntőjébe a Kecskemét.

Az elődöntő párosítása
Lombard Pápa Termál FC – Videoton FC
Debreceni VSC-TEVA – Kecskeméti TE
Olvasói sztorik