Hírek

Balogh János visszatért Nyíregyházára!

Skócia után ismét a másodosztályú Spartacus kapuját védi Balogh János.

Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatója és Balogh János megállapodtak, a 29 éves kapus így fél évig az NB II Keleti-csoportjában szereplő együttesnél folytatja pályafutását. Kedden már részt is vett a csapat két edzésén, amelyet a kellemetlen szeles időben az orosi pályán tartott Németh Károly vezetőedző – írja a Szabolcs Online.

Balogh János legutóbb a skót élvonalban, a Herts játékosa volt. A remek kezdés után jött egy sérülés, aztán kegyvesztett lett, és tavaly év végén hazatért. Mivel már nem rendelkezett élő szerződéssel, szabadon igazolható volt, így került képbe Nyíregyházán.

– Három és fél évet töltöttem a Herts csapatában – kezdte emlékezett a skóciai évekre Balogh János. – Az első két szezonra semmi panaszom, sokat védhettem. Aztán jött egy csuklótörés, és azt követően már nem tudtam visszakerülni az kezdőbe, nem kaptam rá esélyt. Ez igen nehéz időszak volt, hiszen magyarként külföldön nem könnyű. Az utolsó félév már kifejezetten frusztrált időszak volt, így aztán megnyugvást jelentett, amikor hazaköltöztünk a családdal. Még nem tettem le róla, hogy külföldön védjek. Ez volt az elsődleges célom, és bár akadtak érdeklődők, komoly kérő nem volt. Aztán érdeklődtek a magyar élvonalból is, végül Brekk János megkeresett, beszéltünk, és én igent mondtam a felkérésre.

Balogh János nem került ismeretlen közegbe, hiszen a 2006–2007-es szezonban, amikor a Spartacus bajnokságot nyert, ősszel a nyíregyházi gárda tagja volt.

Olvasói sztorik