Hírek

Harapnak a rókák?

Bristolban vendégsikert, a Gillingham-Barnet meccsen pedig gólokat várunk.

Bristol City-Leicester 2(x)!

A pillanatnyi forma miatt várjuk a vendégek sikerét a találkozón. A rókák – ha folytatják remek szériájukat – akár még a rájátszást is elcsíphetik.
Pontosan tudjuk kedves sporttársak, hogy angol meccsek kimenetelét eltalálni talán a legnehezebb dolog a világon, ám most mégis teszünk egy próbát. Mert szerintünk most a Bristol nem képes megállítani a szárnyaló rókákat (micsoda képzavar 🙂 )!
Kezdjük elsőként a piros-fehérek boncolgatásával. Akik bizony nagy bajban lennének, ha a szövetség nem volt volna le 10 pontot a Portsmouth-tól! Mert e könnyítésnek köszönhetik csak David James-ék, hogy nincsenek kieső helyen. Jelenleg a 21. pozícióban tanyáznak, 34 ütközetben 31 pontot sikerült szerezniük, az üldözők azonban ott vannak a nyakukban: a Coventry 3, a Pompey és a Doncaster pedig 5 egység mínuszban van velük szemben.
Az Ashton Gate-ben sem megy jól Stead-éknek: 4-4-8 a mutatójuk, ehhez 15-23-as gólarány párosul. Feltűnően kevés találatot jegyeznek hazai közönség előtt, ez az egyik alapvető probléma Derek McInnes együttesével.
És akkor nézzük a brigád formáját: tragikus! Hét fellépésen 1 iksz és hat zakó, ezt 3-18-as gólaránnyal fűszerezve. Elképesztően mély gödörben van tehát a City, ha nem rendezik a sorokat, akkor nagyon kellemetlen hónapok várnak a bristoli fiúkra.
A Leicester nagy reményekkel vágott neki a bajnokságnak, de a kékek igencsak elrontották az őszt, így a feljutásról úgy tűnt, kénytelenek lesznek lemondani. Igen ám, de a rókák aztán nagy hajrába kezdtek, és sorra nyerték a meccseiket. Így most már a 11. helyre kapaszkodtak fel, 33 fellépésükön 48 egységet gyűjtöttek. A 6. pozícióban állomásozó Birminghammel szemben 7 pont a hátrányuk, 13 forduló alatt ez nem tűnik ledolgozhatatlannak.
Nigel Pearson együttese idegenben 5-5-6-os sort hozott össze, tehát ezen lenne mit javítania Nugentéknak. És dolgoznak is az ügyön a kékek! Legutóbbi 5 túrájuk közül hármat is győzelemmel zártak.
Az idegenbeli teljesítményhez egyre jobb hazai mutató párosult, így összességében nincs rossz passzban a brigád. Közben sikerrel vették az FA-kupában is a Norwich elleni akadályt.
Beckfordék nem tettek még le az osztályozós hely megszerzéséről, ám ehhez folytatniuk kellene a pontok gyűjtögetését.
Erőteljes bosszúvágy is fűtheti a rókákat, ugyanis fordított felállásban a Bristol mind a három pontot bezsebelte. Most azonban eljött a visszavágás ideje! Azt gondoljuk, hogy a vendégek győzelemmel, de legrosszabb esetben is ponttal térnek haza Bristolból!

Gillingham-Barnet +2,5! 1!

Elszabadulnak az indulatok ezen az angol negyedosztályú meccsen: mindkét fél meglehetősen gólképes, így simán lehet három találat a mérkőzésen!
A 8. helyezett fogadja a 19. pozícióban állót, tehát akár a hazai sikert is behúzhatjuk a találkozóra. Igen ám, de szerintünk a gólos verzió biztosabb. Ugyanis a hazai együttes a Southend mögött a második legtermékenyebb alakulat a ligában! 33 találkozón 57-47-es gólarányt hoztak össze a fiúk, amely azért arra enged következtetni, hogy nem unalmasak a Gillingham fellépései…
A gárda motiváltságával sem lehet gond, ugyanis az osztályozós helytől csak három pont választja el. Jelenleg 33 meccs után 51 egysége van, 9-4-3-as hazai mutatóval. Remek formát mutatnak, négy meccs óta veretlenek, és közben szereztek 10 pontot. Szóval, fut a szekér Gillinghamban! 19/14 az over/under mutatója. Azért ez is elgondolkodtató…
Az ellenfél csalódást keltően szerepel, ha nem kapja össze magát a Barnet, még bajba kerülhet. 33 ütközetben 34 pontig jutott, a kiesőktől 5 egység az előnye. Gólképes a hátsó alakzata a brigádnak: 39-59-es a gólaránya! Idegenben amúgy is csapnivalóan teljesítenek a fehérek: 4-3-10-es a mérlegük… Over/under mutatójuk 20/13, tehát ők sem aprózzák el a dolgot…
A gárda januárja remekül sikerült, négy találkozót nyertek meg zsinórban, azóta viszont hat fellépésen csak két iksz… Tehát mély gödörben van a gárda.
Egymás elleni meccseik nem a védekezésről szól! Az elmúlt négy ütközetükön 17 találat esett, és mindig jött a +2,5-ös opció!
Most sem lesz ez másként, lesznek találatok szép számmal, no és azért hazai siker várható…

Andrew barátunk pedig töretlenül bízik a Monaco sikerében…

Angers – Monaco, 2 @ 3.78

Labdarúgás: Francia 2. osztály 2011/2012

Dátum: 2012-03-06 19:00 CET

Fogadóiroda: PinnacleSport
Újabb kiesési rangadót kell játszania a tavaly még élvonalbeli Monaco-nak, hiszen a szintén kiesés elől menekülő Angers csapatához látogat.
A hazaiak 24 forduló alatt 29 pontig jutott 7-8-9 mérlegének köszönhetően, melyhez 29 rúgott és 31 kapott gól tartozik. Ezzel a 15. helyen szerénykedik a gárda, így az idei cél már egyértelműen a kiesés magabiztos elkerülése lenne. Nincs azonban maximális biztonságban az Angers, hiszen a már kieső helyen álló Boulogne 25 pontos. Odahaza nem kényezteti a szurkolókat a gárda: 4 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség, ez a mezőnyben csak a 16. legjobb otthoni mérleg. Három meccse nem tud nyerni odahaza a társaság, ez idő alatt a Lens és a Bastia is egy ponttal gazdagodott náluk, valamint a Troyes 3:2-es győzelmet aratott a Jean Bouin stadionban. Hat meccse képtelen egyébként nyerni a társaság, ezalatt 3 döntetlen és 3 vereség jött össze nekik, és ha valóban el akarják kerülni a kiesést, akkor ezen javítania kell.

A vendég pedig az a Monaco, amely tavaly még az élvonalban vitézkedett, ám gyengének találtatott és kihullott. A második vonalnak abban a reményben vágott neki a társaság, hogy simán vissza kell kerülni az élvonalba. Ehhez képest most még a másodosztályú tagság is erősen kérdőjeles a jövő évre vonatkozóan. Valami azonban elindult az utóbbi meccseken, hiszen elkezdett fontos pontokat gyűjteni a társaság. Olyan értékes meccseket vívtak, mint: Sedan 2:2, Laval 2:1, Amiens 2:1, Istres 1:0. Azonban olyan megnyerhető meccseket is elbaltázott a gárda, mint a szintén kiesés elől menekülő Lens elleni derbi, melyet a Lens a 92. percben mentett 2:2-re… Marco Simone vezetésével tehát elindult valami, és amennyire a hírekből lehetett hallani: újabb befektetők érkeztek a csapathoz, akiknek valamit mutatni kell, és a kiesés mindenképp elkerülendő! A jó öreg Ludovic Giuly a csapat karmestere, aki mindent megtesz a győzelemért, de sajnos egy fecske nem csinál nyarat… A magyar Koman Vladimir is csatlakozott ugyebár a gárdához, így már csak ezért is érdemes lenne a Monaco-ért szorítani!
Akkor összegezzük: a Monaco egy tipikus kiesési derbi előtt áll. Nyerniük kell, mondhatjuk hogy ez az egyik utolsó szalmaszál a csapat számára. Az Angers verhető csapat és a Monaco-nak bizonyítania kell, egy ilyen nagy múltú csapat nem eshet ki ilyen könnyedén a másodosztályból, melynek mezőnye azért nem olyan komoly. Vendég sikert várok a mai meccstől, szerintem a Monaco egy góllal nyerni fog!

Olvasói sztorik