Hírek

Módosítanák a válogatott-időpontokat

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is támogatja az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) azon törekvését, hogy töröljék a februári és augusztusi válogatott felkészülési meccseket a versenynaptárból.

A FIFA hétfőn bejelentette, hogy elkészült a 2015 és 2018 közötti időszak előzetes programja, amelyben márciusban, szeptemberben, októberben és novemberben, továbbá a páratlan években júniusban is duplameccsek – amikor egymást követő három-négy napon két mérkőzést játszanak – szerepelnek a nemzeti együttesek számára.

A FIFA egyúttal közölte, hogy a tervezet, amelyet a szervezet végrehajtó bizottságának március 29-30-án esedékes ülésén fogadhatnak el, nem tartalmaz konkrét dátumokat – írja az MTI.

Az ECA múlt kedden nagy áttörést ért el az európai szövetséggel (UEFA) kötött megállapodás révén, amely szerint eltörlik az augusztusi felkészülési meccseket. Az ECA-UEFA egyezség kiterjed a válogatottban megsérülő futballisták fizetésére is, erre a célra az UEFA 55 millió eurós biztosítási összeget tett félre, de ezt még növelni fogja. A mértékéről várhatóan az Isztambulban, márciusban esedékes kongresszuson születik döntés.

Az ECA varsói kongresszusán Karl-Heinz Rummenigge elnök még arra hívta fel a figyelmet, hogy a változásokhoz a FIFA-nak is hozzá kell járulnia, s azon a fronton korántsem állnak közel az álláspontok

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik