Hírek

Hegylakóktól Németalföldig

A Dundee United és az AGOVV otthon tarthatja a pontokat...

Dundee United-Inverness 1!

A felsőházba igyekvő hazaiak otthon tartják a pontokat!
A hegylakóknál immár az alapszakasz finiséhez közelednek a csapatok, és hőseink közül inkább csak a narancssárgák izgulhatnak a folytatás miatt. Mert a Dundee jelenleg a 6., 38 meccsen 37 pontot gyűjtve. A brigéd jelenleg négy ponttal előzi meg a 7. Aberdeent és a 8. Kilmarnockot, tehát még nem dőlhetnek hátra Rankinék. A Tannadice Parkban azonban eddig nem volt túlságosan meggyőző Peter Houston alakulata: 4-5-5 mérlegük, ám mellettük szól, hogy január 2-a óta nem kapott ki az együttes saját közönsége előtt.
A társaság az elmúlt öt játéknapon nem talált legyőzőre, ebben a periódusban 11 egységet zsebelt be; egyebek mellett ennek a remek szériának is köszönhető, hogy felsőházas álmokat ringathatnak Dundee-ban. Ha nyernek Dillonék, akkor akár a 4. helyre is felkapaszkodhatnának, és ezáltal stabilizálhatnák helyüket a rájátszásban.
És jó eséllyel győzhetnek a narancssárga-feketék, ugyanis az ellenfél az Inverness lesz, amely biztosan az alsóházban folytatja majd a bajnokságot a 33. fordulót követően. A társaság a 10. jelenleg, 27 mérkőzésen 27 pontot szerzett a kék-fehér együttes. Kiesés réme nem kísérti, ugyanis a Dunfermline-vel szemben 8 pont, és három elmaradt meccs az előnye. A brigád idegenben 3-3-8-as mérleget produkált, a Kilmarnock, a St. Mirren és a Motherwell pályáján nyert egyszer.
A 2012-es esztendőt jól kezdte Terry Butcher legénysége, ugyanis két nyertes meccs került a neve mellé, aztán viszont kisebb hullámvölgy következett, amely jelenleg is tart: négy fellépés óta nem tudnak nyerni a kékek, két iksz mellett két vereség jött össze. Legutóbb a Rangers vizitált nála, és a csőszöket sem sikerült feltartóztatniuk Tade-éknak (1-4).
Az elmúlt négy meccsüket a Dundee nyerte meg, és azt gondoljuk, hogy ez a sorozat nem szakad meg. Erőt és motiváltságot érzünk a hazai együttesben, amely nem hibázhat jelen szituációban. Tippünk ennek megfelelően 1-es!

AGOVV-FC Oss 1! +2,5!

Menekül a kiesés elől az apeldoorni együttes, amely három ponttal gyarapodhat hétfőn este!
A 18. fogadja a 12. helyezettet, tehát első nekifutásra meredeknek tűnhet a hazai siker tippelése. Ám, ha figyelembe vesszük a két együttes formáját, akkor bizony már nem is olyan vad az elképzelésünk…
Az AGOVV – bár borzalmasan teljesített a szezon döntő többségébe – elkezdett pontokat gyűjtögetni. Igen, és most már nem is biztos, hogy az apeldoorni alakulatbúcsúzik a ligától. Mert immár 15 egység szerepel a neve mellett, ezt 24 mérkőzésen sikerült begyűjteni, Ez összességében nem sok, ám ha azt vesszük figyelembe, hogy február közepén még csak 6 pontja volt a kékeknek, akkor máris más megvilágításba kerül a történet…
A formájukra tehát nem lehet panasz, mondjuk ezt annak ellenére, hogy pénteken kikapott az FC Einhoven pályáján a brigád (3-2). Otthon Krohnéék 3-2-7-es sort hoztak össze, 16-28-as gólaránnyal. Az edzőváltás meghozta az eredményt, hiszen immár beérték a Veendamot, és egy pontra megközelítették az Emment. Egy győzelemmel tehát előzhet a társulat!
Az FC Oss a 12., 24 ütközetben 31 egységet gyűjtött be a piros-fehér társulat. Idegenben nem túl félelmetes a gárda: 3-1-8-as mutatóhoz 16-28-as találati arány párosult. A idei esztendőt egésze jól kezdte a csapat, ám az elmúlt három mérkőzését rendesen elszúrta Dirk Heesen legénysége: 3-13-as gólarány, nulla pont… Legutóbb 1-5 a Sparta ellen otthon… Tehát nem igazán van jó passzban a társulat.
És akkor a motiváció. Egyértelműen a hazaiak akarják majd jobban a sikert! Gólokkal mindenképpen számolunk, könnyen a +2,5-ös opció. Szerintünk a pontok Apeldoornban maradnak!

Lokomotív Szófia – Lok. Plovdiv, over 2.5 gól @ 2.00

Labdarúgás: Bolgár 1. osztály 2011/2012

Dátum: 2012-03-05 14:30 CET

Fogadóiroda: Expekt
A bolgár pontvadászat 16. fordulójában két középcsapat harcol ma kora délután, ami számomra elsősorban gólokat ígér!
A Lokomotív Szófia csapata 15 meccs alatt 13 pontig jutott, és ez mindössze a 12. helyre elegendő. 3-4-8 mutatója a kiesés szélére sodorta a gárdát, és a tavaszi szezonban mutatni kell valamit, mert a kieső hely bizony csak 2 pontra van a csapattól… Nagyjából minden meccsen szerez átlagban gólt a csapat, de majdnem minden meccsen kettőt is kap (15:26 gólarány). Fogalmazhatunk úgy, hogy rettenetes formában vannak a hazaiak, hiszen büntetőkkel kiestek a kupából, a bajnokságban pedig 5 meccse képtelenek nyerni, legutóbb a Minyor Pernik otthonában sikerült ez nekik, ott 2:1-re diadalmaskodtak még október végén. Odahaza sem produkált eddig semmi extrát a társaság: 2 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség. Ezek alatt a meccsek alatt 10 gólt lőttek és 11 gólt kaptak, azaz átlagban közel 3 gól esik hazai meccseiken.

A Plovdiv sem egy világverő csapat, de mégis jobban áll, mint a Szófia. 15 meccs alatt 27 pontig jutottak, ezzel azért már lehet mit kezdeni. Az első három helyre nem nagyon lesz esélye a társaságnak, eléggé kizárt, hogy a Litex – CSZKA – Levszki triót képes megfogni, ráadásul még ehhez a hármashoz csatlakozott még 3 másik erős gárda is (Chernomorets Burgas, Ludogorets, Slavia). 22:18 gólarányt hoztak eddig össze a srácok, ez azt jelenti hogy átlagosan 2.67 találat esik a meccseiken. Idegenben nem túl fényes a Plovdiv: 1 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség, 7 rúgott és 13 kapott gól. Három meccse nem nyertek idegenben, ám a bajnokságban győzelemmel zárt a gárda az őszi szezonban, ráadásul a Litex gárdáját sikerült 2:1-re verniük odahaza.
Formája alapján két eltérő csapat találkozik ma kora délután: a Plovdiv a legutóbbi 5 meccse alapján 10 pontot szerzett, ezzel szemben a Szófia csupán 2 egységig jutott… A két csapat ősszel 2:1-es eredménnyel zárt a Plovdiv pályáján, természetesen akkor hazai siker született. Most is 3 találatot várok, kb. ezúttal is 2:1-es elosztásban, és hogy melyik gárda nyer, az nekem a fogadás szempontjából már teljesen mindegy…
Tipp: over 2,5 gól!

Emmen – Veendam, over 2.5 gól @ 1.63

Labdarúgás: Holland 2. osztály – 2011/2012

Dátum: 2012-03-05 20:00 CET

Fogadóiroda: Betsafe
Két kényelmetlen helyzetben lévő csapat ütközetére kerül sor ma este a holland másodosztály 25. fordulójában. Az Emmen neve mellett szövetségi döntések következtében 6 ponttal kevesebb áll a táblázaton, mint amennyit eddig szereztek, a vendég Veendam pedig igyekszik elkerülni a veszélyzónából, de még így is kevesebb pontja van, mint mai büntetett ellenfelének.
Az Emmen tehát harcolhat, mert nagyon nehéz helyzetbe került ezzel a -6 ponttal. 16 pontja így csak a 16. helyre elegendő, és bizony a 22 pont sokkal jobban nézne ki, bár sokat nem lendítene a csapaton… 6-4-14 mutatója nem túl fényes az emmeni srácoknak, az ehhez tartozó 22:54-es gólarány pedig egyenesen katasztrofális… Átlagban 3 gólos meccseket vívnak a fiúk, a meccseik 67%-a eddig over-el zárult. Odahaza közepesen muzsikál a társaság: a verhető csapatokat megverik, az erősebbek pedig elviszik tőlük a pontokat. Ezt mutatja 4-2-5 hazai mérlegük is, melyhez 14:20 gólarány társul, tehát odahaza is hozzák a 3 gól/meccs átlagot. Eddig mindössze a Dordrecht, a Willem II és az AGOVV elleni meccsek alkalmával nem született legalább 3 találat.

A vendég pedig a szintén a kiesés szélén álló Veendam együttese. A sárga-fekete társaság 15 pontot vadászott eddig, melynek jelentős részét (11) odahaza kaparták össze. Idegenben tehát 12 meccs alatt 4 pontra volt képes a csapat, ami feledhető teljesítmény és nem biztos hogy bennmaradásra érdemes produkció! Ami a góljaikat illeti: 33:52-es gólarány, ami csak abban különbözik a mai ellenfelének góljaitól, hogy több találatot szereznek lényegesen! Átlagosan 3.5 gól esik egy meccsük alkalmával, idegenben pedig a meccseik 83%-a végződött eddig over-el, ami hatalmas szám! Mindössze az FC Eindhoven és a Telstar otthonában tudtak gólszegény derbit produkálni, bár akkor is csak egyetlen gólon múlott az over!
Az biztos, hogy csapnivaló mindkét csapat védekezése. A Veendam legalább képes gólokat rúgni, az Emmen erre sokkal kevésbé képes. Két csalódott csapat csatázik ma este, ami számomra gólzáport ígér! Ősszel 3:0-ra nyert saját terepén a Veendam. Ezen a meccsen is várok legalább 3 találatot, de inkább 4-5 gól lesz!
Tipp: over 2,5 gól!

Olvasói sztorik