Hírek

A hangulat ugyanaz maradt

A százados Tasselmájer Tamás emlékezetes meccsen lehetett ajándék-csapatkapitány.

Kapcsolódó cikkek

A Kozármisleny SE hazai pályán némi meglepetésre 2-0-ra legyőzte a téli szünetben alaposan megerősített Gyirmót FC-t az NB II Nyugati-csoportjának 17. fordulójában. A mérkőzés előtt köszöntötték Tasselmájer Tamást, aki a múlt héten, a BKV Előre otthonában századik alkalommal ölthette magára a Kozármisleny SE mezét a másodosztályban. A százados külön kérésére ezúttal csapatkapitányként ő vezethette ki az együttest, amelyhez Márton Gábor edző, illetve Sólyom Csaba csapatkapitány is hozzájárult!

A baranyaiak 23 éves védője a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a kisalföldiek nem azt játszották, amit megszoktak tőlük.

– A videofelvétel tanúsága szerint volt ünneplés bőven a lefújás után…
– Történelmi pillanat volt, hiszen még soha nem győztünk a Gyirmót ellen – mondta a Rangadó megkeresésére Tasselmájer Tamás. – Nagyon boldogok voltunk, azt hiszem, ez a felvételen is látszik… A csapatkapitányság ajándék volt számomra, előre meg volt beszélve, nálunk nagyon jó a csapategység, az edző és a csapat is belement.

– A meccs jelentős részében az történt a pályán, amit a Kozármisleny akart!
– A Gyirmót némi meglepetésre nem azt játszotta, amit megszoktunk tőle. Mi nagyon felkészültünk, és játszottuk a kispasszos játékunkat, ami bejött. Ha erősebb az ellenfél, akkor általában jobban koncentrálunk, pláne a BKV Előre-meccs után, ami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Utána elemeztük a történteket, és megbeszéltük, hogy jobban kell koncentrálnunk, mert más csapatok ellen kevés lesz, amit ott nyújtottunk. Egész héten jól edzettünk, az egész csapat nagyon kellett ehhez a sikerhez.

– A jelenlegi keretből ön a legrégebbi bútordarab…
– Igen, Tóth Zoltán mellett, de neki volt egy féléves kihagyása, amikor Pécsen játszott. Már csak mi vagyunk a régi csapatból, de öt éven keresztül csak én játszom itt folyamatosan. A csapat kicserélődött, de a hangulat olyan, mint öt éve, és a hozzáállásunk is: egymásért küzdünk! Nagyon fiatal, nagyon lelkes csapat vagyunk. A dobogós helyezéssel senki nem számolt, de ahogy játszottunk ősszel, és ahogy most folytattuk a bajnokságot, benne van, hogy ezt a pozíciót megtarthatjuk a bajnokság végéig, ha ilyen jó teljesítményt nyújtunk. Persze, mind a tizenöt meccsen nem lehet ilyen jól játszani, ehhez kell a szerencse.

– A csapatrészeket tekintve a középpályás soruk kirívóan fiatal…
– A hátsónégyesünk viszonylag régóta együtt játszik. A középpályásaink nagyon fiatalok, de maximálisan csak pozitívan tudok róluk beszélni. Rengeteget futnak, az előrejátékban és a védekezésben is sokat segítenek. Nagyon nagy melót raknak bele a játékba.

NB II, Nyugati-csoport, 17. forduló

Kozármisleny SE – Gyirmót FC 2-0 (0-0)
Kozármisleny, 500 néző. Játékvezető: Pánczél
Kozármisleny: Sólyom – Tasselmájer, Fodor F., Fellai, Tóth Z. – Vég, Kovács T. – Kiss M. (Karacs, 65.), Wittrédi (Koller, 75.), Rácz F. – Gyánó (Asztalos, 84.). Edző: Márton Gábor
Gyirmót: Somodi – Bognár Zs., Csizmadia Cs., Kardos N., Nagy G. (Berde, 64.) – Fitos, Molnár B., Czanik (Tóth N., a szünetben), Varga L. – Laki B., Ferenczi. Edző: Soós Imre
Gólszerzők: Wittrédi (tizenegyesből, 52.), Gyánó (tizenegyesből, 83.)

Olvasói sztorik