Hírek

Megint nem nyert a ZTE

A Pécs gólnélküli döntetlent játszott a továbbra is nyeretlen Zalaegerszeg otthonában az OTP Bank Liga 18. fordulójának rangadóján.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Pécsi MFC 0-0
Zalaegerszeg, 3400 néző. Játékvezető: Németh Á.
ZTE: Jahics – Kovács Ge., Bogunovics, Ganugrava – Kocsárdi, Hervas (Polareczki, 58.), Máté I P., Szakály D., Hidvégi – Kovács Gá., Balázs Zs. (Pavicsevics, 73.). Edző: Prukner László
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Markovics – Nagy O. (Fröhlich, 91.), Regedei, Zseljkovics, Demjén (Okoronkwo, 68.) – Andorka (Scsepanovics, a szünetben), Bajzát. Edző: Mészáros Ferenc
Kiállítva: Bajzát (86.)

A lendületesen kezdő ZTE az első félidőben enyhe mezőnyfölényben játszott, de a legnagyobb helyzetet mégis a vendégek hagyták ki. A 31. percben Demjén lőtt 15 méterről, Jahics nagy bravúrral kiütötte a bal alsó sarokba tartó labdát. A kipattanót Bajzát szerezte meg, aki öt méterről a keresztlécet találta el!

Az 55. percben Szakály Dénes remekül tálalt Kovács Gábor elé, aki átemelt a gólvonalról mesze kimozduló Dibusz felett, a kapus szerencséjére a labda elkerülte a kaput. Két perccel később Simonfalvi beadása után Bajzáthoz került a labda, aki öt méterről a kapu fölé pörgetett. A 65. percben Simonfalvi jobb oldali beadása után Regedei gurított négy méterről Jahics kezei közé. A 86. percben Bajzát odaszólt a játékvezetőnek, aki azonnal kiállította. Egy perc múlva Pavicsevics lépett ki a vendégvédők között, majd a tizenegyes pontnál furcsa körülmények között elesett… A játékvezető sárga lapot adott a támadónak, és szabadrúgást ítélt a pécsiek javára!

A szünet után továbbra is a két tizenhatos között hullámzott a játék, a nagyobb helyzetek a pécsiek előtt adódtak. A hajrában egy kiállítás után a hazai csapat akár megszerezhette volna első győzelmét, de nem tudott élni az emberelőnnyel. Az összkép alapján igazságos döntetlen született.

Olvasói sztorik