Hírek

Gólok itt is ott is, kiállítás itt is ott is

A Siófok 1-1-es döntetlent játszott az Újpest otthonában az OTP Bank Liga 18. fordulójának rangadóján.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Újpest FC – FGSZ Siófok 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5000 néző. Játékvezető: Böcskei
Újpest: Balajcza – Litauszki, Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Proesmans (Balogh B., 81.), Vasziljevics – Remili (Nagy P., 67.), Kabát, Barczi (Lázár, 62.) – Rajczi. Edző: Zoran Szpisljak
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Lengyel, Nyári, Kiss Zs. – Haraszti (Fehér, 75.), Kecskés, Egerszegi, Heffler N. (Sowunmi, 49.) – Melczer – Simon A. (Pál Sz., 83). Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Kabát (35.), Simon A. (66.)
Kiállítva: Rajczi (57.), Nyári (67.)

A siófokiak nem kezdtek rosszul Újpesten. Jól járatták a labdát, uralták a mérkőzést. A vendégeké volt az első nagy lehetőség is, Haraszti Zsolt balról betekert szabadrúgása a jobb oldali kapufa, és a felsőléc találkozásán csattant, a lepattanót pedig Simon képtelen volt a kapuba kotorni. A folytatásban csendesen zajlott a mérkőzés a 35. percig, amikor egy jobbról bepasszolt labdát Kabát Péter senkitől sem zavartava átvett, befordult vele és a bal alsóba tekert (1-0) – tudósít a sonline.hu.

A védekezésben óriásit hibáztak a dunántúliak, ám két perc múlva ezt is sikerült felülmúlniuk. A lesre játszó siófoki védők közt Remili Mohamed lépett ki, lövését még ki tudta ütni Milinte, szerencsétlenségére éppen az érkező Barczi elé, aki ajtó-ablak helyzetben a bal kapufa mellé gurított. A hajrában a siófokiaknak még volt két igen veszélyes szögletük, illetve egy kísérletük Melczer Vilmos révén, ami könnyű zsákmány volt Balajcza Szabolcsnak. Az első játékrészt sok szabálytalanság tarkította. A mezőnyben kifejezetten jól tették a dolgukat a balatoniak, kapufát is lőttek, ám két védekezési hibából egyet kihasználva mégis a hazaiak vezettek.

A második félidő elején Dvorschák fejelhetett volna gólt a jobb kapufánál, majd Heffler találta el a felsőlécet 17 méterről, szabadrúgásból. A 47. perc újabb fordulatot hozott, Rajczi és Lengyel harcolt a labdáért, utóbbi lent maradt a földön, az előbbinek pedig villant a piros lap! Horváth Károly ráérezve a lehetőségre, Sowunmit küldte be. A siófokiak fokozatosan vették át az irányítást, az első egyenlítési lehetőség Kiss lábában volt, de az ötös sarkánál nem tudta elpöckölni a labdát a kifutó Balajcza mellett. A második már sikerült: jobb oldali beadást Melczer továbbította a bal kapufához, ahol a berobbanó Simon a kapuba kotorta a labdát (1-1).

Aztán, ahogy az eredmény, a kiállítások száma is döntetlenre váltott, miután a félpályánál Nyári leterítette Nagy Patrikot. A végjátékban hatalmas harc kezdődött a győztes gól megszerzéséért mindkét fél részéről. Ehhez az újpestiek álltak a legközelebb, Kabát szabadrúgását Milinte csak kiütni tudta, a berobbanó Pollák azonban óriási ziccerben elrúgott a labda mellett, egy másik szabadrúgást pedig Kabát alig tekert a jobb alsó mellé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik