Hírek

A végén a DVSC örülhetett

A Debrecen 2-1-re nyert a Ferencváros otthonában az OTP Bank Liga 18. fordulójának rangadóján.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Ferencvárosi TC – Debreceni VSC-TEVA 1-2 (0-1)
Albert-stadion, 9300 néző. Játékvezető: Bognár
FTC: Kunsági – Balog, Otten, Klein, Junior – Kulcsár D. (Zsivóczky, 82.), Rósa (Beliczky, 68.), Busai, Hakola (Lisztes, 58.) – Pölöskey, Somalia. Edző: Détári Lajos
DVSC: Novakovics – Nagy Z. (Bernáth, 67.), Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Rezes, 76.), Varga J., Bouadla, Szakály P. – Kulcsár T. (Máté II P., 84.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Klein (53.), illetve Coulibaly (42.), Szakály P. (79.)

Ahogy várható volt, jó hangulat fogadta a csapatokat. A kezdeti tapogatózás után az első helyzet a Debrecen előtt adódott: Bódi szöglete a kapufáról pattant vissza, a labda Kulcsár elé került, de a lövését fogta a hazaiak kapusa. Ezután hosszú ideig mezőnyjáték folyt a pályán, a vendégek többet birtokolták a labdát, de nem igazán sikerült a védelem mögé kerülniük – tudósít a DVSC honlapja.

A fővárosiak időnként kontrákkal próbáltak veszélyt teremteni, de ők sem jártak sikerrel. A 28. percben Selim Bouadla távoli lövése volt hosszú idő után az első lehetőség, majd nem sokkal később a Ferencváros egy szabadrúgást követően csúsztatott kapura, de Novakovics védett. Felélénkült az iram, a Debrecennek volt esélye, hogy előnnyel menjen a szünetre, hiszen pár percen belül több nagy helyzetet is kidolgozott. A 42. percben aztán egy kapu előtti kavarodás után Adamo Coulibaly talált a hálóba (0-1). Néhány másodperccel a vége előtt Dajan Simac növelhette volna az előnyt, de közeli fejese a kapu felé ment.

A második félidő elején nagyon rákapcsolt a Ferencváros, és az 53. percben az egyenlítőgól is megszületett (1-1). Nagy tempóban futballoztak a csapatok, mindkét oldalon veszélyes támadásokat láthattak a nézők. A 79. percben Szakály Péter gyönyörű megoldása révén visszaszerezte a vezetést a veretlen listavezető, és már ki sem engedte a kezéből. A DVSC tíz év után nyert ismét az Üllői úton!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik