Hírek

Csúcsderbi Luzitániában!

A mai napon nem lesz hiány gólokban. Elzarándokolunk Portugáliába, majd Északra vesszük az irányt, és meg sem állunk Bochumig...

Benfica-Porto Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással kalkulálunk a luzitán szuperrangadón! A Porto jobb formában van, így egy pontra esélyesnek tartjuk a vendégeket.
Nagyot változott a világ néhány hét alatt: pár fordulóval ezelőtt a Benfica magabiztosan vezette a tabellát, hét egység (és egy meccs) fórja volt az ősi riválissal szemben. Aztán ma már a kékek állnak az élen…

A lisszaboni alakulat parádésan nyitott, az Estadio da Luz-ban még csak pontot sem veszítette: 10 fellépés, 10 siker, hozzá 32-9-es gólarány. Több mint meggyőző mérleg! Aimarék a BL-t is túlélték, és a Zenittel hozta össze őket a sors: az orosz télben 3-2-es vereséget szenvedtek a házigazdától. Aztán a bajnokságban is két túra következett: a Guimares és az Academica otthonába látogatott el a piros-fehér sereg, és ezeken a fellépéseken mindössze 1 pontra futotta erejéből. Sőt, hogy tetézzük a bajt, még csak gólt sem rúgtak Cardozoék!

Jorge Jesus tanítványait persze korai lenne temetni, annyi azonban megállapítható, hogy Witselék most már megint stresszelhetnek a bajnoki cím miatt. Az elmúlt két bajnoki vendégjátékon szembetűnő volt, hogy Gaitanék támadójátékába rengeteg hiba csúszott. Pontatlanság, rossz döntések sorozata vezetett a két meccs-egy pontot “terméshez”.
Nézzük akkor a riválist! A Porto letudta a nemzetközi kupakalandot, miután a Manchester City-vel szemben kettős vereséggel búcsúzott az EL-től. A kékek tehát immár minden idegszálukkal a bajnokságra koncentrálhatnak, és úgy tűnik, koncentrálnak is!
Jankoék belehúztak rendesen, legutóbbi három fellépésükön nem hibáztak; igaz, jobbára csörgőlabda-csapatokkal találkoztak. A gárda idegenben 5-3-1-es sort produkált, egyetlen vereségét a Gil Vicente pélyáján szenvedte el Vitor Pereira alakulata még január végén. Ez a pofon azonban jót tett Hulkéknak, hiszen azóta ellenállhatatlanok a bajnokságban!
Nos, akkor mit is várunk a találkozótól? Szerintünk mindkét fél betalál, hiszen mind a Benfica, mind pedig a Porto kiváló támadó-szekcióval rendelkezik! A vendégeket nem tartjuk esélytelennek, jók lehetnek egy pontra. No és még egy extra tipp: egy buliszelvényen ki lehet próbálni azt az opciót, hogy lesz kiállítás a kilencven perc alatt…

Bochum-Dynamo Dresden +2,5!

Nem a védekezésről szól majd az esti meccs: két együttes egymásnak ront, és meg sem állnak három találatig!
A 24. fordulóban két középcsapat esik egymásnak: a 9. fogadja a 10. helyezettet. Ha egészen őszinték akarunk lenni, akkor azt is el kell mondanunk, hogy extra motivációt nem várhatunk el majd a fiúktól. Igen ám, de ugye Germániában vagyunk, ahol azért illik meghalni a pályán, pláne, ha olyan lelkes publikum előtt játszhatnak, mint a bochumi!
A hazai együttes a 9., 23 ütközetben 30 pontig jutott, a rewirpowerSTADION-ban nagyon szeszélyesen teljesítenek Andreas Bergmann tanítványai: 6-1-5 a soruk, 19-18-as gólaránnyal. Federicoék november közepe óta viszont nem kaptak ki otthon, azóta egy iksz és három siker a saját közönségük előtt.
Idegenben viszont nagyon nem megy a kékeknek, idén mindkét túrájukat bebukták, igaz, a St. Pauli és a Fürth vendégei voltak, azaz egyik esetben sem ők voltak az esélyesek.
A vendégek újoncok a ligában, osztályozón jutottak fel a második vonalba, és úgy tűnik, meg is állják a helyüket. A gárda a 10., 23 meccsen 29 pontig jutottak a sárga-feketék. Idegenben 2-2-7 a mérlegük, sikereiket októberben aratták a fiúk. Az idei évben hozzák szeszélyes formájukat: legyőzték például a listavezetőt, ugyanakkor az Union Berlin egy négyest gurított nekik…
És akkor egy fontos momentum: a brigád eddig mindössze ötször játszott olyan mérkőzést, amelyen nem esett 3 találat… Összesített gólaránya 40-41, tehát nem lehet unatkozni Ralf Loose alakulatának ütközetein…
Tét nem nyomasztja a gárdákat, úgyhogy önfeledt játékot várunk. No és gólokat. Legalább hármat!

Andrew barátunk pedig a holland második vonalban és a német hokiligában vadássza a gólokat

TOP Oss – Sparta, over 2.5 gól @ 1.57

Labdarúgás: Holland 2. osztály – 2011/2012

Dátum: 2012-03-02 20:00 CET

Fogadóiroda: Bet365
A holland második vonalban hatalmas harcok vannak az osztályozó helyekért, és az általam választott két csapat bizony nagy reményekkel vág neki a tavasz hátralévő részének, hiszen mindketten esélyesek arra, hogy elcsípjenek egy helyet az 1-7 helyek közül.

A TOP Oss-nak erre azért jóval kisebb az esélye, hiszen jelenleg csak a 10. helyen tanyázik a gárda a maga 31 pontjával. Nincs azonban messze a cél, hiszen a 7. helyen álló Helmond eddig 34 egységet gyűjtött. És bizony az Oss nem fukarkodik a gólokkal sem, ezt bizonyítja 43:49 gólarányuk. Sok gólt kapnak, de sokat is lőnek, egy meccsükön átlagban 4 gól esik. Saját közönség előtt a Frans Heesen Stadionban 6-3-2 mérleget produkáltak eddig 27:21-es gólkülönbséggel. Otthon tehát egy meccsükön átlagban 4.4 gól esik, ami nem utal unalmas meccsekre. A meccseik 70%-a végződött eddig over-el, saját közönség előtt eddig 4 alkalommal vívtak olyan találkozót, melyen nem esett legalább 3 gól. A Den Bosch elleni vesztes idegenbeli meccsről érkezik a gárda, igaz csak szoros meccsen kaptak ki 0:1-re.

A vendég viszont az a Sparta Rotterdam, akik célja szintén a feljutás. Erre minden esélye megvan Michel Vonk csapatának, hiszen egyelőre a 2. helyen állnak. Nagy valószínűséggel az éllovas Zwolle-t idén nem fogják tudni megszorítani, de az osztályozós helyük nagyon biztosnak tűnik. 14-5-4 mérleget hoztak eddig össze 42:21 gólaránnyal, tehát az ő meccseiken lényegesen kevesebb gól esik, mint mostani vendéglátóik meccsein. Idegenben 7-szer nyert a csapat, emellett 4 alkalommal szenvedett vereséget, 22 gólt rúgtak és mindössze 13-t kaptak (3.2-es gólátlag). A Sparta idegenbeli meccseinek 64%-a over-el zárult eddig. Hatalmas szériában van a csapat: 14(!!!) mérkőzés óta nem kapott a csapat, legutóbb október 14-én a Dordrecht otthonában szenvedtek 2:3-as vereséget…
Mindkét csapat tehát motiváltan lép ma pályára, ebben biztos vagyok. A Sparta helye nem kérdőjelezhető meg egy ilyen szezon után az osztályozóban, a TOP Oss pedig még harcolhat érte és egy jó tavaszi szezonnal ott lehetnek a legjobb 7 csapat között. A vendégekre nem mernék fogadni, mert minden sorozat megszakad egyszer, és idegenben azért van rá esély, hogy pontokat buknak. Az Oss bármikor képes 2 gólt is rúgni akár, így inkább a gólokra hajtok. 2:2 1:2 2:1 körüli eredményt várok ezen a meccsen, de 3 gólt minimum!

Iserlohn Roosters – Krefeld, over 4.5 gól @ 1.47

Jégkorong: Német DEL Bundesliga 2011/2012

Dátum: 2012-03-02 19:30 CET

Fogadóiroda: Bwin
Célegyenesbe ér lassan a német jégkorong liga alapszakasza, és az általam választott meccsen két osztályozós helyre hajtó csapat csatázik, hiszen a 8. helyen álló Iserlohn fogadja a 10. helyezett Krefeld gárdáját. Egyik csapat sem finomkodhat, hiszen könnyen hátrébb csúszhatnak, így izgalmas és fordulatos meccset várok tőlük!
A Roosters 71 pontos jelenleg, ezzel a 8. helyen áll. Nagyon előre lépni nincs esélye a társaságnak és ha nem hibáznak nagyot, akkor nagyon hátraesni sem tudnak. Ez a pozíció azt jelenti, hogy jelen állás szerint az Augsburg csapatával fognak csatázni a playoff helyért és otthon kezdik majd a párharcot. Persze addig még történhetnek dolgok, eléggé sűrű a mezőny hátsó régiója… 135:140 gólarányt hoztak össze eddig a srácok, ez azt jelenti 5 gól felett van az átlaguk meccsenként (5.73). Odahaza pozitív gólarányt tudnak felmutatni: 69 lőtt és 68 kapott gól, mely azt jelenti hogy átlagban egy hazai meccsükön 5.7 gól születik. A csapat első sora nagyon gólveszélyes: Hackert, Hommel és Fretter bármikor képesek villanni. A kapuban Caron átlagos produkciót nyújt, a legutóbbi Nürnberg elleni derbin nem tudták bevenni a kapuját! Négy meccses győzelmi szériában van az Iserlohn: a Mannheim, a Hannover, a München és a Nürnberg sem tudta útjukat állni.

Tehát a krefeldi pingvineknek fel kell kötni a gatyát, ha ma itt pontot akarnak szerezni… A Krefeld 48 meccset követően 22-26 mutatóival éppen hogy befér az első 10 csapatba, de előnye mindössze egyetlen egy pont a 11. helyezett München-el szemben. Pontokra van tehát szüksége a Pingvineknek és ehhez gólokat kell szerezni! Idegenben nem is rossz a csapat: 11 győzelem és 13 vereség a mérleg, ehhez 62:78 gólarány tartozik, ez azt jelenti hogy átlagosan egy idegenbeli fellépésük alkalmával 5.8 gól születik. A Krefeld rettenetesen fontos meccset nyert legutóbb a München otthonában, akkor 3:1-re tudtak nyerni. Az első soruk nekik is életveszélyes: Pietta és Methot jó szezont futnak, de a második sorban Verwey is kiemelkedik a csapatból, a kapuban pedig Langkow képes szép bravúrokat hozni, feltéve ha összeáll előtte a védelem! Két meccse veretlen a gárda, mind az említett München, mind pedig a Wolfsburg elleni diadal sokat segített a csapatnak.
A két gárda 3 alkalommal találkozott a szezon folyamán: ebben a felállásban 3:2-re nyert a Krefeld kisebb meglepetésre. Fordított pályaválasztási feltételek mellett pedig egy 4:3-as Krefeld siker és egy 3:2-es Iserlohn győzelem született (utóbbi büntetőket követően). Szerintem minden esély megvan arra, hogy ezen a meccsen szép kis gólváltásba szaladnak bele a csapatok. A vendégeknek nagyon kell a pont, de a hazaiak sem bánnák ezt a mai sikert. Én kisebb meglepetéssel számolok, szerintem nyerni fog a Krefeld 1-2 góllal, de 5 találat biztosan születni fog!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik