Hírek

A Honvéd feljelentette a Parmát

A Budapest Honvéd a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) fordult jogorvoslatért, mivel az olasz élvonalban szereplő Parma nem fizette ki az Ihrig-Farkas Sebestyén kölcsönadása után járó pénzt.

Kapcsolódó cikkek

A kispesti klub csütörtöki tájékoztatása szerint a kölcsönadási díjat egy összegben, február 6-án kellett volna átutalnia a Parmának a Honvéd számlájára, de ez nem történt meg.

„A Parma faxon értesítette klubunkat, hogy képtelen kifizetni a vételárat. Az olasz klub önkényesen május 31-re akarta módosítani a kifizetést, mert állítólag akkor televíziós pénzt kap. Természetesen ez a Budapest Honvéd számára, amely számított erre az összegre, elfogadhatatlan” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ihrig-Farkas, aki a Magyar Futball Akadémián nevelkedett és jó játékának köszönhetően az U18-as csapatból bekerült a Honvéd NB II-ben szereplő együttesébe, az átigazolási időszak végén fél évre került az olasz gárdához, amelynek nyáron opciós joga van a 18 éves középpályás megvételére is.

Hasonló ügyben tavaly a Győrt két évre, de legfeljebb egy alkalomra éppen azért zárta ki a nemzetközi kupasorozatokból és büntette 50.000 euróra az európai szövetség (UEFA), mert nem fizette ki időben észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárát. Az ügy jelenleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt van.

Olvasói sztorik