Hírek

Tisztelgés Speed emléke előtt

Walesben Costa Rica, Törökországban Szlovákia járhat pórul...

Wales-Costa Rica 1!

Gary Speed emléke előtt tisztelegnek majd szurkolók, vezetők és játékosok ma este Cardiffban: a legendás középpályás tavaly novemberben vetett véget életének. A volt szövetségi kapitány 1990-ben épp Costa Rica ellen debütált a sárkányos válogatottban. Szerintünk Bale-ék becsületbeli ügyként kezelik majd a kilencven percet és győzelemmel köszönnek el végleg a csupaszív középpályástól.

A walesi válogatott mély gödörben volt az elmúlt esztendőkben, aztán a szövetség Gary Speedre bízta a szakmai munkát, és a sárkányosok elkezdtek nyerni. Az EB-selejtező első felét nagyon elszúrta a gárda, de a sorozat hajrájára összekapták magukat Ramsey-ék. Legyőzték például Montenegrót, Svájcot és Bulgáriát is. November elején Norvégiát leckéztették meg Bellamyék, és úgy tűnt, hogy a nemzeti tizenegy akár komolyabb célokért is küzdhet majd a vb-selejtezőben.
Aztán jött a tragédia. Gary Speed öngyilkosságot követett el. A mindig életvidám sportolóról nehezen lehetett elhinni e hírt. A sokkhatást követően a walesi szövetség Chris Colemant kérte fel a szakvezetői feladatok ellátására. A trénernek ez lesz a bemutatkozó mérkőzése a válogatott kispadján.
És miért éppen Costa Rica lesz az ellenfél? Nos azért, mert Gary 1990-ben épp a közép-amerikai együttes ellen debütált a nemzeti csapatban.
Walter Centeno csapata a közelmúltban csak barátságos mérkőzéseket játszott: értékes győzelmek mellett (USA, Venezuela) bravúrpontot szereztek a spanyoloktól (2-2), ám például Panamától és Ecuadortól kikapott az együttes. A gárda döntő többsége légiós.
Némiképp érzelmi döntést hoztunk a tippeléskor, ugyanis meggyőződésünk, hogy a hazaiak becsületbeli ügyként kezelik majd az összecsapást. És erre kellemes ellenfelet találtak maguknak a Costa Rica-iak személyében. Cardiffban nem is születhet más eredmény, mint hazai siker. A walesi srácok e győzelemmel emlékeznek meg a legendáról. Tippünk tehát 1-es!

Törökország-Szlovákia 1!

Csalódott együttesek adnak randevút egymásnak ma este. A félholdasok szerintünk győzelemmel feledtetik az Eb-pótselejtező okozta kudarcot.
Törökország és Szlovákia sem lesz ott az idei Európa bajnokságon. Mindkét alakulat tehát nyugodtan várhatja az idei esztendőt. A horvátok elleni kiesést követően Abdullah Avci ült le a nemzeti tizenegy kispadjára. A szakember kissé átformálta a válogatottat, amely hatalmas bizonyítási vággyal lép majd pályára.
Az ellenfél a szlovák nemzeti válogatott lesz, amely tavaly augusztus óta nem bírt meccset nyerni. Ikszeltek az írekkel,a macedónokkal, kikaptak az oroszoktól és az örményektől. Kisebb válságot él meg a szlovák együttes, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Hamsikék ott voltak a legutóbbi vébén.
A török közönség félelmetes atmoszférát garantál majd, az egyszer biztos. És akkor arról még nem szóltunk, hogy Szlovákia eddig kétszer meccselt törökföldön, és mindkétszer úgy kapott ki, hogy még gólt sem rúgott! Most sem számolunk góláradattal, de a hazai siker garantált! Tippünk tehát 1-es!

UNICS Kazaň – Athens Panathinaikos, Panathinaikos 1-5 ponttal nyer @ 4.75

Kosárlabda: Euroliga – férfi 2011/2012

Dátum: 2012-02-29 18:30 CET

Fogadóiroda: Bwin
A kosárlabda Euroliga a férfiaknál célegyenesbe ér lassan, és bizony nagy csata várható minden fronton. Egy hatalmas meccsre van kilátás Oroszországban is, ahol az UNICS Kazan látja vendégül a görög Panathinaikos együttesét.
A Kazan 3-2 mérleggel vezeti a G-jelű kvartettet a Panathinaikos, a Fenerbahce és az Armani Milano előtt. Két meccse képtelen nyerni az orosz társaság: kikaptak Milánóban 5 ponttal (58:63) és a Fenerbahce poklában is (87:94 hosszabbítás után). Ez még nagyon fájó lehet a csapatnak, és nehéz lesz talpra állni, pláne a csoport másik esélyese, a Panathinaikos ellen… Otthon két meccset vívott a társaság, és mindkettőt lehozták sikeresen: A Fenerbahce-t 5 ponttal verték 76:71-re, a Milano-t pedig 59:44-re sikerült megverniük. Értékes két pontot sikerült elhozniuk Athénból is, ahol egy hatalmas meccsen 89:83-ra győztek a Pana ellen. Oda-vissza verik egymást tehát a gárdák, itt már nincs könnyű meccs…

A Pana hatalmasat bukott a legutóbbi hazai találkozóján: az olasz Armani Milano 67:58-ra verte meg őket, és sokan arról beszéltek a meccset követően, hogy bunda volt és a Pana lelketlen játéka miatt nem is érdemli meg, hogy Európa top csapatai közt legyen a helye. Ha bunda volt, akkor valóban igaz ez, de ha nem akkor viszont el kell fogadni, hogy minden csapatnak vannak gyenge meccsei… Minden esetre a Pana számára semmi sincs elveszve, de most nyerni kell a Kazan arénájában! A Milano-t simán kiütötték idegenben 78:57-re, majd következett a Kazan ellen elbukott otthoni meccs, aztán a Fener elleni oda-visszavágó nem jelentett problémát, simán lehozta mindkét meccset a Zöld gárda. Most a Kazan elleni meccs a csoport első helyéről dönthet! A görögök tehát még nem kaptak ki idegenbeli meccsen, az oroszok pedig hazai meccsen, ezért talán a mai nap legpikánsabb meccse lesz ez…
Mindkét csapat sérülésektől mentesen készülhetett a mai ütközetre, minden kulcsjátékos rendelkezésre áll mind Obradovic mesternek, mind pedig Pashutin edzőnek. Sato, Diamantidis az egyik, míg Domercant és Samoylenko a másik oldalon az, aki képes lehet eldönteni ezt a meccset. Mindkét edző tudja, hogy fontos és nehéz meccs előtt áll a csapata, és hogy nem szabad a korábbi meccsekre alapozni.
Én továbbra is jobb csapatnak tartom a Pana-t, mint a Kazan-t és a tapasztalat is mellettük szól. Egy szoros és kemény meccsen 1-5 pontos Panathinaikos sikert várok!

Zlin – Trinec, Mecsgyőztes: Trinec @ 2.15

Jégkorong: Cseh 1. osztály – Extraliga 2011/2012

Dátum: 2012-02-29 17:30 CET

Fogadóiroda: Sportinbet
Hát nincs sok érv, amely a tippem mellett szól: inkább csak a megérzéseimre és a Trinec iránti szimpátia indokolja a merész tippemet, lássuk miért!
A cseh Extraliga a playoff-hoz ért, és 4 csapatnak még plusz meccseket kell vívnia ahhoz, hogy a playoff-ban részt vehessen. Az egyik ilyen csapat a Zlin gárdája, akik az alapszakasz 7. helyén végeztek 76 ponttal. Éppen csak lecsúsztak a 6. helyről, csupán egyetlen pont kellett volna hozzá, de sajnos az utolsó meccsen nem tudtak győzni a Brno otthonában, sőt nagyon simán kikaptak 4:1 arányban… Így 24-28 mérleggel zárt a csapat. Odahaza verhetőnek tűnik a társaság, hiszen 14 győzelem mellé becsúszott 12 vereség is: utolsó 5 hazai meccsükből kettőt elbuktak (Karlovy Vary és Plzen), de az alapszakaszt sikerült otthon győzelemmel zárni, a Ceske Budejovice csapatát 2:1 arányban legyűrték a harmadik harmad derekán szerzett találattal.

A playoff ellenfél pedig a tavalyi önmagára nem igazán hasonlító Trinec csapata. A vendégek pedig jó csapatnak tűntek az idén is, nevekből sem volt hiány (Varada és Bonk NHL-t is megjárt veteránok), valahogy mégsem állt össze igazán a gárda, valami hiányzott a játékukból. Pedig a lelkes szurkolótábor végig a csapat mögött volt, mégis csak 23-29 mérleget tudtak elérni a szezon folyamán. Idegenben viszont nagyon is jól ment a társaságnak: 10 győzelem és 16 vereség, s habár negatív ez a mérleg, mégis a liga 4. legjobb idegenbeli mutatójának számít. A Trinec nagyon rosszul jött ki az alapszakasz hajrájából, hiszen az utolsó 5 meccsükből hármat elbuktak (Vitkovice, Sparta Praha, Plzen), a Plzen ellen hiába lőttek 5 gólt, mellé kaptak hetet, így pedig nehéz meccset nyerni. Pedig nem hiányzott sok nekik sem a playoff egyenes eléréséhez, mindössze 4 ponttal voltak gyengébbek a 6. helyen végzett Vitkovice csapatánál. Azt gondolom, hogy megérdemelte ezt a leckét a Trinec, és itt a rájátszásban kettőzött erővel lépnek pályára!
A tippemet főként a Trinec elfogadható idegenbeli mérlegére, a Zlin otthoni sebezhetőségére és a tapasztalatra, valamint az erősebb keretre alapozom. A Trinec itt már semmilyen hibát sem követhet el, és ezt a meccset nyerniük kell, ennyivel tartoznak a szurkolóknak a tavalyi kiváló szezon után!
Tipp: nyer a vendég Trinec csapata egy szoros meccsen!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik