Hírek

Játékvezető-küldés a 18. fordulóra

Kassai tizenegyedszer, Bognár tizedszer, és újoncavatás! Folytatódik az NB I, folytatódik népszerű rovatunk, a bíróküldés is.

Ketten érték el a tízest

Kassai Viktor a 18. fordulóban 11. alkalommal vezet az OTP Bank Liga jelenlegi idényében. A tavaszi első körben a Kecskemét–Diósgyőr meccset kapta a BL-döntő dirigense. A 2011–2012-es szezonban még nem fújt egyik gárdának sem. Bognár Tamás tízedik meccsét kapta: az övé lesz a Ferencváros–Debrecen találkozó. Ő egyelőre a DVSC-nek jó ómen (a Győr ellen 2-0), az FTC-nek kevésbé (a Honvéd ellen 0-1, a Győr ellen 0-2).

Az élmezőny mögött

Kilencedszer fújhat a szezonban Németh Ádám, ezúttal a Zalaegerszeg–Pécs meccsen működhet közre. A Pécs 2011-es debütálásán is ő szerepelt (a Haladás ellen 1-0), de Zalaegerszegen is járt már, a Siófokkal vívott 1-1-es találkozón. Andó-Szabó Sándor nyolcadik találkozójára készül: övé a forduló zárómeccse, a Haladás–Győr találkozó. Az OTP Bank Ligában eddig csak a kisalföldiekkel találkozott, ő fújta a Videoton elleni rangadót (1-0).

Hét, hat, öt

Takács Jánosé lesz a Vasas–Honvéd fővárosi derbi. Ő az angyalföldiek házi bírója – csak a legpozitívabb értelemben… – ugyanis harmadik alkalommal megy az Illovszky-stadionba a Vasas–Újpest (3-0) és a Vasas–Paks (1-0) meccsek után. Ez lesz a hetedik találkozója. Hatodszor kap mérkőzést Berger József: a Videoton–Kaposvár lesz a 18. fordulóból az övé. Az augusztusban debütáló Böcskei Balázs már ötödször fújhat az NB I-ben: az Újpest–Siófok találkozón működik majd közre. A Balaton-partiakat már látta (DVTK–Siófok 2-1), az újpestieket még nem.

Az abszolút újonc

A 2012-es első forduló máris újoncavatást hoz: a Pápa–Paks találkozót Becséri Dániel fújja. A 25 esztendős Fejér megyei játékvezető eddig a másodosztályban kapta a húzósabb meccseket, most azonban már az OTP Bank Ligában bizonyíthatja rátermettségét.

Egy kis statisztika

Az őszi 17 forduló alatt a legtöbb sárga lapot Kassai Viktor szórta (5,7/mérkőzés), de nem sokkal van elmaradva mögötte Bognár Tamás sem (5,67/mérkőzés). A „legjobb lelkű” Andó-Szabó Sándor (3 sárgalap/mérkőzés).

Berger Józsefnél minden meccsen van kiállítás (átlag: 1 piros lap/meccs), de Takács János is szórja őket (0,83/mérkőzés). Radványi Ádám és Böcskei Balázs kezében még nem villant a piros kártya.

Takács János büntetőt is szívesen fúj (átlagban egyet meccsenként), ám Vad II Istvánnál, Solymosi Péternél és Radványi Ádámnál még nem volt büntető a bajnokságban.

Olvasói sztorik