Hírek

Hétfői holland gólvadászat…

A németalföldi második vonalba látogatunk el ezúttal: a Dordrecht és a Den Bosch jó eséllyel győz, emellett lesznek gólok szép számmal ezen a két találkozón...

Dordrecht-Fortuna Sittard 1! +2,5!

Hazai sikerrel végződik az összecsapás: a Dordrecht erős otthon, a sittardiak gyengék idegenben. Ezen tendenciák nem változnak ma sem…
A gárdák elmaradt mérkőzést pótolnak ma. A hazai együttes a 7. helyről várja a folytatást: jelenleg rájátszást érő helyen tanyázik, és nyilvánvalóan meg akarja tartani e helyezést Virgil Breetveld alakulata. A csapat 22 fellépésen 34 egységig jutott, a GN Bouw Stadionban pedig imponáló a mutatója: 8-3-1, 26-17-es gólaránnyal. A társaság kisebb gödörbe került a közelmúltban, ám pénteken javítottak Hulsték: 2-1-re verték az Almerét, így megszakítva a három meccsből álló nyeretlenségi szériát. Eseménydús találkozókat vívnak a fiúk, három gól rendre összejön az összecsapásaikon. A csapatnak minden pontra szüksége van, hiszen a riválisok is a rájátszást érő helyekre pályáznak.
A Fortuna vélhetően nem lesz ott az említett play-off-ban, hiszen a sárga-zöldek csak a 14. helyen tanyáznak, 22 ütközetben 26 egységet bezsebelve. Ruijs Tini tanítványai nem szívesen túráznak, az eddigi kiránduló-mérlege 1-2-7, 16-23-as gólaránnyal. Egyetlen sikerét az Almere otthonában aratta a gárda, épp másfél hete.
A formája egészen biztató, és a négy fordulóval ezelőtti edzőváltás meghozta eredményét: két lebukott összecsapást követően két siker jött! Legutóbb 3-2-re győztek a sittardiak a Volendam ellenében: már 3-1-ra mentek a hazaiak, a vége pedig meleg lett a történetnek…
Nem szívesen látogat Dordrechtbe a Fortuna: az elmúlt öt alkalommal egyaránt vereséggel térhettek haza a sárga-zöldek. Négyszer jött a +2,5-ös opció… Nos, kedves blogtársak, szerintünk ma sem változik a helyzet. Nyert a hazai egység, és lesz legalább három találat a kilencven perc során!

Den Bosch-FC Oss 1! +2,5!

No akkor még egy hazai siker és egy +2,5-ös opció a holland második vonalból. A Den Bosch remek szériája folytatódik, az Oss pedig nem tud kikecmeregni a 7-2-es vereség okozta sokkból!
A hazai együttes a 4., rájátszást érő pozícióban foglal helyet, 22 meccsen 40 pontot húztak be a fiúk. A Stadion de Vliert-ben viszont visszafogottan produkáltak eddig Alfons Groenendijk tanítványai, soruk ugyanis 4-4-3-as, tehát semmiképpen sem nevezhető oroszlánbarlangnak a pályájuk. A formájuk viszont annál inkább félelmetes: hét meccs óta nem talált legyőzőre, az idén 5 ütközetben 13 egységet húzott be! Pénteken a Helmond járt nála, és gól nélküli döntetlennel zárult a 90 perc.
Az FC Oss is a rájátszásra hajt, jelenleg a 9. pozícióban tanyázik, amely még play–offot ér. Igen ám, de nagyon tömör a középmezőny, tehát egy-két botlás már nem nagyon megengedett. A gárda 22 csatában 31 pontig jutott Dirk Heesen csapata. Idegenben 3-1-7 a mutatójuk, ehhez 16-27-es találatarány jött össze (csak kiscsapatoknál nyert, a komolyabb ellenfeleknél elbukott.) Egészen jó passzban volt a gárda az idén, péntekig. Addig négy meccsen 10 pont, majd jött a Go Ahead Eagles otthonába tett kirándulás: 2-7 lett a vége! Csúnyán összeomlott az FC Oss, és e pofonból nem is jön még ki ma estig a brigád.
Nem nyerni jár a Den Bosch-hoz az FC Oss: olykor-olykor egy-egy iksz összejön a vendégeknek, de jobbára vereséggel térhettek haza. Most sem lesz ez másként, a hazai opció mellett nyugodt szívvel javasoljuk a +2,5-ös verziót is!

Andrew barátunk pedig egy röplabda és egy kosár tippel készült ma

Ceske Budejovice – Liberec, hendikep -1.5 szettről Ceske Budejovice @ 1.60

Röplabda: Csehország: Extraliga 2011/2012

Dátum: 2012-02-27 18:00 CET

Fogadóiroda: Bet365
Hát nem túl gyakran látni az oldalon röplabda tippet, pedig meglehetősen jó szorzókat adnak 1-2 meccsre. Én egy cseh bajnoki meccset szemeltem ki, de figyelem: a röplabdában a hendis sikert csak merészeknek ajánlom!
A Ceske vezeti a bajnokságot, eddig mindössze 2 alkalommal szenvedtek vereséget, emellett pedig 23 alkalommal nyertek. 71:19 szettarányuk mindent elárul: egyértelműen a bajnoki cím legfőbb várományosa a csapat. Persze azért becsúszik egy-két meccs, amit lazábban, tartalékosabban vesz a csapat, ilyen volt például a Primbram ellen elszenvedett 0:3-as vereség odahaza. Szintén otthon szenvedték el a másik vereséget is, és szintén a Pribram ellen, akkor 2:3-ra kaptak ki. Érdekes, hogy mindkét vereségét otthon szenvedte el a Ceske, de ennyi szerintem belefér…

A Liberec viszont nagyon tapad a mai ellenfelére: 24 meccs alatt 22 győzelem és 2 vereség a mérleg, így meccshátrányban is csak 3 pont a hátrányuk a listavezető Budejovice-vel szemben. Négy meccses győzelmi sorozata van a gárdának, legutóbb épp a Ceske elleni meccsen kaptak ki 3:2-re. Idegenben ez az egyetlen egy veresége van a csapatnak, így joggal nevezhető a legnagyobb riválisnak a csapat.
A két gárda egyébként nagyon kiemelkedik a cseh mezőnyből: mindkét csapat a legtöbb meccsét 3:0-ra vagy 3:1-re hozza. Egymás ellen a legutóbbi 8 meccs alapján egyértelmű a Ceske fölénye: 7 győzelem és 1 vereség a részükről, szettek aránya pedig 22:10 a Budejovice javára. Általában 3:1-re nyer a szerintem jobb erőkből álló Ceske, ez alól mindössze a legutóbbi 3:2-es győzelem és a 2010 februári 3:1-es Liberec siker kivétel. Ma sem várok nagyon nagyon szoros meccset, maximum az első szettben. 3:0-ás vagy 3:1-es Ceske sikert várok!

Maccabi Tel-Aviv – KK Hemofarm Stada, over 1. félidő 75 pont @ 1.90

Kosárlabda: Liga ABA 2011/2012

Dátum: 2012-02-27 20:00 CET

Fogadóiroda: Unibet
Egy kicsit ismeretlen vizekre evezek, bevallom nem sokat tudok az ABA Ligáról kosárlabdában, de azt tudom, hogy egy kiváló erőkből álló Maccabi fogad egy rendkívül gyenge Hemofarm-t.
A Maccabi az Euroliga mellett ebben a bajnokságban is érdekelt és itt sem hazudtolja meg önmagát. A 14 fős mezőnyben – melyben olyan csapatok vannak, mint a Partizan Belgrád vagy a KK Zagreb – jelenleg 37 ponttal az élen állnak, mögöttük 36 pontos a Cedevita és a Partizan is, de mindkét csapat több meccset játszott, mint a Maccabi. Eddig mindössze egyetlen vereséget gyűjtött be az Electra a ligában: idegenben kaptak ki a KK Zagreb otthonában 74:81 arányban. A Maccabi tehát ezt a sorozatot is komolyan veszi…

A mai vendég pedig az a Hemofarm, amely még nyomokban sem emlékeztet régi önmagára… 5-15 mutatójával a mezőny egyik leggyengébb gárdája, az utolsó előtti helyen tanyáznak. Idegenben nem túlzás kijelenteni: közük sincs a meccsekhez: 10 idegenbeli meccs és ebből 10 vereség… Három meccses nyeretlen szériában van a Hemofarm, legutóbb a Krka ellen tudtak diadalmaskodni 84:63 arányban. Legutóbb hazai pályán mutathatták volna meg, mit is tudnak, de a Cibona gálázott, a Hemofarm összesen 55 pontra volt képes, mellé pedig kapott 98 pontot, ez azért gyalázat hazai közönség előtt…
A két csapat egymás ellen már játszott fordított pályaválasztási feltételek mellett: akkor a Maccabi idegenben 85:59 arányban győzni tudott úgy, hogy félidőben 4 ponttal még a Hemofarm vezetett. Majd a 3-4. negyedben összesen 22 pontot “termelt” a Hemofarm, amely meg is pecsételte a sorsukat. Ezen a meccsen is esett a nagyszünetig 70 pont… Ha a mai meccsen egy kicsivel is jobban muzsikál a Maccabi az első 20 percben, akkor simán többet termelnek. A Hemofarmnak nincs veszíteni valója, így menni fog előre, a védelme pedig ugyanolyan gyatra lesz, mint volt. A Maccabi simán képes 50 pont körül termelni a mai meccsen a félidőig, de ha 45-ig jutnak el még az is jó, mert a Hemofarm is jó lehet 30-35 pontra az első 20 percben, hiszen ők hagyományosan a második félidőre esnek vissza. Ha a Maccabi támadásai jól mennek és az első negyedben viszonylag nagy előnnyel fordulhatnak, akkor nem fognak akkor figyelmet szentelni a védekezésnek a 2. negyedben. Mindenképp számítok 76 pontra a meccs első félidejében, 75 pont esetén a tét visszajár, míg alatt vesztesnek minősül a tipp!
Tipp: 1. félidő over 75 pont!

Olvasói sztorik