Hírek

Hajrá Palermo!

Minden rossz sorozat megszakad egyszer. Ezt vallják Szicíliában is! Londonban gólváltással számolunk...

Siena-Palermo x2!

Meglepetést szimatolunk a Serie A-ban: az eddig idegenben nyeretlen rózsaszínek akár három ponttal is távozhatnak a hullámvölgyben lévő északiaktól…
A 25. játéknapot rendezik az olasz bajnokságban, és a mi meccsünkön pályára lépő csapatok egyaránt motiváltan várhatják az összecsapást. Persze, más-más célok vezérlik majd az egységeket, de a lényeg, hogy mindkét félnek nagy szüksége van a három pontra!
Kezdjük akkor a hazaiakkal. A Siena a 17. helyen várta a fordulót, előnye a már kieső helyen álló Leccével szemben mindössze két pont (és egy meccs). A fehér-feketék 24 ütközetben 23 pontot szorgoskodtak össze. Otthon, a Stadio Artemio Franchi-ban egészen meggyőzőek Sannino mester tanítványai, hiszen 5-3-4-es mérleget produkáltak 17-9-es egészen remek gólaránnyal (a Juve, az Inter és a Genoa nyert nála).
Február elejéig nem is volt nagyobb probléma az együttessel, ám az elmúlt hetet nagyon elrontották Calaioék: előbb csúnyán megégtek Leccében (4-1), majd hazai környezetben a Catania fricskázta meg őket (0-1). Ennek aztán az lett a következménye, hogy a Lecce igencsak feljött a csíkosakra, és immáron mindössze két egységre zsugorodott az előnyük a piros-sárgákkal szemben.
A gárda házi gólkirálya, az immár tíz találatnál járó Calaio pedig nem lehet ott a meccsen, ugyanis a Catania ellen begyűjtött sárgája eltiltást ért! D’Agostino, Angelo és Brkic sérült, tehát velük sem kalkulálhat a szakmai stáb. Nincs mit ragozni, nincs könnyű helyzetben Giuseppe Sannino…
És akkor nézzük a Palermot, a klubot, amelyben a közelmúltban arab milliárdosok vásároltak tulajdonrészt. A rózsaszínek jelenleg a 8. pozícióból várják a folytatást, 24 csatában 34 egységet bezsebelve. A szicíliaiak még könnyen odaérhetnek az EL-t érő 6. helyre, hiszen hátrányuk mindössze 4 pont a Romával szemben.
Igen ám, de ahhoz mondjuk nemcsak otthon, hanem idegenben is futballozniuk kellene Miccoliéknak! Mert eddig ezt nem nagyon tették Balzarettiék. 12 túrán 4 iksz és nyolc zakó a mutatójuk, amely finoman fogalmazva is gyatra mérleg.
Ami Bortolo Mutti alakulatának formáját illeti: nagyban meghatározza az említett kettőség, hiszen otthon remekelnek (10-0-2) a soruk, legutóbb épp a Lazionak rajzoltak egy ötöst Budanék, előtte viszont Szardínián kaptak ki (2-1 Cagliari).
Az alapcsapatból Bacinovic és Hernandes sérült, velük nem kalkulálhat a rutinos szakvezető.
A statisztika szerint ebben a felállásban 2009-ben nyert ugyan a Siena, de előtte legutóbb 2003-ban! A többi meccsen a vendégek jók voltak legalább egy pontra, de 2010-ben és 2005-ben is nyerni tudtak a szicíliaiak Északon!
Minden rossz sorozat megszakad egyszer… Így a Palermo idegenbeli gyengélkedése is. Ebben az alapigazságban bízunk ezúttal is. Az az érzésünk, hogy a vendégek megnyerhetik az összecsapást, ám azért a döntetlen kimenetelt sem zárjuk ki. Tippünk ennek megfelelően: 2x!

Arsenal-Tottenham Mindkét fél betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek Londonban a Premier League 26. fordulójában: az Emirates-be a sarkantyúsok látogatnak! Gólváltással kalkulálunk!
A 26. fordulónak futnak neki a gárdák a ködös Albionban, és a mérkőzésnek óriási a tétje; no meg arról sem szabad megfeledkezni, hogy a két brigád finoman fogalmazva sincs épp baráti viszonyban egymással. Presztízs lesz a javából, és az ütközettől gólváltást várunk. Az ágyúsok 48-szor, a sarkantyúsok 49-szer voltak eddig eredményesek, és egymás ellen is szépen termelik a találatokat. Könnyen jöhet a +2,5-ös opció is, mondjuk ezt annak ellenére, hogy Adebayor sérült a vendégeknél. Nem ragozzuk tovább a dolgot, mindkét háló megzörren a mai meccsen!

Olvasói sztorik