Hírek

Videoton-kiütés a Győr ellen!

A Videoton hazai pályán 5-1-re nyert a Győri ETO FC ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Videoton FC – Győri ETO FC 5-1 (2-0)
Székesfehérvár, 2500 néző. Játékvezetők: Solymosi
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Szolnoki – Oliveira (Gyurcsó, 80.), Sándor Gy. (Mitrovics, 58.), Tóth B., Kovács I. (Torghelle, 63.), Walter – N. Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa
Győr: Molnár – Takács Á., Djordjevics, Fehér Z., Völgyi – Koltai, Pátkai (Windecker, 81.), Pilibaitis, Trajkovics – Ahjupera (Felicio, 76.), Varga R. (Aleksidze, 72.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: illetve Walter (14.), N. Nikolics (tizenegyesből, 39.), Sándor Gy. (tizenegyesből, 49.), Oliveira (67.), Torghelle (92.), illetve Windecker (85.)

Érdekesség, hogy egy igazi világsztár, a szöuli olimpia doppingolás miatt eltiltott, aranyérmétől megfosztott bajnoka, a kanadai sprinter, Ben Johnson is a helyszínen tekinti meg a mérkőzést.

Egy-egy elvetélt helyzet maradt ki mindkét kapu előtt, ez is azt jelezte, hogy eleinte kiegyenlített volt a játék. A 14. percben Molnár Péter, a győriek kapusa senkitől sem zavartatva hanyag eleganciával Walterhez passzolta a labdát, aki köszönte szépen, s egy vágta után 15 méterről a bal alsóba lőtt (1-0). Az óriási kapushiba azonban nem roppantotta össze a vendégeket, a labdabirtoklás közel azonos maradt – tudósít a Fejér megyei Hírlap.

Aztán a 23. perctől kissé elszabadultak az indulatok a pályán, leginkább a győri Trajkovics aprította az ellenfelet, villant is a sárga lap. Később szándékosan beleütött kézzel a labdába, de megúszta a kiállítást. Ekkor már érezhető volt az enyhe hazai fölény. A 38. percben büntető következett, mert Kovács István kiugratta Oliveirát, akinek a lábát Fehér Zoltán elhúzta. A megítélt tizenegyest Nemanja Nikolics értékesítette (2-0).

A 48. perc újabb hazai büntetőt hozott: Kovács István fordult be Pátkai Máté mellett, aki buktatta, Sándor György pedig Molnár Péter kezét érintve lőtte a labdát a kapuba (3-0). Kissé magára talált a Győr, és több helyzettel is veszélyeztette Mladen Bozsovics kapuját. Viszont a 67. percben a Videoton szerezte az újabb gólt: Walter cselei után Oliveira 15 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (4-0).

Aztán a Kovács Istvánt váltó Torghelle Sándor kapott kétszer is nagy tapsot a hazai szurkolóktól. A vendégek a 85. percben Windecker József bombájával szépítettek (4-1). Igaz, előtte Szolnoki Rolanddal szemben szabálytalankodtak, de Solymosi játékvezető erről nem vett tudomást. A 92. percben Mitrovics pazar labdáját Gyurcsó Ádám tette középre, s az érkező Torghelle a hálóba kotorta (5-1).

A visszavágót március 14-én rendezik Győrben.

Paulo Sousa, a Videoton edzője: – A legfontosabb, hogy azokat a dolgokat, amelyeket az edzőtáborokban gyakoroltunk, ma a pályán is viszontláttam. Dinamikusan, lendületesen játszottunk. Amikor megérkeztem a Videotonhoz, azt ígértem, hogy nyerő mentalitású csapatot építek. Ma ezt a győztes gondolkodásmódot abszolút éreztem a fiúkon. Sok helyzetet sikerült kidolgoznunk, amelyek egy részéből gól is lett, azonban a helyzetek számát elnézve, akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Egy nagyon nehéz rivális ellen sikerült ma nyernünk, hiszen a két csapat között ekkora különbség nincs, még akkor sem, ha a mai napon ekkora volt.
Csertői Aurél, a Győr edzője: – Nagyon komoly hibákat követtünk el a mai mérkőzésen. Olyanokat, amiket egy Videoton-szintű csapat ellen senki sem engedhet meg magának. Ezeket a hibákat a Vidi könyörtelenül kihasználta. Annak ellenére, hogy ezek után nem mi vagyunk a párharc esélyesei, mindent meg fogunk tenni a győri visszavágón a továbbjutás érdekében.
Olvasói sztorik