Hírek

Otto király újra munkában!

Renhagel mester a Hertha felkérésére mondott igent, és szerintünk jól sikerül a bemutatkozása a berliniek kispadján. A Magyar Kupában a lilák győzelmét várjuk Baján...

Augsburg-Hertha 2(x)!

Kiesési rangadót rendeznek szombaton délután Augsburgban! El kell keserítenünk a hazai drukkereket, ugyanis Otto Renhagel szerintünk győzelemmel mutatkozik be a berliniek kispadján.
Fokozódik a feszültség a Bundelsigában: a 23. fordulónak futnak neki a csapatok, és hőseinknek bizony nagyon meleg a pite… A hazaiak a 17., kieső helyről várják a folytatást, ám helyzetük összességében nem reménytelen, hiszen a hőn áhított bennmaradástól csak két egység választja el őket.
Az újonc eddig 22 ütközetben 18 pontig jutott, ebből 11-et (2-5-3) Az SGL arena-ban húzott be Jos Luhukay alakulata. A Wolfsburgot és a Mönchengladbachot zúzták le a piros-fehérek, és november eleje óta nem kaptak ki hazai környezetben. Az idén három iksz mellett kétszer zakóztak a fiúk, különösen fájó lehetett a Freiburg ellen elszenvedett vereség (1-0).
A bajnokság kétharmadánál annyi állapítható meg, hogy az Augsburg vélhetően nem tud megkapaszkodni az élvonalban. A Freiburg-Kaiserslautern-Hertha trióval van ádáz küzdelemben, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy az említett alakulatok közül legalább kettőt meg tudjon előzni a társaság. Persze, elkaphatja a fonalat a brigád, ám a sikerszériát nem most kezdi el, az tuti!
Hiányzik majd a gárdából Rafael, De Jong, Moravek és Bah, mind a négyen sérüléssel bajlódnak.
A másik újonc is krízisben van! Pedig a berliniek szezonkezdése után kevesen gondolták volna, hogy február végén a kiesés elkerülése lesz majd a legfőbb cél a fővárosban. A kék-fehérek Marcus Babbel irányításával egészen jól szerepeltek, ám a klubvezetés összenyúlt az egykori védővel, és így elváltak útjaik. Érkezett Törökországból Michael Skibbe, aki tökéletesen rossz választásnak bizonyult. A kék-fehérek valamennyi tétmeccsüket elbukták az új trénerrel, a kiesés szélére sodródtak, és búcsúztak a kupától is. A Stuttgart elleni méretes zakót követően váltott ismét a menedzsment. A Dortmund ellen egy mérkőzésre Rene Tretschok ült le a padra, ám ezzel párhuzamosan megkezdte a klub a tárgyalás Otto királlyal. Bizony, a hetvenes éveiben járó Renhagel mester igent mondott a felkérésre, és már ő készítette fel Lelléket a kiesési rangadóra.
De térjünk vissza egy pillanatra a bajnok elleni ütközetre: ugyan alulmaradtak Raffaelék, ám nem vallottak szégyent. Sőt, ha egy kicsit szerencsésebbek, akár pontot, pontokat is szerezhettek volna a Borussia ellenében!
Ám a küldetés nem járt sikerrel, így továbbra is 20 pontja van az alakulatnak, 2-5-4-es idegenbeli mérleggel (Dortmundban és Wolfsburgban nyertek, igaz, nem mostanában).
Otto Renhagel két ex-bajor játékosára nem számíthat e roppant fontos ütközetben: Ottl eltiltás, Lell pedig sérülés miatt nem áll a nagy stratéga rendelkezésére.
Ennek ellenére az az érzésünk, hogy az új szakvezető felrázza a kék-fehéreket, akik megnyerhetik a találkozót! Tippünk ennek megfelelően 2-es, esetleg egy halovány x-szel megtámogatva a dolgot…

Baja-Újpest 2!

A legjobb négy közé jutás a tét a Magyar Kupában. A mi választásunk egy osztályváltós mérkőzésre esett: szerintünk a lilák előnyt szereznek a visszavágó előtt idegenben!

Nagyon szimpatikus csapatnak tartjuk a Baját, és őszintén aggódtunk is értük néhány hetem amikor úgy tűnt: megszűnik a futball a városban! Az anyagi problémákat aztán sikerült orvosolni, így Bognár György alakulata tudja folytatni a bajnokságot.
No és a kupát is! Hiszen a sárga-kékek a Boly, a Lombard (!) és a Kozármisleny búcsúztatásával immár a legjobb nyolcban vannak, amelyre a klub 104 éves történetében még nem volt példa! A financiális gondok ellenére az együttest sikerült némiképp megerősíteni: a csapat hivatalos honlapja szerint Bakos, Kőbányai és Berdó Valentin is hasznos tagja lesz majd a gárdának. Ugyanakkor nem könnyíti a szakember helyzetét, hogy a már lezárult átigazolási időszakban hét játékos távozott Bajáról. Név szerint: Zahorecz Krisztián, Micskó Márk, Kardos Ernő, Domokos Bálint, Varga Zoltán, Csák Zoltán és Nagy Előd.
Az alakulat a 9. helyen zárta az őszi szezont, és ismerve a változásokat, valamint a Nyugati-csoport erőviszonyait, inkább hátrafelé kell tekintgetniük a fiúknak…
Nagy változások történtek Újpesten is, hiszen úgy tűnik, végre rendeződött a klub anyagi helyzete. Tulajdonosa lett a liláknak, és a befektető biztos anyagi hátteret és folyamatos fejlődést ígért a drukkereknek. El is kelt a biztatás a szurkolóknak, hiszen Kabáték nem okoztak túlságosan sok örömet nekik az őszi szezonban.
Zoran Spisljak alakulata ugyanis mindössze a 10. helyen tanyázik 17 játéknapot követően, és csak két egységgel (17) gyűjtött többet a már kieső helyen állomásozó Pápánál. A lilák idegenben borzalmasan gyengén muzsikáltak: egy pápai siker és egy kaposvári pontszerzésen kívül hétszer megégtek!

A kupában sem volt éppen fáklyás menet eddig Barcziék útja: a Vácot még simán, de a Szigetszentmiklóst csak 11-esekkel, a Kaposvár második csapatát pedig idegenben szerzett góllal tudták csak búcsúztatni a sorozattól! Azért e két utóbbi eredmény már az erősen ciki kategóriába tartozik…
A télen a keret egyben maradt, sőt, erősítettek is a violák. Minden bizonnyal stabilizálja majd a helyzetét a bajnokságban is a gárda, amely jó eséllyel masírozik be a legjobb négy közé a kupában.
És erőteljesen azt gondoljuk, hogy az Újpest előnyt szerez Baján. A hazai együttes biztosan mindent megtesz majd azért, hogy megnehezítse a vendégek életét, de szerintünk ez kevés lesz az üdvösséghez. Nyernek a látogatók, és előnyből várhatják majd a visszavágót! Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik