Hírek

Menetel a spanyol armada

A Lazio nem tudja feltartóztatni az Atletico Madridot. Brüsszelben érdekes, no és gólokban gazdag meccset várunk...

Atletico Madrid-Lazio 1!

A mai napi legtutibb meccs címét egyértelműen a rómaiak madridi vendégjátéka jelenti számunkra. Meggyőződésünk, hogy a több sebből vérző Lazio nem töri össze magát a Vicente Calderon-ban!
Alaphelyzetben az EL egyenes kieséses szakaszának egyik rangadóját várhatnánk ma este, ám ismerve a két brigád formáját, illetve az első mérkőzés végeredményét, kötve hisszük, hogy a halovány kékek meg tudnák nehezíteni Simeone mester tanítványainak a dolgát.
Mert az argentin szakember jött, látott, és többnyire győzött új serege élén. Óriási gödörben volt a csíkos alakulat Manzanoval a kispadján, ám az egykori legendás futballista érkeztével Falcaoék elkezdtek futballozni. Igen, futballozni, látványosan játszani, amely zömében eredményességgel is párosul. Sorban nyerték a meccseiket Diegoék, feljöttek a La Ligában is a tabella 6. helyére, heteken keresztül még csak gólt sem kaptak a fővárosiak.
A múlt héten aztán a nemzetközi porondon is jelenése volt Adrianéknak: a római Stadio Olimpico-ban adtak leckét a Lazionak (1-3)! A hét végén Gijonba látogatott az Atletico, és ért el 1-1-es döntetlent, amely ugyan nem feltétlenül jó eredmény egy kiesőjelölt otthonában, ám, ha hozzávesszük, hogy a Sporting edzőváltás után fogadta Turanékat, akkor azért más megvilágosításba kerül ez a történet…
A Lazionál áll a bál. A drukkerek egyfelől a klubvezetést szapulják, mondván, az átigazolási szezonban szeretett klubjuk jobbára kiárusító helyként szerepelt… Aztán az ultrák nem feltétlenül kedvelik (finoman fogalmazva) Edy Reja futballról alkotott filozófiáját, magyarul megmondva rühellik a védekező taktikát.
Az ősz hajú tréner mentségére legyen mondva, hogy olyan túl sok variációs lehetősége nincsen, hiszen elől Klose mellett a frissen igazolt Alfaro és Kozak egészséges. Való igaz, hogy a télen rendesen meggyengült a római együttes, amely ennek ellenére becsülettel küzd a Seria A-ban. Jelenleg a 4., az Udinesevel vív harcot a dobogóért, és összességében nem is esélytelen a bronzérem megszerzésére. Persze ez csak akkor igaz, ha a hét végén mutatott pocsék produkcióján (Palermo 5-1) nagyot javít záros határidőn belül.
Esélytelen viszont a továbbjutásra az EL-ben: az első meccsen összeszedett tetemes hátrány miatt szerintünk a taljánok nem biztos, hogy totálisan odateszik magukat a visszavágóra.
Az az érzésünk, hogy a hazaiak behúzzák a visszavágót is, és kettős győzelemmel masíroznak a legjobb 16 közé! Tippünk tehát: 1-es!

Anderlecht-AZ Alkmaar 1! +2,5!

Gólokat és hazai sikert várunk a Be-Ne-Lux rangadón. Az Anderlecht hazai környezetben félelmetes, ezt mind a bajnokságban, mind pedig az Európa Ligában bizonyította. Ma is ezt teszi majd!
Belga-holland párharcot rendeznek az EL-ben, az első felvonást a tulipánosok nyerték 1-0-ra, tehát igencsak kedvező pozícióból várhatja a folytatást az AZ. Igen ám, de Brüsszelben nem mehetnek biztosra az alkmaariak, ugyanis nem egyszerű feladat helyt állni manapság a Constant Vanden Stock-ban! Juhászék a bajnokságban vezetnek, december eleje óta nem kaptak ki. Az EL-ben is brillírozott Ariel Jacobs együttese, hiszen mind a hat meccsét megnyerték Jovanovicék, 18-5-ös gólarányt produkálva.
A lila-fehér alakulat tehát jó formában várja a “szomszédokat”. Az AZ-t, amely bizony egy nagy pofonból józanodott ki a minap. Az alkmaari legények ugyanis rendesen beleszaladtak a nagykésbe Utrechtben (0-3)… A “hármasnak” különösebb hatása nem volt, hiszen a PSV sem tudott nyerni, sőt, az eindhovenieket is agyonverték őket Groningenben.
A vereség egyébként teljesen váratlanul jött Elméknek, hiszen azt megelőzően sorra nyerték a mérkőzéseiket. Bár azért idegenben nem megy valami fényesen Gertjan Verbeek fiainak, hiszen a pontvadászatban már ötször kikaptak, és az EL-ben sem tudtak egyszer sem nyerni, ha elhagyták Hollandiát.
A visszafogott idegenbeli mérleg lett majdnem a veszte a piros-fehéreknek, hiszen 1-5-0-ás sorral alig jutottak tovább a kvartettből.
Az AZ remek támadósorral rendelkezik, amely bármely csapatnak képes kellemetlen perceket okozni. Nem tartjuk kizártnak, hogy ma este is eredményesek lesznek a belgáknál.
Egy holland gól pedig akár továbbjutást is érhet. és nagyon benne van a pakliban ez az opció. A belgák szerintünk nyernek, de, hogy ez elegendő lesz-e a továbbjutáshoz, nem biztos. Szerintünk eljutnak a felek legalább három találatig, és végül hazai siker születik. No de ki jut tovább? Egy határozott nem tudommal tudunk válaszolni e kérdére… 🙂

Andrew barátunk pedig a Club Brugge meccsen várja a gólokat

Club Brugge – Hannover, over 2.5 gól @ 1.83

Labdarúgás: Európa Liga 2011/2012

Dátum: 2012-02-23 19:00 CET

Fogadóiroda: Landbrokes
Az EL playoff visszavágói következnek a legjobb 16 között, magamnak pedig egy belga-német párharcot választottam, a Club Brugge csapata fogadja a Hannover gárdáját. Az első meccs 2:1-es Hannover sikerrel zárult, így érdekes visszavágó elé nézünk.
A belgák a H-csoportban mérkőztek meg a Braga, a Birmingham és a Maribor csapataival. 3-2-1 mérlegükkel megnyerték a csoportot, ezalatt pedig 12:9 gólarányt sikerült összehozniuk, tehát átlagban bőven 3 gól feletti meccseket produkáltak. Ezen azért jócskán torzít a Maribor meccs, ahol 7 találat is született, de a hannoveri meccsen bemutatták, hogy a szoros meccseket is képesek 3 gólosra hozni. A belga bajnokságban egyébként 26 fordulót követően a 2. helyen tanyáznak és 7 pont távolságból követik az Anderlecht csapatát. A bajnokságban 2.88 gól/mérkőzés átlagot hoznak, ezen mutató tekintetében a középmezőnyben foglalnak helyet. Christoph Daum, tehát épp egy német vezetőedző irányítja most a belgákat, a gólokat pedig főleg a nigériai Akpala, a belga Vleminckx és Lestienne lövi.

És akkor lássuk a hannoveri alakulatot! A B-csoportban kapott helyet a csoportkörben a gárda a Liége, a Koppenhága és a Vorskla mellett és végül 3-2-1 mérlegük a 2. helyre volt elegendő, a veretlen Liége-t ebben a körben senki sem tudta megfogni. 9:7 gólarányt hozott össze ezalatt a Hannover, tehát átlagban nem érték el 3 gól/mérkőzés mutatót. A német Budensligában csak a 7. helyen áll a társaság, ezen az év végére mindenképp javítani kell Slomka mesternek. Egyébként a bajnokságban átlagosan 2.45 gólos meccseket vív a társaság. Igazából elöl a norvég Abdellaoue-nak kell jó napot kifognia, és akkor jönnek a gólok, feltéve ha a középpálya megfelelő támogatást ad ehhez.
Az odavágón a második félidő hozta meg mindhárom gólt, miután az Brugge hamar vezetést szerzett a második játékrész elején. Ezt Sobiech egalizálta a 73. percben, végül pedig Schlaudraff büntetője döntött a 80. percben, így előnnyel várhatja a meccset a Hannover, de a belgák idegenben lőtt gólja még sokat is érhet… Az biztos, hogy kemény meccs lesz, a németek előnye sovány, de elég lehet. A belgák 1:0-al is továbbjutnak, de tudjuk hogy erre ráülni életveszély… Ha a németek találnának egy gólt, akkor a Brugge kénytelen lenne kitámadni és fellazítani a védekezést. A döntő az lesz, hogy mikor és ki lövi a meccs első gólját. Én úgy vélem, hogy a németek találni fognak egy gólt és ezt a belgák sem hagyják szó nélkül ez. 2:1-es eredményre számítok, de hogy ki nyer, az jó kérdés!
A lényeg, hogy lesz 3 gól!

Athens Panathinaikos – Olimpia Milano, hendikep -10.5 pontról Panathinaikos @ 1.85

Kosárlabda: Euroliga – férfi 2011/2012

Dátum: 2012-02-23 21:00 CET

Fogadóiroda: Interwetten
A férfi kosárlabda Euroligában egy görög-olasz csata következik, hiszen a Panathinaikos csapata fogadja az olasz Armani Jeans Milano együttesét. Többek közt én is sima meccsel számolok, hiszen a görögök itt már nem hibázhatnak!
A Pana 4 kör után a csoport 2. helyén áll 3-1 mutatókkal: a Kazan 89:83-ra nyert náluk, és ez a vereség még nagyon fájhat a Zöldeknek. A Milano olaszban nem jelentett gondot Sato-éknak, hiszen 78:57-re verték őket, a Fener-t pedig otthon 10-el, idegenben 21 ponttal verték meg. Diamantidis, Sato és Batiste remek játékára ma is szükség lesz, hiszen meg kell mutatniuk: ott van a helyük a Final Four-ban! Obradovic, a görögök mester egy teljesen más meccsre számít, mint Olaszországban, hiszen két nagy visszatérője is van a Milánónak.
Az Milano tehát két új játékossal készül a görögországi derbire: visszatér a csapatba sérülése után Hairston, aki vezére a csapatnak, valamint Bremer is játszani fog a meccsen. Mindketten kulcsszerepet vállalhatnak a mai meccsen. Őszintén szólva a Milánónak nincs miért küzdenie: 1-3-as mutatójával a csoport utolsó helyén áll, és szerintem a gárda közel sem érett még meg, hogy a playoff-ba kerüljön. Simán kikaptak otthon a Pana-tól, a Fener ellen ugyan szoros meccset vívtak, de a törökök kihúzták a végét és nyertek 2-vel, és az oroszoknál nem volt sok esélyük. Legutóbb ugyan megverték a Kazan-t otthon 5 ponttal, de ezt még mindig halványnak érzem… Hiába tér vissza Hairston a csapatba, szerintem még nincs olyan erőállapotban, hogy szoros meccsre hozza fel a Milano-t.
Kb. olyan meccset várok, mint az olaszországi volt: sima Panathinaikos sikert, legalább 11-el nyerni fognak a görögök, akik hiányzó kulcsember nélkül készültek erre a meccsre!

Olvasói sztorik