Hírek

Gólok Baselben

A BL-ben gólokkal számolunk, a francia bajnokságban hazai sikert várunk. Hajrá zöld-fehérek!

St. Etienne-Lorient 1(x)!

A gall bajnokságban nem járnak jól a vendégek: a Stade Geoffroy Guichard népe boldogan tér haza a kilencven perc után.
A 24. meccsének fut neki mindkét alakulat a francia bajnokságban. A St. Etienne jelenleg az előkelő 6. helyen áll 39 pontjával, ám egy győzelemmel az EL-t érő 4. helyre is feljöhet! A gárda otthon a masszívabbak közé tartozik, ezt a 6-3-2-es sora bizonyítja (a Párizs és a Lille nyert nála). Remekül védekezik saját közönsége előtt, 11 ütközetben csak nyolcszor zörrent meg a hálója, ötször pedig nem voltak eredményesek az ellenfelek.
A 2012-es esztendő remekül kezdődött a zöld-fehérek számára: négy mérkőzésen 9 egységet húztak be Christophe Galtier tanítványai (egy Lille-i zakó csúszott be). A múlt héten a Rennes vizitált St. etienne-ben, és járt pórul rendesen. Sakoék egy sima négyessel zavarták haza a piros-feketéket…
Aubemayang vezeti a brigád házi góllövőlistáját, a csatár ott lehet a mai meccsen is. Hiányzik viszont Perrin és Alonso sérülés, Ghoulam pedig eltiltás miatt.
A hazai egység tehát motivált lesz, és jó formában várja az ütközetet. E kitételeknek nem feltétlenül felel meg a soros ellenfél, ugyanis a Lorinet számára különösen nagyobb célokat nem igazn lehet megfogalmazni az idei kiírásra vonatkozón… Jelenleg a 11., 23 fellépésen 27 pontot begyűjtve. Előre nem nagyon léphetnek a narancssárgák, és minden bizonnyal a kiesést is elkerüli majd Christian Gourcuff együttese.
Idegenben viszonylag gyengén muzsikálnak Mvuembáék, hiszen csak egyszer nyertek (1-4-6, 9-20-as gólaránnyal), és annak is már jó ideje: a nyitó fordulóban a PSG vendégeként. Utoljára a Nizzát verték novemberben, azóta eltelt nyolc meccs, amelynek a felét elvesztették, a másik felét ikszre adták.
A múlt héten a Lille vizitált Lorient-ban, és vitte el a három pontot. Nincs jó passzban tehát a társulat, ráadásul Aliadiere, Bourillon, Audard, Baca és Quercia sem áll a szakmai stáb rendelkezésére.
És akkor a revansra való vágyról még nem is tettünk említést… A zöld-fehérek ugyanis rendre alulmaradtak a Lorint-nal szemben az elmúlt esztendőkben. Ebben a felállásban a legutóbbi három bajnokit a vendégek nyerték meg. No, ma nem járnak szerencsével, győz a házigazda, punk-tum!

Basel-Bayern München +2,5! 2!

Gólokban gazdag mérkőzést várunk a St. Jakob-Park-ban: a Bayern jó eséllyel előnyt szerez a müncheni visszavágóra…
Csodát tett a helvét bajnok azzal, hogy továbbjutott a csoportjából. Mert bizony a Manchester United itta meg ennek a levét. A Basel az utolsó töltényig küzdött, és megérte! Sir Alex Ferguson alakulata fejet hajtott a svájci gárda előtt.
A piros-kékek hat BL-meccsükön 11 pontot gyűjtöttek, és rúgtak 11 gólt! Igaz, kaptak is 10-et… Tehát nem lehet unatkozni Freiék meccsein…
Heiko Vogel tanítványai nincsenek éppen csúcsformában. A Sion és a Young Boys ellen sem sikerült nyerniük Strelleréknek. Azonban így is magabiztosan vezetik a bajnokságot, hazai környezetben parádéznak: 7-2-1-es sor 23-7-es gólaránnyal!
A formájukra a bajorok sem lehetnek büszkék. A telet még az élen töltő alakulat ma már csak a 3. a Bundesligában, négy pontot hátrányban a címvédő mögött. Pedig nem topcsapatokkal találkoztak Riberyék. Otthon még csak behúzták a kötelező 6 pontot, ám idegenben három fellépés, kettő egység… A legutóbbi túrájuk volt a legcikibb: nem bírtak Gomezék a csont utolsó Freiburggal (0-0)…
Viszont a BL-ben eddig ellenállhatatlanok voltak Josef Heynckes tanítványai: a Nápolyt, a Cityt és a Villarealt magabiztosan előzték meg. 11 gólt szereztek Müllerék, tehát nem volt gond a termékenységgel.
A meccsel kapcsolatban van egy viszonylag konkrét elképzelésünk. A mi forgatókönyvünk szerint a svájciak nekimennek a bajoroknak, akik majd gondosan lekontrázzák a derék helvéteket. Aztán könnyen kialakulhat egy adok-kapok, amelynek a végén egy gólváltás még simán elképzelhető.
Mert volt már erre példa… Két éve a BL-ben már randevúztak egymással a felek, akkor mindkét mérkőzésen jött a +2,5… Most is azt gondoljuk, hogy e találkozó nem az óvatoskodásról szól majd. Lesz 3 találat, az tuti!

Barisz Asztana – Szpartak Moszkva, over 4.5 gól @ 1.52

Jégkorong: Oroszország: KHL 2011/2012

Dátum: 2012-02-22 14:00 CET

Fogadóiroda: Bet365
Az orosz KHL következő eseménydús játéknapján a Szpartak Moszkva csapata a Barisz Asztana gárdájával mérkőzik meg, ahol elsősorban gólokra számítok!
A Barisz a Keleti Főcsoport rájátszást érő 7. helyén tanyázik 79 ponttal, melyet 26-25 mérlegének köszönhet. Nem szereti a döntetlent a csapat, hiszen eddig mindössze 5 alkalommal került sor hosszabbításra, ebből kétszer tudott nyerni az Asztana. Sok gól esik a gárda meccsein, melyet kiválóan alátámaszt 151:152 gólaránya. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 6 gól esik a meccseiken. Odahaza 12-12 mérleget produkált eddig a Barisz, ami nem rossz, egy tipikus középcsapathoz méltó produkció. Ennél fontosabb, hogy átlagban 6.38 gól esik a hazai találkozóikon.
A vendég a nagy nevű, ám annál gyengébben muzsikáló Szpartak Moszkva csapata. Bizony a Nyugati Főcsoportban nincs rájátszást érő helyen a gárda, jelenleg a 9. helyen állnak ott 61 ponttal, és épp a városi rivális CSZKA-t kellene befogni, ám erre nincs sok esély, ugyanis a hátrányuk 7 pont. Kevés gólt lő a Szpartak: eddig 119 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, ellenben már 157 kapott gólnál járnak. Ez 5.41 gól/mérkőzés átlagot jelent. Idegenben nem annyira rossz a csapat: 10 győzelem és 14 vereség a mérleg, átlagban az idegenbeli meccseiken 5.29 gól születik.
Mindkét csapat győzelemmel hangol a meccsre: a Barisz a HC Lev otthonában győzött 3:2 arányban, míg a Szpartak Moszkva meglepetésre megverte a SZKA Szentpétervár csapatát 4:2-re. A két gárda fordított felállásban már találkozott egymással a szezonban, akkor 4:2-re nyerni tudott idegenben is a Barisz. Ezen a meccsen a hazai siker mellett gólokkal számolok!
Tipp: over 4,5 gól!

Olvasói sztorik