Hírek

Egy napot csúszik a szerződés

Szerda helyett csütörtökön írja alá a ZTE FC vezetője a csapat megmentését célzó szerződést a titkos befektetővel.

Nagy Ferenc, a zalaegerszegi klub elnöke szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy napot késik az aláírás, illetve elképzelhetőnek tartja, hogy a támogató kérni fogja, neve ne kerüljön nyilvánosságra.

A súlyos pénzügyi gondokkal küzdő klub tulajdonosa a múlt héten jelentette be, hogy sikerült támogatót találnia, de a szerződés aláírásáig hétpecsétes titokként kezeli a megmentő nevét.

A sportvezető korábbi állítása szerint az anyagi problémák tavaly novemberben kezdődtek, a ZTE azóta nem tud bért fizetni a klubnál dolgozóknak, beleértve a játékosokat és a szakmai stábot egyaránt.

Az új szponzor mellett az átigazolási időszak hajrájában játékoseladásból is igyekszik bevételre szert tenni a klub. Meyét a Debrecen, Kambert a Győr, Varga Róbertet a Kecskemét vásárolta meg. Kedd éjszaka az is kiderült, hogy Balázs Zsoltot nem sikerül eladni a Ferencvárosnak.

Az “érkezési oldalon” mostanáig csak a szlovén első osztályú Lendva csapatától visszatért két saját nevelésű játékos, Polareczki Roland és Kocsis Adrián neve szerepelt. Előbbivel 2015-ig, utóbbival 2016-ig kötöttek szerződést. Az átigazolási szezon utolsó napján azonban két játékos, a román Miahi Nicorec és a grúz Giorgi Ganugrava Győrből érkezett kölcsönben az idény végéig, ráadásul úgy, hogy az idegenlégiósok fizetését az ETO állja.

Az elnök szerint további olyan labdarúgók igazolhatnak még a csapathoz, akik nem rendelkeznek szerződéssel.

Olvasói sztorik