Hírek

Békés iksz Bolognában?

A Serie A-ban elmaradt mecset pótolnak, ahol könnyen remizhetnek a felek. Az angol III. vonalban gólparádét várunk...

Bologna-Fiorentina x(1)!

Elmaradt meccset pótolnak a Serie A-ban: szerintünk mindkét fél gazdagodik egy ponttal, ám a hazaiak akár nyerhetnek is a gyengélkedő violák ellenében…
Míg a riválisok többsége már 24 meccsen van túl, addig hőseink még csak 22-szer mérettettek meg az olasz élvonalban. Most pótolnak is egy elmaradt összecsapást Bolognában.
A helyszín a Renato Dall’Ara lesz, ahol már régen nem láthatták kedvenceiket a drukkerek: a piros-kékek immár egy hónapja úton vannak… Három kirándulásukon 5 pontot gyűjtöttek, amely egyértelműen szép teljesítmény, főleg annak ismeretében, hogy Rómában, Leccében és a San Siróban (Inter) is vendégeskedtek. Két iksz után Stefano Pioli alakulata fényes győzelemmel zárta a túrasorozatot (0-3).
Acquafrescáék egyébként jó formát mutatnak, 2012-ben még nem találtak legyőzőre, 6 összecsapásból kétszer nyertek, négyet remiztek. Ám hiába a remek széria, még mindig nem nyugodhatnak meg Di Vaioék, hiszen 22 fellépésen 25 pontot szereztek; a kieső helyen tanyázó Lecce neve mellett 21 egység áll. Odahaza nem túl veretes a gárda mérlege: 3-2-5 (az Atalanta, a Siena és a Catania égett meg náluk).
Ahhoz, hogy egy kicsit fellélegezhessenek a piros-kékek, győzniük kellene, ám nem lesz egyszerű feladatuk, ugyanis egy csalódott Fiorentina érkezik hozzájuk látogatóba. Loria sérült, vele nem kalkulálhat Pioli mester.
Mert bizony igencsak csalódottak a violák, hiszen Delio Rossi együttese két hazai sikert követően csúnyán kikapott saját közönsége előtt a Napolitól (0-3). A lilák pedig egy sikerrel felkapaszkodhattak volna a tabellán. Ám elcsúsztak, így jelenleg is csak a 12. pozícióban tanyáznak, 22 ütközetben 28 egységet termeltek.
Ami Amauriék formáját illeti: a Napolitól elszenvedett gyalázatos vereséget megelőzően három meccset vívtak meg veretlenül. Előbb pontot hoztak Cagliariból, majd elverték otthon a Sienát és az Udineset.
Nagy bajban vannak Joveticék, ha el kell hagyniuk Firenzét: eddig 1-4-5-ös sort hoztak össze, gólarányuk pedig 4-9! Egyetlen sikerüket Novarában érték el, és ott mindjárt rúgtak is három gólt. Összességében tehát nagyon haloványak a lilák idegenben.
Khordrup és Kharja sérült, velük nem számolhat Delio Rossi a ma esti összecsapáson.
A Bologna vendégeként viszont az elmúlt esztendőkben rendre jók voltak egy pontra a firenzeiek: három iksz mellett egyszer nyertek is ebben a felállásban.
Most azonban nem nyernek a vendégek. Szerintünk egy kicsit unalmas iksz várható, ám, ha le akarjuk tutizni a dolgot, akkor inkább egy hazait tegyünk az iksz mellé…

Milton Keynes Dons-Bury +2,5!

Gólokban gazdag meccset várunk a League I-ban: a hazaiak jó eséllyel tartják otthon a pontokat a középmezőnyhöz tartozó vendégekkel szemben.
Az angol 3. vonalban a 31. játéknapnak futnak neki az együttesek. Kétség kívül jobb helyzetből várhatja a folytatást a hazai egység, amely 30 meccs után az 5., rájátszást érő pozícióban tanyázik 52 egységgel a neve mellett. Karl Robinson alakulata nem nyugodhat meg, hiszen mögötte is nagy a tömörülés, ám adott esetben még az egyenes feljutásról sem kell feltétlenül lemondani, hiszen hátránya a 2. Sheffield United-del szemben csak 10 pont.
A Luke Chadwick vezette támadószekció kimondottan eredményes, hiszen 30 fellépésen 59 találatnál járnak! Odahaza 30 alkalommal voltak eredményesek, 7-6-1-es sort produkáltak, és csak két alkalommal maradtam impotensek. A múlt héten Powellék az Oldhamet mészárolták le 5-0-ra.. Szóval, nem egyszerű történet a stadium mk-ban szerepelni…
A Buryt nem nyomasztja különösebb teher, hiszen a gárda a 14. 30 találkozón 39 pontot gyűjtve. A veszélyes zónától tisztes távolságban van az alakulat, és merészebb álmokat sem szövögethetnek Richie Barker tanítványai, hiszen a rájátszást érő 6. pozíciótól 9 pont (és két meccs) a távolság.
A Bury gólaránya 39-49, tehát eseménydús meccseket vívnak a srácok, és idegenben sem gyengék: 6-2-8-as mérleghez 21-28-as találati mutató dukál! 10 alkalommal köszönt be vendégként, és a túráin 9-szer jött a +2,5-ös opció!
Az elmúlt esztendőkben kétszer rendeztek Milton-Bury mérkőzést ebben a felállásban. És lássunk csodát, mindkét alkalommal jött a három találat. Nos, szerintünk ezúttal is jön a +2,5-ös opció! No, meg azért nagyon meglepődnénk, ha nem maradnának otthon a pontok…

És akkor még néhány tuti: a Lahti-HJK meccsen kötelezően jön a +2,5; a Chelsea megéghet, de tuti, hogy nem nyer Nápolyban, a Real nem kerül hátrányba az orosz télben; a Blackpool-West Ham United meccsen pedig benne van a pakliban egy gólváltás…
Olvasói sztorik