Hírek

Gólok a tulipánoknál, menekülés a spanyoloknál

Emmenben a vendégek könnyen nyerhetnek, és gólokkal is kalkulálunk! A Zaragoza a Betis-szel vív ki-ki meccset...

Emmen-Den Bosch 2! +2,5!

Kiválóan szerepel az egykor szebb napokat látott Den Bosch, és a széria nem szakad meg Emmenben sem: sok gólos meccsen nyernek a vendégek!
A holland második vonalban a 22. fordulót rendezik, igaz, hőseink még csak 20 bevetésen vannak túl. A hazaiak vannak rosszabb pozícióban, ám hála az AGOVV-nak, vélhetően nem lesznek kiesési gondjai. Már a szezonkezdet is nehézkesen indult, hiszen a brigádtól hat pontot levont a szövetség. Így jelenleg csak a 16., hivatalosan 13 ponttal; bár ha nem büntették volna őket, akkor sem állnának jobban. Odahaza, az Unive Stadium-ban eddig 3-2-4 a mérlegük, ehhez 11-17-es gólarányt hoztak össze.
Ami a társaság formáját illeti: az idén eddig nem lehet rá panasz, hiszen 1-1-1 a mutatója. A győzelmét az appeldoorni együttes ellen aratta a csapat, amely azért a kötelező siker kategóriájába tartozott.
Az ellenfél immár évek óta a másodosztályban senyved, ám nem volt ez mindig így: a 2000-es ével közepén még a legjobbak között szerepelt a sárga egység. Most is oda vágyik a társulat, ennek megfelelően szerepel is. Igaz, az első helyről, azaz az egyenes feljutásról lemondhatnak a fiúk, ugyanis a Zwolle immár 16 ponttal vezet előttük, de a rájátszás tuti, hogy összejön. Jelenleg a 4. helyen tanyázik a Den Bosch: 20 fellépésen 36 egységet termeltek. Idegenben parádéznak a srácok: 6-3-1 a mérlegük (egyedül Helmondban kapott ki még szeptemberben).
Verbeekék remek passzban várják az ütközetet: az idén eddig három mérkőzést nyertek meg, ráadásul még gólt sem kaptak!
A két alakulat egymás elleni mérlege nyomasztó vendégfölényt mutat: 10 összecsapásból 7-3-0 a mutató. Sőt, Emmenben a hazaiak hosszú évek óta még csak gólt sem tudtak szerezni a Den Boschnak!
Nos, összességében ismét a vendégek nyerhetnek, és ismerve a holland másodosztályú alakulatok védelmeit, simán behúzhatjuk a +2,5-ös opciót is!

Zaragoza-Betis 1(x)! +1,5!

Kiesési rangadót vívnak Aragóniában: ha nem nyernek a hazaiak, akkor szinte biztos, hogy búcsúznak az élvonaltól. Ám szerintünk összekapják magukat a kékek, akik még nem gondolnak a búcsúra…
Nagy a baj Zaragozában: az edzőváltás után sem táltosodott meg az együttes. Manolo Jimenez érkeztével ugyan egy kicsit összeszedettebb produkciót nyújtanak Helder Postigáék, a “pontözön” elmaradt. Így jelenleg a tökutolsók, 22 csatában 15 egységet sikerült behúzniuk Pintéréknek. A bennmaradától jelenleg 10 pont a hátrányuk. A már-már kilátástalan helyzetben lévő alakulat azonban a múlt héten nagy meglepetésre győzni tudott Barcelonában. No nem, nem a Campo Nouban, hanem az Eespanyol vendégekét.

És épp erre alapozzuk tippünket! A fehér-kékek ugyanis erőt meríthetnek ebből a sikerből! Korábban még nem nyertek vendégségben, és most lehet, hogy megtört a jég? Mert az új trénerrel már valóban egészen elfogadhatóan futballoztak Luis Garciáék, ám sokszor a szerencse is elpártolt tőlük. A La Romaredában eddig nem sok örömet okoztak Aponoék: 2-3-5 a mérlegük, csak az Espanyolt és a real Sociedadot verték meg, de annak is már jó ideje. Legutóbb a Rayo ellen sokáig vezettek a fiúk, ám a hajrában fordítottak a darazsak.
Lanzaro eltiltás, Aranda pedig sérülés miatt nem lehet ott ma este, ám Manolo Jimenez azért biztosan kifőz valami nyerő taktikát a Zaragozának…
Az ellenfél a Betis lesz, amely a középmezőny alján tanyázik, de még könnyen bajba is kerülhet. Jelenleg a 15. 26 ponttal, a kieső Racingnak 23 egység áll a neve mellett. Tehát lehet, hogy még meleg pillanatok várnak Pepe Mel tanítványaira…
Idegenben szeszélyesen teljesítenek a zöld-fehérek: vagy nyernek, vagy kikapnak, utóbbit azért gyakrabban (3-0-8). Legutóbb az Atletico Madrid pályáján diadalmaskodtak, még decemberben. Azóta két túra, két zakó (Barcelona, Mallorca). A múlt héten roppant fontos három pontot húzott be a gárda: a Bilbao ellen nyertek Santa Cruzék 2-1-re.
Az alapcsapatból Iriney sárga lapos eltiltását tölti majd, Amaya és Vadillo pedig sérüléssel küszködik.
Pontosan tudjuk, hogy a vendégek számára is roppant fontos a mai találkozó, hiszen egy sikerrel felkapaszkodnának egy kicsit a tabellán. Ám most mi mégis a Zaragozának szavazunk bizalmat. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy a Betis szívesen szerepel a La Romaredában, hiszen az elmúlt években többször is nyert itt.
Ám most nem győznek a zöld-fehérek, sőt, inkább a hazaiak sikerét várjuk! Tippünk tehát 1x!

Olvasói sztorik