Hírek

Alászállunk Itáliába…

Ezen a fagyos szombat délutánon Itália felé vesszük az irányt, és ott a második ligában kutakodunk egy kicsit...

Brescia-Modena 1!

A kék-fehérek továbbra is szenzációs formában vannak, a rájátszásra hajtanak, és ma már közel sem olyan kilátástalan a helyzetük, mint egy-két hónappal ezelőtt. Megint nyernek Feczesinék!
Ismét elégedett a Stadio Mario Rigamonti népe, ugyanis Alessandro Calori együttese visszatalált a helyes útra, és immár a 8. helyen tanyáznak 26 fellépést követően 38 ponttal. Igaz, ez a helyezés még nem ér összességében semmit, viszont most már legalább van remény a rájátszásra! Nem volt ez mindig így… Az egészen elfogadható rajt után a kékek mély gödörbe kerültek, amelynek az lett a vége, hogy a kiesés elkerüléséért kellett küzdeniük Vass Ádáméknak. A klubvezetés az edzőváltás mellett döntött, és úgy tűnik: remekül választottak! Alessando Calorival a kispadon megtáltosodtak Jonathasék, akik az elmúlt hét fordulóban nem kaptak ki, sőt, hat meccsüket megnyerték! Ebben a periódusban a gólarányuk 12-0!
Hazai környezetben van mit javítaniuk a fiúknak, ugyanis az 5-3-5-ös soruk nem éppen ijesztő… Legutóbb a Juve Stabia járt Bresciában, akkor 0-0 lett a végeredmény.
A hazai egység motivált lesz, a rájátszást érő 6. helytől mindössze 6 egység választja el a kékeket. Muszáj lesz nyerniük Feczesinéknek!
Az ellenfél az ugyancsak szebb napokat látott Modena lesz. A sárga-kékek a 17., tehát még éppen nem osztályozós helyen állnak. 24 ütközetben 24 pontot zsebeltek be, vendégségben a mérlegük: 2-5-6. Nagyon veszélyes vizekre eveztek Agatino Cuttone tanítványai. Ugyanakkor mellettük szól, hogy a riválisaiknál két-három mérkőzéssel kevesebbet játszottak, tehát a veszített egységek tekintetében valamelyest jobb a helyzetük.
Grecoék az elmúlt hetekben össze-vissza játszottak mindent, az elmúlt két héten például előbb nyertek Bariban, majd csúnyán kikaptak Pescarában (igaz, ez annyira nem szégyen mostanság…). Mindent egybevetve nagyon hullámzó a sárga-kékek teljesítménye.
Finoman fogalmazva sem nyerni jár a Rigamontiba a Modena: általában tisztes vereséget szenved, az elmúlt évtizedben egy ikszre futotta erejéből. A zakók alkalmával még gólt sem rúgtak a vendégek.
Nos, most azért nem zárjuk végérvényesen a modenai gólt, semmi másért nem, mint a Brescia sorozata miatt. Mert ugye minden széria megszakad egyszer. Ám tippünket ezúttal nem a gólokra alapozzuk. A kék-fehérek motiváltak lesznek, és behúzzák mind a három egységet!

Juve Stabia-Reggina Mindkét csapat szerez gólt: IGEN! +2,5!

Megjött a kedvünk a Seria B-hez, és ezúttal egy hangulatos gólparádéban bízunk… A Juve Stabia a Regginát fogadja, és ennek nem lesz jó vége, mármint a védelmek szempontjából…
A Juve Stabia klasszikus középcsapat, a 11. helyen tanyázik, 26 összecsapáson 33 pontot zsebeltek be. Nem igazán tud előre lépni, és a kieséstől sem kell rettegnie az újoncnak. Otthon 13 mérkőzésén 7-3-3-as mérleggel rendelkezik, amely kimondottan erősnek mondható. És még valami: 13 ütközetben 22-szer volt eredményes a társulat! Azért ez az olasz mésodik vonalhoz képest nem gyenge teljesítmény! Csak egyszer maradt gólképtelen, de annak is már fél éve! A formája ugyan nem az igazi, négy mérkőzésen csak két pont, ám azért előbb utóbb csak összekapja magát az alakulat.
A soros rivális épp a Bresciával küzd a rájátszást érő helyekért, és egyelőre nem áll jól, hiszen – a kékekkel együtt – még nem érte el célját. Most a 7., 26 csatában 39 egységet gyűjtve. Vendégmérlege 3-6-4, és a túrákon 18-15-ös gólarányt produkált. Három mérkőzés óta nem kaptak ki a bordók, sőt, legutóbbi kettő meccsüket megnyerték.
Az együttes idegenben csak négyszer maradt impotens, ám többször előfordult, hogy két, vagy három gólt is rúgott. Az ősszel, fordított felállásban 2-1-re nyert idegenben a Juve Stabia.
Nos, azt gondoljuk, hogy a két támadóalakzat egyszer legalább megadásra kényszeríti az ellen védelmét. És a +2,5-ös opciót sem tartjuk kizártnak!

Olvasói sztorik