Hírek

Nem tetszett a huzavona…

Graszl Károly a nyári próbajáték során megsérült, és télen sem járt sikerrel.

Kapcsolódó cikkek

Néhány héttel ezelőtt az izraeli élvonal sereghajtója, a Maccabi Petah Tikva tesztelte a Kaposvári Rákóczi FC védőjét, Graszl Károlyt, de az üzlet az ígéretes fejlemények ellenére végül nem köttetett meg. A rutinos, 27 éves labdarúgó tavaly nyáron egyszer már pórul járt a próbajáték során, úgy látszik, ez nem az ő műfaja… Az előző idényben alapember volt a Siófokban, most viszont kezdhet mindent előröl Kaposváron. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a csapat célja a bennmaradás, ha döntetlenekkel, akkor döntetlenekkel!

– Tavaly nyáron tért vissza Kaposvárra, de az elmúlt félévben kevesebbet játszott, mint korábban Siófokon.
– Már tavaly nyáron is megpróbáltam külföldre igazolni, és volt is lehetőségem, de a próbajáték alatt megsérült a térdem, és ez meg is hiúsította a szerződést. Ezután sérülten kerültem Kaposvárra, és időbe került, mire felépültem és beverekedtem magam a csapatba.

– Ezek szerint a próbajáték nem az ön műfaja…
– A közelmúltban megint szerencsét próbáltam külföldön, de próbajáték során ismét szerencsétlenül jártam. További öt próbajátékos volt ugyanarra a posztra, de az edző engem választott. Már a szerződést is aláírtam, de mivel ez pénteken történt, a papír nem érkezett be időben a szövetségbe, ezért a szombati mérkőzésen nem játszhattam. A találkozó után kirúgták az edzőt! Az új edző is megnézett, de nem szólt semmit. Csütörtökön odamentem hozzá, hogy megkérdezzem, maradok, vagy nem maradok? Erre azt mondta, hogy kéne maradni még egy kicsit, mert mérkőzés közben még nem látott, ezért nem tudja eldönteni, hogy kellek, vagy sem. Pedig egész héten egymás közti játékok voltak, így zajlottak az edzések! Ekkor úgy határoztam, hogy ha ennyi idő alatt nem tudta eldönteni, akkor köszönöm szépen, nem kérek belőle, és hazajöttem. Azért nem tetszett az egész, mert eleinte sürgettek, hogy írjam alá a szerződést, aztán különböző indokokra hivatkozva húzták az időt. Biztosan így kellett történnie, nem bánom. Abban a bizonytalanságban így döntöttem. Nem tetszett ez a huzavona…

– Az izraeli kaland után visszatért Kaposvárra. Hogy sikerült az edzőtábor?
– Kaposváron újra be kell verekednem magam a csapatba. Kezdhetek mindent előröl. A horvátországi edzőtábor elején nem volt olyan jó időnk, hogy minőségi munkát tudjuk végezni, és a pályák állapota sem volt a legmegfelelőbb. Összességében azonban pozitívan értékelem azt az időszakot a csapatösszetartás miatt. Úgy érzem, sikerült elsajátítanunk azt, amit csapatszinten próbálunk majd a pályára vinni.

– A felkészülés során is sok döntetlent játszottak! Hát nem volt elég a bajnokságban?!
– Sok olyan bajnoki meccsünk volt, amit az utolsó pillanatokra mentett döntetlenre az ellenfél, vagy éppen mi. Remélem, a tavaszi szezonban meg tudjuk őrizni az előnyünket, ha vezetünk, és ezáltal több pontot fogunk szerezni. Így alakult… A célunk a bennmaradás, ha döntetlenekkel, akkor döntetlenekkel!

Olvasói sztorik