Hírek

Nyer végre a döntetlenkirály?

Marcus Babbel győzelemmel mutatkozhat be hazai közönség előtt. Komanék nyerni mennek Avignon-ba!

Hoffenheim-Mainz 1! +2,5!

Marcus Babbel a brémai iksz után megszerzi első győzelmét a kékek kispadján. Szerintünk győzelemmel mutatkozik be a tréner a hazai közönségnek!

A 22. fordulójához érkezik a német pontvadászat, és hőseink a középmezőnyhöz tartoznak, annak is inkább a hátsó részéhez. A hazaiak Holger Stanislawski-val vágtak neki a bajnokságnak, és sokáig nem is volt baj a kékek teljesítményével. Aztán Weisék hullámvölgybe kerültek, a legutóbbi 11 fellépésükből csak egyet nyertek meg, öt hazai fellépésüket pedig zsinórban ikszel zárták. Jelenleg a 11. pozícióban tanyáznak, 21 fellépésen 25 pontot gyűjtve. A sinsheimi WIRSOL Rhein-Neckar-Arenában 3-6-1 a mutatója, ehhez 11-8-as gólarány passzolt (csak a Bremen győzött nála).
A hazai kupabúcsú (Fürth ellen 0-1) pecsételte meg a tréner sorsát, és a brémai kirándulásra már Babbel vezette a csapatot. A “falusiak” gyorsan előnybe kerültek, ám a hajrában egalizálta az eredményt a zöld-fehér együttes. Mindenesetre biztató jelnek tűnik a Weser-Stadionból elcsent pont…
Ibertsberger és Jaissle sérült, velük nem kalkulálhat a szakvezetés a fontos mérkőzésen.
Az ellenfél a Mainz lesz, és valóban kiemelten kezelhetjük ezt az összecsapást, hiszen amelyik együttes diadalmaskodik, elszakadhat a veszélyes zónától. Mert bizony a piros-fehérek sem nyugodhatnak meg teljesen, ugyanis a gárda a 13., 21 mérkőzésen 23 pontot szereztek Szalaiék. A kieséstől mindössze 5 egység választja el Thomas Tuchel brigádját…
Nem rossz túrázó a Mainz, hiszen 10 kirándulása közül csak három ért véget vereséggel. Ugyanakkor nem is nyerni járnak idegenbe Zidanék, mérlegük: 1-6-3 13-16-os gólaránnyal. Érdekesség, hogy egyetlen sikerüket még augusztusban húzták be a fiúk a Freiburg vendégeként.
2012-ben eddig 1-2-1-es átlagos sort hozott össze a gárda, a múlt héten kis híján három ponttal gazdagodtak Polanskiék, ám a hajrában a Hannover mentett egy pontot 1-1).
Bell, Risse, Bo Svensson sérült, Bungert pedig eltiltását tölti.
Az elmúlt esztendőkben örömmel látogatott a Mainz a Hoffenheimhez, ugyanis kétszer is totális sikert aratott a házigazda felett. Viszont most ősszel a kékek ütötték ki a piros-fehéreket: 0-4 lett fordított felállásban a végeredmény. A statisztika átböngészése után teljesen összezavarodtunk, így hát hagytuk a csudába a dolgot. 🙂
Viszont az új edzők rendre jól mutatkoznak be! És a brémai pontszerzés után szerintünk a Hoffenheim három ponttal gazdagodik – megszakítva páratlan hazai döntetlen-szériáját. Tippünk ennek megfelelően: 1-e!

Arles-Monaco 2(x)!

Bár a hét elején kibabrált velünk a hercegség csapata, ezúttal mégis bizalmat szavazunk a piros-fehéreknek! Nem kapnak ki a fiúk Avignonban! Sőt, akár három ponttal is hazatérhetnek a túráról!
Kiesési rangadót rendeznek a francia második vonalban: e hír csak abból a szempontból számít szenzációnak, hogy a két gárda ezúttal nem a League I-ban, hanem egy osztállyal mélyebben is a bennmaradásért harcolnak… Pedig egy éve nagyon fogadkoztak a klubvezetők, hogy ha búcsúzni is kell az elitligától, akkor nyomban megcélozzák a visszajutást. Ehhez képest….
Az Arles éppen nem kieső helyen tanyázik: a 17. 23 ponttal, amelyet 22 mérkőzésen gyűjtött be. A tabella alja nagyon tömör, egy botlás után könnyen kieső helyen találhatja magát a brigád. A Parc des Sports-ban egészen elfogadható a csapat mérlege: 4-4-3, a formája meg egyenesen biztató! Yattaráék négy meccse nem kaptak ki, és ebben a szakaszban 8 pontot húztak be! Ha mindig így teljesítettek volna Rocchiék, biztosan nem az alsó régióban tanyáznának…
A Monacoval szemben elfogultak vagyunk, hiszen az elmúlt néhány évtizedben egészen szimpatikus játékkal rukkoltak elő rendre a hercegségbeliek. Aztán tavaly jött a kiesés, majd az ámokfutás folytatódott, hiszen a piros-fehérek a tabella aljára zuhantak. Aztán jött a megváltás: keleti tulajdonba került a klub, és a tulaj nagybevásárlásba kezdett! Többek között Koman Vladimir is Simone alakulatát erősíti januártól!

Giulyék meg is kezdték a menekülést, ám eddig mégsem tudtak nagy lépést tenni a hőn áhított cél felé. Még mindig kieső helyen vannak, 22 fellépésen 20 egységig jutottak mindössze. A túrákon 2-4-4-es sort hoztak össze a “hercegek”, akiknek viszont a formájuk egészen hétfőig jó volt, hiszen a Bastia látogatásáig öt mérkőzésen nem szenvedett vereséget. Hétfőn azonban a hajrában elbuktak egy pontot Komanék, akik így továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak.
Az Arles ellen viszont eddig szívesen futballoztak a piros-fehérek: eddig három alkalommal randiztak, és ebből egy iksz mellett kétszer a Monaco győzött! Tavaly ebben a felállásban is!
Az alaposan megerősített Simone-legénység szerintünk nem kap ki Avignon-ban, sőt, könnyen nyerhet is! Tippünk ennek megfelelően: 2x!

Andrew pedig egy hokimeccsel színesíti a mai tippek sorát

Straubing – Wolfsburg, over 5.5 gól @ 1.83

Jégkorong: Német DEL Bundesliga 2011/2012

Dátum: 2012-02-17 19:30 CET

Fogadóiroda: Bet365
Ma este ismét a kedvenc német csapatom lép pályára a német hokiligában, ezúttal idegenben kellene valamit villantaniuk a Straubing Tigers ellen. Nem lesz könnyű feladat, éppen ezért nem is merek a gólokon kívül másra fogadni a meccset illetően.
A Tigrisek sem állnak ugyanis rosszul a bajnokságban: 43 meccs alatt 70 pontot szorgoskodtak össze. 24 meccset nyertek és 19 alkalommal szenvedtek vereséget, összesen 10 alkalommal nem dőlt el a találkozójuk a rendes játékidőben. Gólok tekintetében szépen termel a csapat: 136 lőtt és 122 kapott gól. Ez azt jelenti, hogy kereken 6 gól/mérkőzés az átlaguk. Odahaza nem a legjobb a társaság, hiszen 15 győzelem mellé már becsúszott 7 vereség is. Emellett viszont saját közönség előtt sem játszanak unalmas meccseket, hiszen itt is 6 gólos meccsátlagokat produkálnak. A csapat playoff helye nem nagyon van veszélyben, hiszen Németországban az első 10 helyett kap helyet a playoffban, de csak az első 6 jut oda egyenes ágon, míg a 7-10. helyezetteknek selejtezőt kell azért játszaniuk. Nos, a Straubing az 5. helyen tanyázik, és ha nem hibáznak nagyot, akkor nem valószínű hogy a 7. helyre csúsznak vissza.

A vendég viszont ma még gondokat okozhat, hiszen a Wolfsburgi Grizzlyk látogatnak hozzájuk. A narancs mezesek jól menetelnek az alapszakaszban, eddig 44 meccs alatt 78 pontot szereztek, ami a 3. helyre elegendő, de bőven van még esélyük akár az alapszakasz megnyerésére is, bár a Berlin idén is eléggé erősnek tűnik… 27-17 mutatója nem rossz a csapatnak, de inkább odahaza teljesítenek jól. Idegenben eddig 10-12 mérleget tudtak összehozni, a hazai ehhez fényévekkel jobb (17-5). És akkor a gólokról: átlagban 5.6 gólos meccseket vív a csapat, ami idegenben kicsivel magasabb is (70 lőtt és 69 kapott gól). Olyan nevek vágják a gólokat a Wolfsburgnál, mint: Kohl, Hospelt és Laliberte, de rajtuk kívül is vannak gólerős játékosok.
Nos, a két csapat idén már 3 alkalommal találkozott egymással: a Wolfsburg otthonában 2:0-s és 6:3-s hazai siker, míg a Straubing pályaválasztása mellett a Tigrisek nyertek 4:2-re. A hazai pálya tehát nagy előny, de nem írnám le idegenben sem a Grizzlyket, ennek ellenére a gólokra érdemes hajtani. Lesz legalább 6!
Tipp: over 5,5 gól!

Olvasói sztorik