Hírek

Holland este

Az Ajax a Manchester Unitedet, az AZ az Anderlechtet látja vendégül az Európa Ligában...

Ajax-Manchester United Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással kalkulálunk az Amsterdam Arenában csütörtökön este!
Kezdjük azzal, hogy Frank de Boer nagyon nehéz napokat élt meg a közelmúltban. Csapata borzalmas formát mutatott, olyan meccseket bukott el a piros-fehér egység, amelyek nem tartoztak a lehetetlen küldetés kategóriába… Kiestek hazai környezetben a kupából, majd a rivális Feyenoord ellen sem sikerült a pontszerzés. Ezt követően az Utrecht elleni amszterdami fricska már nem is számított oly nagy meglepetésnek. Amikor már-már égett a ház, Sulejmaniék “edzőmentő” győzelmet arattak Bredában (0-2).
Ám az Ajax ámokfutása nem múlt el nyom nélkül… A brigád mindössze a 6. a bajnokságban, a címvédéstől egyre távolabb kerültek Blindék. Hátrányuk az éllovas PSV-AZ párossal szemben immár 8 egység. Nem lesz egyszerű dolguk Eriksenéknek a dobogóra jutás sem…
A BL-csoportkörében a Zágrábot megelőzték a hollandok, viszont a Real és a Lyon előttük végzett, így jutottak az EL-be a fiúk. A sorsoláskor nem volt szerencséjük Bulíkinéknek, hisze tán a legerősebb riválissal kerültek szembe mindjárt a legjobb 16 közé jutásért.
A Manchester United szégyen szemre a második európai kupasorozatba került tavaszra, ám ezért csak saját magát okolhatja a piros-fehér együttes. Nem tűnt lehetetlennek ugyanis továbbjutni a Benfica, Basel otelul Galati trió mellett… No de most már nem kesereghetnek Giggsék, hiszen komoly feladatok várnak rájuk a közeljövőben. itt van mindjárt az EL, amelyet azért illene megnyernie Rooneyéknak. Persze, azért nem lepődnénk meg, ha Sir Alex Ferguson a bajnokságot helyezné előtérbe a kupakaland kárára…
No, de azért ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a vörösök parádés formát mutatnak, és nem kizárt, hogy mindkét fronton sikeresek lesznek! A bajnokságban meggyőző formát mutatnak, sorra eredményesek voltak a rangadókon: a Liverpoolt és az Arsenalt verték, a Chelsea otthonában 0-3-ról mentettek pontot. Rooney kiváló passzban van, életveszélyesen futballozik a támadó!
Viszont a vörösök védelmét nem érezzük életbiztosításnak… A gárda rendre bekap egy gólt…
És most sem lesz ez másként, szerintünk ezúttal megzörren mindkét háló! Emellett Rooney könnyen ismételten eredményes lehet!

AZ Alkmaar-Anderlecht +2,5!

Könnyen elszabadulhat a pokol az AFAS Stadion-ban! Egyik gárda sem a védekezéséről híres, és bár az első mérkőzéseken jobbára óvatosabban az együttesek, ezúttal nem lesz gólokban hiány! Akár háromig is eljuthatnak a felek!
Mindkét gárda hozta az EL-ben eddig a kötelezőt, azaz továbbjutottak a kvartettjükből. Gertjan Verbeek alakulata izzadt meg jobban, ugyanis 5 iksz mellett egy siker szerepelt az alkmaariak neve mellett a végelszámolásnál. A piros-fehérek jól teljesítenek a bajnokságban is, jelenleg pontazonossággal állnak az élen a PSV-vel. Hazai környezetben félelmetes a brigád: 9-1-0, 26-3-as gólaránnyal! (csak az Ajax tudott pontot csenni tőle). A támadószekció látványos, kombinatív játékra képes: Altidore, Martens, Elm és Holman bármikor képes eldönteni egy-egy találkozót.

A szomszédból kapott ellenfelet a holland együttes: az Anderlecht lesz a rivális. A belga sztárcsapat kiváló formában várja az ütközetet: könnyedén továbbjutott csoportjából, mind a hat mérkőzését megnyerte! A bajnokságban is remekelnek Juhászék: az alapszakasz vége előtt hét pontos fórral állnak a tabella élén. Nyolc találkozó óta nem találtak legyőzőre, és ebben a periódusban 20 egységet zsebeltek be. Mbokaniék győztes rangadóval a hátuk mögött érkeznek Hollandiába (Standard Liege 1-2).
Nagy érdeklődés övezi majd az összecsapást, hiszen a belga-holland ellentét extra pikantériát ad majd az ütközetnek. Ismerve a támadószekciókat, ezen az estén gólokból nem lesz hiány. Nem óvatoskodás jellemzi majd a fiúkat, egymásnak rontanak, amelynek a végén lesz három találat! Tippünk tehát: +2,5!

Andrew barátunk pedig ezeket érzi ma:

Lazio – Atl. Madrid, over 4.5 büntetőlap @ 1.66

Labdarúgás: Európa Liga 2011/2012

Dátum: 2012-02-16 19:00 CET

Fogadóiroda: Bet365
A római Olimpico közönsége ma este a Lazio csapatának szoríthat, akik kemény ellenfelet kaptak a sorsolás során: az Atletico Madrid látogat Olaszországba ma este. Nem mernék a meccs re fogadni sem gólok, sem pedig végkimenetel szempontjából, arra viszont fogadni mernék, hogy kemény meccs lesz lapokkal.
A Lazionak nem volt zökkenőmentes az EL csoportköre: a D-csoportban a Zürich, a Vaslui és a Sporting volt az ellenfél. Végül 9 ponttal jutott tovább a csapat 2-3-1 mérleggel, ami azért alakulhatott volna rosszabbul is, hiszen a Vaslui közel állt ahhoz, hogy a római és a román derbin is ne 1 ponttal, hanem 3-3 egységgel zárjon. Végül a Lazio ment tovább, szerintem azért megérdemelten. A csapat nem fogja vissza magát szabálytalanságok tekintetében: eddig 35 sárga és 2 piros lap van a lapgyűjteményben az idei szezonban. Andre Dias viszi a prímet 7 sárga kártyával, pirosat eddig Bizarri és Konko szedett össze 1-1 alkalommal. Lazio hagyományosan egy kemény gárda és Edoardo Reja mester sem fogja vissza őket ha az eredmény megvédése a cél.

És az Atletico Madrid sem egy lányos gárda… Az EL I-csoportjából lépett tovább 13 ponttal csoportelsőként a spanyol együttes, megelőzve az Udinese-Rennes-Celtic triót. Nem vitás: kemény csoport volt ez, és sokan azt mondták, hogy aki innen továbbjut, az bizony a végső sikerre is esélyes lehet. A Madrid csak az Udinese elleni idegenbeli derbin szenvedett vereséget (0:2), a többi akadályt többé-kevésbé sikerrel vette. A spanyol Primera Division-ban a 6. helyen tanyázik a gárda, de a cél nyilván legalább a 4. hely elérése, melyre van is reális esélye Diego Pablo Simeone együttesének. A gárda az idei szezonban 76(!!!) sárga kártyát és 2 piros lapot gyűjtött be, ami rengeteg. Tiego és Turan 7-7 sárgánál jár, de Perea, Miranda és a többiek sem fogják vissza magukat…
És akkor essen azért szó a játékvezetésről is! A 19:00-kor kezdődő derbit a cseh Pavel Kralovec vezeti majd, aki utoljára december 3-án a Banik Ostrava – Sigma Olomouc meccset vezette és ki is osztott 6 lapot… Emellett vezette pl. a CSZKA Moszkva – Lille BL meccset is 3 lappal, valamint a Manchester City – Villarreal találkozót is megkapta, ahol 4 lapot osztott ki.
Most egy egyenes kieséses szakaszról van szó, ahol egy bekapott gól teljesen megváltoztathatja a csapatok játékfelfogását. Ekkor szoktak jönni a durvább belépők és a lapok is. Ma is ezzel kalkulálok két kemény csapat derbijén. Az első félidőt 1-2 lappal megússza a két csapat de aztán a második félidőben elszabadulhat a pokol, és itt bizony lesz legalább 5 lap. A fogadás szempontjából minden kiosztott sárga 1 pontot ér, a piros lap pedig 2-t. Két sárgalap esetén kapott piros kártyakor is 2 pontot könyvelhetünk el.
Tipp: ver 4,5 büntetőlap.

Ajax – Manchester United, 2 @ 1.85

Labdarúgás: Európa Liga 2011/2012

Dátum: 2012-02-16 19:00 CET

Fogadóiroda: Paddy Power
Érdekes meccs várható az Amsterdam ArenA-ban ma este 7 órától, hiszen a Vörös Ördögök látogatnak az Ajax gárdájához az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában. A Manchester feltehetőleg csalódott, hiszen nem egészen az EL playoff-ban tervezte eltölteni a tavaszi idényt. A BL-ből csalódásra kiesett csapat viszont itt lesz kénytelen bizonyítani.
Kezdjük az Ajax-al! Egy fiatal csapatról van szó, és gondolom nem csak nekem tűnik összeszedetlennek kissé a társaság. Frank De Boer csapata ráadásul nincs is túl jó formában, hiszen a NAC elleni idegenbeli 2:0-s sikert megelőzően kikaptak a Feyenoord-tól 2:4-re idegenben, az Utrecht-től saját közönség előtt 0:2-re, a kupában az AZ ellen 2:3-ra, bár a bajnokságban utána sikerült pontot lopniuk Alkmaar-ból egy olyan meccsen, ahol nem nagyon érdemelték meg a pontszerzést. Átlalában Sulejmaninak kell nagyon jó napot kifognia, ha a csapat jó eredményt akar elérni, hiszen ő termelte a csapat góljainak jelentős részét. Az Ajax egyébként 21 fordulót követően csupán a csalódást keltő 6. helyen áll a tabellán, hátrányuk pedig 8 pont a listavezető PSV-vel szemben. A nemzetközi kupaporondon a BL-ből esett ki a társaság, hiszen a Real Madrid-Lyon-Zagreb trió megállította őket. Ennek ellenére szoros volt a harc, de végül 8 ponttal kiestek, a Lyon pedig ugyanennyivel továbblépett… És most sem lesz egyszerű dolga a társaságnak.

A Manchesternek talán sokkal nagyobb a csalódottsága, mint az Ajax-nak. Nem mostanában volt rá példa, hogy a gárda nem jutott a BL egyenes kieséses rendszerébe. Sir Alex Ferguson csapata esetén a nagy kérdés: ezen mennyire tudják túltenni magukat, és mennyire veszik komolyan ezt az EL-t. A mester nagyon hangoztatja, hogy bizonyítani akarnak, és bizony a szurkolók is erre vágynak. Nagy harcban állnak a Premier League bajnoki címéért is a Manchester City csapatával, de egyelőre tartják a lépést a városi riválissal. A BL-ben ugyebár a C-csoport nem feküdt Giggs-éknek: a svájci Basel elleni utolsó fordulós meccs döntött a továbbjutásról és bizony a svájciak a 9. percben beköszöntek Streller góljával, amit Frei megkoronázott a 85. percben, így gyakorlatilag eldőlt: a MU nem jut tovább a csoportból. Bár Jones még a rendes játékidőben szépített, ám ez kevés volt a boldogsághoz… Irány az EL! A MU-ban nincs olyan csatár, aki ne lenne képes villanni bármikor: Rooney, Hernandez, Welbeck és Berbatov is bármikor képes gólokat lőni, főleg ha mögöttük Giggs és Scholes jól osztogatnak.
A kérdés tehát nem más: mennyire veszi komolyan ezt a sorozatot a Manchester? Ha komolyan veszik, akkor ez a fiatal és összeszedetlen, a holland ligában is hullámvölgyeket megélő Ajax ma nem lehet ellenfél a Vörös Ördögöknek, és az Álmok Színházában majd előnnyel léphet pályára a csapat!
Tipp: nyer a Manchester.

Olvasói sztorik