Hírek

Négy csapat, négy gól

A Parma-Juve és a Milan-Arsenal mérkőzésen is gólváltással kalkulálunk.

Parma-Juventus Mindkét fél betalál: IGEN!

Alaphelyzetben a vendégek tűnhetnek a találkozó esélyeseinek, ám szerintünk necces lesz ez a túra Vucinicék számára. Az az érzésünk, hogy mindkét fél betalál, no és az ikszet sem zárjuk ki. Sőt…
Fanco Colomba január eleji menesztése óta megtáltosodott a Parma! Étkezett Donadoni mester, aki összekapta Giovincoékat! Négy meccset vívtak a közelmúltban a fiúk (ebből hármat idegenben), és a közvetlen riválisok ellen sikerült ebben a periódusban nyolc egységet behúzniuk!
A keresztesek kicsit stabilizálták is helyüket a tabellán, feljöttek a 13. helyre, 21 mérkőzésen szerzett 27 pontjukkal. Gobbiék az Ennio Tardini-ban egészen kiváló mérleggel rendelkeznek: 5-3-2-es (csak a Roma és az Atalanta nyert nála) sorukhoz 19-12-es gólarány párosul! A 10 hazai fellépése közül nyolcszor eredményesek voltak a sárga-kék-fehérek, tehát a támadószekcióra nem lehet különösebb panasz.
Galloppa, Santacroce és Bibiany sérüléssel bajlódik, így ők nem lehetnek ott vélhetően a mérkőzésen.
Az ellenfél a Juve lesz, amely ugyan csak a második helyről várja a folytatást, de legfőbb riválisánál (Milan) két mérkőzéssel kevesebbet játszott, és így is csak két egység a lemaradása (45). Conte mester alakulata a mezőnyben még egyedüliként veretlen, idegenbeli mérlege 5-5-0, és mindössze hat gólt kapott a túráin (ebből hármat Nápolyban…).
Matriék az idén eddig öt bajnokit tudtak lejátszani, ebből hármat be is húztak. Ugyanakkor halovány kritika érheti Pirloékat, hiszen saját stadionjukban nem bírtak a Cagliarival és a Sienával sem… Ezek a pontok pedig lehet, hogy nagyon hiányoznak majd. A zebrák összteljesítményére mégsem lehet panasz, hiszen a bajnoki cím elnyerése mellett a kupában is jól állnak a fiúk, miután nyerni tudtak 2-1-re a Milan vendégeként.
Az az igazság, hogy a torinói alakulat mostanság jobban teljesít vendégségben, mint odahaza. Talán a nagy elvárás miatt akadozik a gépezet saját közönségük előtt, vagy az ellenfelek ássák be magukat túlságosan is magukat az ötösre, nem könnyű eldönteni a kérdést… Egy biztos, Parmában nem sündisznó-alakzattal találják szembe magukat Marchisioék!
Mert bár a Juve a közelmúltban rendre győzni tudott Parmában, egy gólt általában mindig beszedett. Most is azt gondoljuk, hogy a hazaiak egy találatra jók lesznek, ám erre válaszolnak majd a vendégek. Nem zárjuk ki a pontosztozkodást sem, de a gólváltásban biztosabbak vagyunk!

Milan-Arsenal Mindkét fél betalál: IGEN!

Maradunk Itáliában, és maradunk a gólváltós tippnél: az ágyúsok és a hazaiak is eredményesek lesznek a nyolcaddöntő első felvonásán!
A Bajnokok Ligája elérkezett az egyenes kieséses szakaszához. A sors úgy hozta, hogy a Milan az Arsenallal került szembe. Néhány héttel ezelőtt még nagyon sima hazai sikert prognosztizálhattunk volna erre az összecsapásra, ám Arsene Wenger ismét kitalált valamit, és a szezon első felében bukdácsoló londoniak megint elkapták a fonalat. Nem is kicsit…
No de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen előbb a Milanról illik megemlékezni. Nos, Allegri mester alakulata idén a címvédést tűzte ki célul, és bár egyelőre vezet, veszített pontok tekintetében a Juve áll jobban, négy egységgel. A februárt rendesen elrontották Ibráék, hiszen kikaptak a Laziótól, leikszeltek a Napolival, és hátrányba kerültek a kupában a Juvéval szemben. Egy kis gyógyírt jelenthet, hogy szombaton mindhárom pontot elhozták Udinéből.
A BL-ben a Barca mögött, a Plzent és a BATE-t megelőzve jutott tovább magabiztosan; érdemes megemlíteni, hogy egyedül Robinhoék tudtak pontot elcsenni a címvédőtől, ráadásul a Camp Nouban!
Az Arsenal a januári hullámvölgyből kilábalt már, ennek a Sunderland és a Blackburn itta meg a levét. Fel is jöttek a 4. helyre a bajnokságban az ágyúsok, de a sorsuk az elkövetkezendő egy hónapban eldől, hiszen elképesztő rangadók várnak Henryékra. A gárda támadószekciója nagyon rendben van, hiszen a veterán gall mellett Van Persie is kiváló passzban várja a San Siro-beli látogatást.
A BL csoportkörét könnyedén vette a piros-fehér egység, a Marseille, a Pireusz és a Dortmund sem tudta igazán megnehezíteni Ramsey-ék dolgát.
Az Arsenal a túráin rendre eredményes, és azt gondoljuk, hogy Milánóban is legalább egyszer betalálnak a londoniak. Ám mivel a hazaiak is lőnek legalább egy gólt, így a mindkét fél betalál opciót javasoljuk megtenni!

Andrew mai megérzései:

Szibir Novoszibirszk – Metallurg Magnyitogorszk, over 4.5 gól @ 1.65

Jégkorong: Oroszország: KHL 2011/2012

Dátum: 2012-02-15 13:00 CET

Fogadóiroda: Bwin
KHL tippel szerintem még nem álltam elő, mióta ide is írom a napi tippjeimet, de ennek most eljött az ideje. Egy hatalmas over/under lehetőségre lettem figyelmes a Szibir és a Metallurg összecsapásán, szinte biztos vagyok benne, hogy képes összehozni a két társaság 5 gólt!
A Szibir nem vitézkedik a Keleti Főcsoportban, minden bizonnyal le is marad majd a playoffról, így semmi veszíteni valójuk nincs. 11. helyen áll ott a gárda 55 ponttal, hátránya pedig 20 egység a 8. helyen álló Jugra csapatával szemben. 18-30 mutatójához 124:136 gólarány tartozik, ami azt jelenti, hogy átlagban 5,42 találat esik a meccseiken. Odahaza Novoszibirszkben 11-13 mutatókat produkál a gárda, átlagban pedig 6 gól esik egy hazai meccsén. Eddig az alábbi meccseken játszott under 4,5gólt a Szibir: Severstal Cherepovec (3:1), Chekhov Podolsk (4:0), Dinamo Moszkva (1:2), Met. Novokuznetsk (1:1 és 2:2), CSZKA Moszkva (1:2).

A Magnyitogorszk viszont biztos, hogy ott lesz a rájátszásban, ugyanis a Keleti Főcsoportban szépen menetel a csapat: 3. helyen állnak 87 ponttal 29-19-es mutatójukkal és 137:116 gólarányukkal. Ez azt jelenti, hogy átlagban 5.28 gól esik a meccseiken. Idegenben nem annyira ütősek a srácok: 11 győzelem és 13 vereség, emellett 62 lőtt és 67 kapott gól, tehát verhetőek idegenben. Idegenbeli fellépéseik alkalmával átlagosan 5.375 gól esik meccsenként. ez megint csak jó hír a fogadás szempontjából.
A két csapat formája alapján elmondható, hogy tényleg két ellentétes csapat találkozik ma kora délután: a Metallurg a legutóbbi 5 meccs alatt 10 pontot szerzett, míg ez idő alatt a Szibir csak 4 egységig jutott. Fordított felállásban találkoztak már a csapatok a szezonban, akkor odahaza a Metallurg Magnyitogorszk 6:4 arányban nyert. Ezen a meccsen 10 gólt ugyan nem várok, de 5-6 gólt igen.
Tipp: over 4,5 gól.

Vejle – Odense, over 2.5 gól @ 1.57

Labdarúgás: Barátságos mérkőzés

Dátum: 2012-02-15 14:00 CET

Fogadóiroda: Bet365
Barátságos meccsek sorát rendezik Európa és világszerte, és itt bizony érdemes a gólokat vadászni. Egy dán összecsapást is rendeznek, ahol a Vejle csapata találkozik az OB Odense gárdájával.
A Vejle és az Odense is szereti a gólos meccseket. A Vejle gárdájáról sokat nem tudok mondani, az Odense-t viszont mindenki ismerheti, pl. arról ahogyan ősszel megleckéztette a görög Panathinaikos csapatát az európai kupaporondon. Emellett a csapat 18 forduló után a dán élvonal 8. helyén áll, mely kissé csalódás lehet a drukkerek számára, ezen majd a folytatáskor mindenképp javítani kell. A legmagasabb gólátlagot viszont ők produkálják 3.44 gól/mérkőzés mutatóval, a bajnokságban a meccseik túlnyomó része 3-4 gólos volt, de előfordult 6-7 gólos meccs is.

Sorra veszi a barátságos meccseket az Odense: Naestved ellen 3:0-ra kaptak ki, a Wisla Krakkó ellen 0:1-re szintén vereséget szenvedtek, a Rapid Wien-t 2:1-re verték, a Dinamo Zagreb-től 1:3-as vereség, az amatőr Marienlyst csapatát 12:1-re ütötték ki. Tehát csak a Krakkó elleni meccs lóg ki gólok szempontjából a sorból, de azt is tudjuk, hogy a Wisla a kevés gólos meccseket mestere.
Úgy vélem, egy ilyen dán hazai barátságos meccsen nincs mire tartalékolni a két gárdának, bátran lehet bármivel próbálkozni a pályán, ebből fakadóan legalább 3, de inkább 4-5 gólt várok!

Olvasói sztorik