Hírek

Melyik arcát mutatja a Barca?

A baglyok otthon tarthatják a pontokat, a katalánok gólgazdag meccset vívnak Leverkusenben!

Sheffield Wednesday-Stevenage 1!

Rangadót rendeznek a League I-ban! A 2. helyezett baglyok só eséllyel otthon tartják a pontokat a Stevenage ellenében…
Az angol 3. vonalban kissé kusza a helyzet, hiszen van olyan együttes, amely már 30 meccset játszott le, de akad olyan alakulat is, amely még csak 26 fellépésen van túl. A hőseink közül a Sheffield Wednesday már 30 ütközeten van túl, és jelenleg a 2. helyről várja a folytatást. A kék-fehér-feketék neve mellett 57 pont szerepel, hazai környezetben,a Hillsborough Stadium-ban viszonylag masszívak a fiúk: 10-3-1-es mérlegük erről árulkodik (csak a Charlton nyert nála).

Gary Megson tanítványai nincsenek éppen kirobbanó formában, hiszen a bajnokságban és az FA-kupában is vereséget könyvelhettek el Clinton Morrisonék. Újabb botlás már nem megengedett, hiszen a városi rivális és a Huddersfield is ott toporog a baglyok sarkában. És ugye csak az első két hely ér egyenes feljutást… Motivációs probléma nem lehet, ezt bátran kijelenthetjük!
A Stevenage játékosait sem kell majd extrán tüzelni, hiszen a brigád a 6., rájátszást érő helyen tanyázik. A piros-fehérek 27 ütközetben 45 pontot húztak be, és idegenben sem gyenge az alakulat (6-5-3). Parádés formában van a társaság, október közepe óta csak egyszer kaptak ki! 15 mérkőzésen egy zakó, azért ez nem rossz mutató!
Igen ám, de most kemény ellenfél vár Gary Smith alakulatára. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy ősszel, fordított felállásban egy ötöst rajzolt a Stevenage a sheffeldieknek (5-1). Most azonban a hazai pálya előnye miatt a baglyok esélyeire hívjuk fel a figyelmet. Az az érzésünk, hogy a Wednesday otthon tartja a három pontot. Sőt, jó eséllyel lesz legalább két-három találat a mérkőzésen!

Bayer Leverkusen-Barcelona +2,5! 2!

Csalódott csapatok javíthatnak hangulatukon ma este: a mérkőzéstől várunk legalább három találatot, no és azért összességében a katalánok győzelmében bízunk…

A következő BL-ben vélhetően nem lesz érintett a Leverkusen. Fájó ezt kijelenteni, ám a Leverkusen idei produkciója elmaradt a várttól. Robin Dutt alakulata ugyanis mindössze a 6. helyen tanyázik a Bundesligában, még az Európa Liga szereplés sem garantált számukra. A formájuk gyenge, hiszen legutóbbi hat bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg. Nincs is könnyű helyzetben Dutt mester, ugyanis sérülések nehezítik munkáját. Derdyok, Sidney, Barnetta és Adler sem egészséges, tehát némiképp tartalékos összetételben várja a címvédőt a piros-fekete egység.
A német együttes a csoportkörben nagyon meggyőző volt, igaz, elsősorban hazai pályán. A Bayer a Chelsea mögött, a Valenciát és a Genket megelőzve lépett tovább a kvartettből. Otthon minden mérkőzésén betalált, és jó eséllyel köszönnek be Kiesslingék ma este is…

Baj van a katalánoknál! Igen, most már kijelenthető, hogy Guardiola mester irányítása alatt még nem volt ilyen gyenge passzban a gránátvörös-kék egység. A bajnokságban immár 10 pont a társaság hátránya a Reallal szemben, és ugyan még van hátra 16 forduló a pontvadászatból, összességében kicsi esélyét látjuk annak, hogy Iniestáék beérnék a szárnyaló fővárosiakat.
A gyenge szereplést épp a hétvégén koronázták meg Messiék, miután sikerült 3-2-re kikapniuk Pamplonában. Még akkor is égő a helyzet, ha valóban sok sérült volt Guardiola keretében. Idegenben 4-5-2-es sort produkáltak Xabiék, amely valljuk be, gyenge mutató egy bajnokesélyeshez mérten!
Amennyire döcög a szekér a bajnokságban, annyira jól teljesített eddig a gárda a hazai kupában és a BL-ben. A legrangosabb európai kupasorozatban csont nélkül jutott tovább, a Milan, a Plzen és a BATE előtt. Hat találkozón 20-szor voltak eredményesek Sanchezék, amely azért mindenképpen megsüvegelendő teljesítményre vall.
Ebben a felállásban már összefutottak a felek: 2002-ben 2-1-re nyert a Barca a gyógyszergyáriak stadionjában. Most is abban gondolkodunk, hogy mindkét fél betalál majd, ám azért a Barcelona nyeri az első felvonását a nyolcaddöntőnek!

Andrew barátunk mai megérzései…

Braga – Besiktas, Első félidő eredménye X @ 2.25

Labdarúgás: Európa Liga 2011/2012

Dátum: 2012-02-14 18:30 CET

Fogadóiroda: Bet365
Végre végre folytatódnak a BL és EL küzdelmei, és végre nincs taktikázás: éljen az egyenes kieséses rendszer!!! Ennél jobb tuti tippet nem találtam a mai felhozatalban, és hamarosan indokolni is fogom, miért olyan tuti ez!
A Braga a portugál liga 3. helyén áll jelenleg 12-4-2 mérlegével. Odahaza még csak egyszer remegtek meg a piros-fehér lábak, amellett pedig 8 sikernél tartanak saját közönség előtt. Az EL csoportkörében a Clu Brugge, a Birmingham és a szlovén Maribor volt Nuno Gomes-ék ellenfele, és végül a kvartett második helyén zártak 3-2-1 mérleggel. A porutgál brigádnak bizony egy selejtező meccset is játszania kellett a csoportkörbe kerülésért, méghozzá a svájci Young Boys együttesével. A 0:0-s bragai döntetlent követően 2:2 lett a svájci meccs, így idegenben lőtt több góllal tovább is lépett a Braga. Most pedig egy török csapattal hozta össze a sors. Az EL csoportkörben haladjunk hátrafelé az időben: a Club Brugge elleni idegenbeli meccsen 0:0 volt a félidő, A Birmingham elleni hazai szintén 0:0, a Maribor ellenit szerintem ne nagyon vegyük számításba, hiszen a szlovénoknak közük sem volt a csoporthoz, bár az is tény hogy a Szlovéniában rendezett meccsen 1:1-el fordultak, a Brugge elleni haza meccs 0:0-al zárult a félidőben, a Birmingham elleni angliai meccsen pedig vezettek a portugálok a szünetben. Nos, látható hogy azért a félidei X-ek előtérben vannak…

A török Besiktas jól kezdte a 2012-es évet 5 sikerrel, majd legutóbb egy jelentős visszaesés következett Hugo Almeida-éknál, hiszen háromszor kaptak ki zsinórban (Mersin 0:1, Fener 0:2, Kayserispor 0:1) és a legutóbbi Sivasspor elleni meccsen is csak 1 pontot sikerült összeszedniük, habár sokáig vezettek a meccsen. Az EL-ben az orosz Alania elleni 3:2-es összesítéssel jutottak a főtáblára, ahol kemény csoportban harcolták ki a továbbjutást (Dinamo Kijev, Stoke, Maccabi Tel Aviv). 4-0-2 mérleggel nyerték meg a csoportot, a Kijev és a Stoke otthonában szenvedtek 1-1 gólos vereséget. Ami a félidei eredményeket illeti: A Stoke elleni otthoni meccsen vesztésre álltak 45 perc után, Tel Avivban a félidő utolsó percében villantak, így 1:0-al fordultak, a Kijev elleni hazai és idegenbeli meccsen 0:0 volt a félidő, a Stoke elleni angliai meccsen 1:1-el fordultak, a Tel Aviv ellen pedig 2:0-ra vezettek 45 perc után Isztambulban. Látható, hogy azért a szoros meccseken nem sietik el ők sem a félidei gólgyártást…
Nos, ezek a fő indokaim a félidei X-re. Az biztos, hogy egyenes kiesésnek óvatosan vágnak neki a felek: a Braga nem fog hajtani, mert egy hiba és egy Besiktas gól végzetes lehet itt Portugáliában. A Besiktas árgus szemekkel figyeli majd a lehetőséget, de nem fog kapkodni szerintem. Szerintem ajándék ez az odds erre a meccsre, sokkal inkább játszom meg ezt, mint a Barca sikert mondjuk ma 1,4ért vagy épp a Lyon győzelmet 1,44ért… Ez nálam a tuti tipp ma remek szorzóért!
Félidőben döntetlennel fordulnak majd a felek!

Northampton – AFC Wimbledon, over 2.5 gól @ 1.75

Labdarúgás: Angol League Two 2011/2012

Dátum: 2012-02-14 20:45 CET

Fogadóiroda: Expekt vagy Bwin
Két olyan csapat csatázik ma az angol League2-ben, akik a tabella élén találhatóak. Mégpedig annak a tabellának az élén, amely a gólátlagok alapján sorolja be a csapatokat. Ennek alapján pedig nem is számítok másra ezzel a meccsel kapcsolatban, mint legalább 3 találatra!
A Northampton nem remekel az idei szezonban: utolsó helyen állnak 21 ponttal. Helyzetük nem reménytelen az 5-6-17 mérlegük ellenére sem, hiszen a már megmenekülő státuszban lévő Dag&Red együttese csak 3 pontnyira van tőlük. A védelemben lenne mit foltozni, hiszen 57 gólt kaptak eddig a bajnokságban, tehát átlagosan meccsenként 2 kapott góllal távoznak a pályáról. Odahaza nem kényezteti jó teljesítménnyel a lelkes drukkereket a gárda, hiszen eddig mindössze egyszer nyertek 4 döntetlen és 9 vereség mellett (még ősszel a Dag&Red csapatát verték 2:1-re). Átlagban 3.21 gól esik a csapat meccsein, odahaza ez a mutató 3.29 gólt/mérkőzés. Hazai meccseik 57%-a végződik over-rel, ami kicsit talán kevés.

A Wimbledon visszasírja a régi szép időket, mikor még a Premier League-ben vitézkedett a csapat… Rég volt az már, s feltehetőleg jövőre sem lesznek közelebb az élvonalhoz, mivel jelenleg 35 ponttal csak 16. helyen áll a társaság a League2-ben… 39:53 gólarányuk szépen mutatja is, hogy miért: sok gólt kapnak, és nem lőnek eleget. Idegenben viszonylag jól megy a csapatnak, hiszen 6-2-5 idegenbeli sora a 6. legjobb a mezőnyben. A Wibmledon-nak volt egy borzalmas szériája október közepétől január elejéig: ez idő alatt 12 meccsen 9 vereséget szedtek össze 3 döntetlen mellett, amely még a negyedosztályban is megengedhetetlen… Idegenbeli meccseiken átlagosan 2.92 gól esik, az idegenbeli fellépéseik 54%-a végződött eddig over-el.
Ami arra sarkallt engem, hogy over-t játsszak ezen a meccsen, az a két csapat átlagos gólmennyisége, valamint az őszi közös meccs, mely 3:0-s Northampton sikert hozott. Szerintem ma este is eljutnak 3 gólig a felek, kb. 2:1-es Wimbledon sikert várok!
Tipp: over 2,5 gól!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik