Hírek

Villareal, Utrecht: a nyerő páros

Hispániában és németalföldön is egyaránt hazai sikerrel kalkulálunk...

Villareal-Granada 1!

Pontosan tudjuk, hogy a vendégek már sok borsot törtek az orrunk alá, hiszen rendre győzött, ha mi verettük őket. Ám ezúttal nem bírnak el a déliek a sárga tengeralattjáróval, nyer a házigazda!
A 22. fordulót rendezik a hét végén a hispán pontvadászatban, és mi egy kiesési rangadót választottunk. Szörnyű lehet ezt hallani egy Villareal-drukkernek, hiszen korábban rendre a dobogóért küzdöttek kedvenceik. Ám nagyot változott a világ…
A csapat a forduló előtt mindössze a 17. helyen állt, 21 fellépésen 23 pontot szerezve. Az El Madrigal-ban 4-5-1-es sort produkáltak Molina mester tanítványai: csak a Levante nyert nála, a Mallorca, a Rayo, a Betis és a Sporting Gijon adta meg magát nála.
A formája viszont kimondottan jó a brigádnak! Molina, az egykori kiváló kapus Juan Carlos Garridot váltotta a padon, és az új szakember ugyan eleinte nem tudott sikereket aratni, (sőt, csúnyán kikaptak Ruben Marcosék, ám a társaság az elmúlt Sevillából sikerült három ponttal távozniuk!
Kellettek is a pontok a csapatnak, hiszen nagyon veszélyes vizekre evezett a tengeralattjáró… Most sem nyugodhatnak meg a fiúk, hiszen sokan küzdenek a kiesés elkerülése ellen. Igaz, éppen emiatt könnyen előzhetnek is Nilmarék.
Rossi továbbra is sérült, Bruno, Gonzalo és Oriol pedig eltiltás miatt hiányzik majd.
A Granada újonc, és eddig nem is teljesítenek rosszul a piros-kék-fehérek. Jelenleg a 14. helyen állnak 25 ponttal, idegenben 3-0-7-es mutatóval (Sevillában, Bilbaóban és a Betisnél nyert). Abel Resino irányítja most a gárdát, és amióta ő vezeti a csapatot, két mérkőzést nyertek Ricóék! Legutóbb a nagy nevekből álló Malaga adta meg magát a délieknek! Együtt van a társaság, Yebda azonban nem lehet ott a pályán, ugyanis eltiltását tölti majd. Kevés gólt rúg idegenben a Granada, eddig mindössze hatszor voltak eredményesek a túrán.
Ősszel a Granada 1-0-ra győzött, most tehát a visszavágás vágy is fűti majd Nilmarékat. Szerintünk a Villareal behúzza a három pontot, és egy kicsit stabilizálja helyét a tabellán! Tippünk tehát 1-es!

Utrecht-ADO Den Haag 1! +2,5!

Az Ajax elleni siker lökést adott a hazaiaknak, akik nem is hibáznak: legyűrik a hágaiakat!
Két kiscsapat találkozik vasárnap Stadion Galgenwaard-ban: a 15. fogadja a 14. helyezettet. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy egyik együttes sem esik majd ki jó eséllyel, ugyanis az Excelsior, Vnelo, De Graafschap triótól elhúztak rendesen. Az Utrecht nem lehet büszke idei teljesítményére: esnek-kelnek a bajnokságban, de inkább csak esnek… 20 meccsen 21 pont jött össze a fehér-pirosaknak, így nem is csoda, hogy a középmezőny alján tanyáznak. Otthon 3-4-2-es a mutatójuk, 22-22-es gólarányuk pedig azt mutatja, hogy eseménydús meccseket vívnak hazai közönségük előtt. Nehéz sorozat van mögöttük, hiszen az idén a PSV, Heerenveen, Ajax trióval játszottak, és összességében egészen jól keveredtek ki a szériából, hiszen 4 egységet gyűjtöttek be. A múlt héten bombameglepetésre 2-0-ra nyertek Amszterdamban, amely nagy lökést adhat a brigádnak.
A hágaiak egy hellyel és egy ponttal előzik meg az Utrechtet, vendégségben 2-1-7-es mérleget produkálva (a Feyenoordnál és a De Graafschapnál arattak totális sikert). Borzalmas formát mutatnak a sárga-zöldek, hiszen az idén a Roda elleni ikszet követően Nijmegenben 2-0-ra, majd otthon az AZ-tól 6-0-ra kaptak ki. Nagyon sok gólt kap rendszerint a gárda vendégségben, 10 túráján 27-szer zörrent meg a hálójuk.
Az ősszel 2-2 lett a végeredmény fordított felállásban, előtte nagyon kiegyenlített a két gárda mérlege a statisztikák szerint. Most az Ajax elleni sikerből táplálkozhat Jan Wouters alakulata, és szerintünk nyer az Utrecht. No, és nem mellékesen számolunk legalább három találattal is!

Andrew pedig 3 tippel is készült mára

Zambia – Elefántcsontpart, 2 @ 1.55

Labdarúgás: Afrikai Nemzetek Kupája

Dátum: 2012-02-12 20:30 CET

Fogadóiroda: Interwetten
Már egyszer fogadtam Zambia ellen, akkor Ghána volt az ellenfél, és természetesen sok fogadótársammal együtt Ghána döntőbe kerülését favorizáltuk. Ma pedig itt van újra Zambia, hiszen 1:0-s elődöntőbeli sikerükkel a kupáért játszhatnak ma este Elefántcsontpart együttesével.
Zambia a torna pozitív meglepetése: veretlenül jutotta tovább a csoportból, Szudánt simán verték a negyeddöntőben, majd Ghána is áldozatul esett egy szoros meccsen a hajrában szerzett góllal. Nem sokan fogadtak volna azért arra a torna elején, hogy a döntőig menetelnek. Nemzetközi rutinja szinte nulla a csapatnak, a lelkesedés és a foci szeretete hajtja őket.

Ezzel szemben az Elefántok már megjárták a VB-k világát is, és emellett természetesen mindenki titkon remélte, hogy a döntőig jut a csapat, majd ott a rutinjával komoly sikert arathat. És ez ma meg is történhet. A csoportot veretlenül nyerték az Elefántok és még csak gólt sem kaptak (Szudán, Angola és Burkina Faso volt az ellenfél), majd a negyeddöntőben Egyenlítői Guinea sem volt nagy falat számukra, továbbra is érintetlen maradt a hálójuk (3:0). Következett az elődöntő és az 1:0-s siker Mali ellen, így esélyeshez méltóan a döntőben vannak a srácok.
Nagyon nagy csalódás lenne, ha ezek után Drogba-ék nem nyernék meg ezt a tornát. Jól összeszokott, rutinos és remek csapatról van szó, akik még az európai elitválogatottakat is képesek megszorongatni. Nem hiszem, hogy Zambia újabb meglepetéssel rukkolna elő, habár veszíteni valója nincs a csapatnak. Magabiztos 2 gólos Elefánt sikert várok este!

Panathinaikos – Xanthi, 1 @ 1.57

Labdarúgás: Görög 1. osztály 2011/2012

Dátum: 2012-02-12 18:30 CET

Fogadóiroda: Expekt
A görögöknél is folytatódnak a bajnoki küzdelmek, és a bajnoki cím egyik fő várományosa a Panathinaikos ezúttal a Skoda Xanthi gárdáját fogadja.
A Pana 20 meccs alatt 48 pontig jutott eddig, az örök rivális Olympiakos már nyert meccset ebben a fordulóban, így egy ponttal előzi meg a Zöldeket. 15-3-2 mérlege eléggé meggyőző a csapatnak, ehhez pedig társul 38:16 gólarányuk. Odahaza veretlen Jesualdo Ferreira csapata: 9 győzelem a 9 meccsen és 22:5 gólarány. A Zöldek a legutóbbi meccsükön beleszaladtak egy vereségbe: a Levadiakos otthonában 0:1-re kikaptak. Rudolf Gergely csapatában olyan nevek rúgják a bőrt, mint: Cleyton, Boumsong és Leto, így nem is meglepő ez a jó szereplés idén.

A Xanthi 8-5-7 mérleget tudott eddig összeszedni, mely a 6. helyre elegendő. Idegenben 3-3-4 a csapat mérlege, mely meglepő módon a 6. legjobb idegenbeli produkció a ligában. Már két nagyobb gárda otthonában is elvéreztek, nevezetesen a PAOK és az Olympiakos is elintézte a Skoda Xanthi-t. Nincsenek jó formában a skodások, hiszen a legutóbbi 5 meccséből csak egyet tudtak megnyerni, és várhatóan ezt a mait sem fogják tudni…
A két gárda fordított felállásban már találkozott egymással, akkor 3:2-re idegenben is nyerni tudott a Panathinaikos. Nem lesz ez másképp a mai meccsen sem: nyer az esélyesebb Pana!

NY Rangers – Washington, over 4.5 gól @ 1.66

Jégkorong: NHL 2011/2012

Dátum: 2012-02-12 18:30 CET

Fogadóiroda: Unibet
A mai este folyamán két olyan NHL mérkőzést is rendeznek, melyek európai idő szerint is nézhető időpontban kezdődnek. A Washington Capitals csapata a New York Rangers együtteséhez látogat a Madison Square Garden-be.
A New York vezeti a Keleti Főcsoportot 75 pontjával mondhatjuk toronymagasan a Boston előtt. 35 meccset nyert eddig a gárda és mindössze 18-t veszített el, emellett pedig 150 gólt lőttek és mindössze 108-t kaptak. Jól összerakták idén a társaságot: a kapuban Lundqvist 94%-al véd, ami elképesztő, de a cseréje Biron is 92%-t produkált eddig. A mezőnyjátékosok közül pedig Gaborik már 48 pontnál jár (27 gól és 21 gólpassz), de Callahan, Richards és Stepan sem gyenge játékosok. Átlagban 4.87 gól esik a Rangers meccsein, ez a szám a hazai meccseken 4.88.

A Washington idén sem egy élcsapat: a keleti konferencia 9. helyén állnak, emellett pedig a dél-keleti divízió 2. helyezettje a csapat a Florida Panthers mögött. 28-26 mutatójánál azért többre is képes ez a társaság, hiszen a Capitals csapatát olyan neve fémjelzik, mint: Ovechkin (47 pont), Backstrom vagy épp Wideman, de említhetnénk még a kapus Tomas Vokoun-t is, aki eddig 92%-al véd. A Capitals eddig 151 gólt lőtt és 152-t kapott, ez azt jelenti hogy átlagosan 5.61 gól esik a meccsein, idegenben ez a szám 5.77.
A két gárda idén már találkozott egymással, méghozzá Washingtonban: először 6:3-ra nyert a Rangers, majd 4:1-re a Capitals. A győztesre nem mernék fogadni a mai meccsen, de szerintem 5 gólig eljut a két csapat!

Olvasói sztorik