Hírek

Tőzsér Dániel nyáron Itáliába költözik

Az olasz élvonalban folytatja pályafutását Tőzsér Dániel, aki négyéves szerződést kötött a Genoa együttesével.

Kapcsolódó cikkek

Miután a nyáron lejár a hússzoros magyar válogatott labdarúgó megállapodása a belga Genk csapatával, július 1-től csatlakozik az olasz csapathoz.

– Igen nagy volt a felhajtás körülöttem az elmúlt hetekben, így mondhatom, megkönnyebbülést érzek most, hogy pont került az átigazolási ügyem végére – mondta Tőzsér Dániel. – Különleges időszak volt ez a tél, hiszen rengeteg újságíró keresett, sok találgatás látott napvilágot velem kapcsolatban, és ugyebár felkavaró élményben is részem lehetett: megható volt, amikor az OH Leuven elleni meccsen a publikum tulajdonképpen elbúcsúztatott. De szerencsére lezárult ez a fejezet, visszazökkenhetek a csendes hétköznapokba, és az előttem álló három hónapra koncentrálhatok.

Tőzsér pályafutásának meghatározó időszakát töltötte, illetve tölti Genkben, ezért természetesen boldog lenne, ha egy újabb sikeres bajnoki szezon után hagyná el a klubot.

– Sokat adott az egyesület, de a Genk is kapott az elmúlt évek keretétől, hiszen szép eredményeket ért el a csapat. Így, hogy kitöltöm a szerződésemet, szeretném a játékommal meghálálni azt a szeretetet, amit a közönségtől kaptam. Számomra megnyugtató, hogy lehetőségem van lezárni a belgiumi dolgaimat, és van időm berendezkedni az olaszországi élethez. A család is mellettem van, örülnek, hogy így alakul a sorsunk, várták már, hogy tisztázódjon a helyzet körülöttem, és várják az új kihívást. Noha hivatalosan csak július elsejétől leszek a Genoa futballistája, a felkészülést már elkezdem, belevágok a nyelvtanulásba, mert abban az országban, ahol a taktikára igen nagy hangsúlyt fektetnek, elengedhetetlen a nyelvtudás.

A játékos nagyon sok beszélgetett a menedzserével arról, hogy melyik ország labdarúgása fekszik neki leginkább, és mindketten arra jutottak, hogy az olasz stílus közel áll hozzá.

– Persze, ezt majd az idő mutatja meg, de azt tudom, hogy a Serie A-ban nap, mint nap bizonyítani kell – vélekedik Tőzsér Dániel. – Az olasz élvonalban taktikailag érett játékosokra van szükség, de a passzoknak is kiemelt szerepük van, a középpályásoknak feladatuk mozgatni a játékot, ez pedig az egyik erősségem. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy egy lépcsővel feljebb lépek, ahol természetes, hogy nagy a konkurencia. A Genoa közvetlenül az olasz elit mögött van, idén is a nemzetközi kupaszereplésért harcol, tehát itt senki sem reménykedhet bérelt helyben. Az viszont jó jel, hogy hosszú távú szerződést kötött velem a klub, ami egyértelműen jelzi: értékelik az eddigi karrieremet és megbecsülnek. Én mindent megteszek, hogy éljek ezzel a bizalommal!

Az elmúlt fél évben több országból mutatkozott komoly érdeklődés Tőzsér Dániel iránt. A játékos menedzsmentje angol, német, spanyol és olasz klubokkal állt kapcsolatban, de a legkitartóbb a Genoa vezetősége volt, amely mindvégig ragaszkodott a magyar labdarúgó szerződtetéséhez.

Olvasói sztorik