Hírek

A Brémai muzsikusok és a Vörös Ördögök szombatja

A Német Bundesligában a Bréma csapatát favorizáljuk egy kis gólváltást követően, a Vörös Ördögök pedig pár órára átvehetik a vezetést az Angol Premier League-ben.

Werder Bremen-Hoffenheim 1! +2,5!

Középcsapatok küzdenek meg a pontokért a Bundesliga ma délutáni találkozóján. Azt gondoljuk, a pontok otthon maradnak, no és ismerve a védelmeket, minden bizonnyal lesz három találat is az összecsapáson!
A 21. fordulóra készülnek a gárdák a hét végén. A Werder várhatja jobb pozícióból az ütközetet, hiszen Thomas Schaaf legénysége az 5., EL-t érő helyen állomásozik. 20 találkozón 34 pontot zsebeltek be a zöld-fehérek, és a Weser Stadionban 7-1-1-es mutatója mindenképpen figyelemre méltó (csak a bajnok nyert nála). A hazai fellépésein 21 gólt termelt és csak a Dortmundnak nem tudtak beköszönni Pizzaroék.
És ha már szóba került a támadó. Ő nem lehet ott a ma délutáni mérkőzésen, ugyanis sárga lapos eltiltását tölti. Hiányzik még Borowski, Naldo, Prödl és Hunt, tehát egy kicsit tartalékos lesz az északi együttes.

Ami a Werder formáját illeti: nem éppen biztató… Az idén eddig három ikszet játszottak Ekiciék, legutóbb december elején nyertek, azóta pedig immár négy meccs telt el. Minden pontra égetően szüksége van a csapatnak, hiszen a Leverkusen és a Hannover is ott lohol a háta mögött, és a két kiadó helyre (EL) ugye hárman pályáznak…
Az aktuális riválist nem nyomasztja a tét, hiszen a 8., 20 fellépésen 24 egységet begyűjtve. Sem előre, sem hátra nem kell tekintgetnie, hiszen mind az élbolytól, mind a kiesőzónától egyaránt tisztes távolban vannak. A kékek nincsenek valami jó passzban: december eleje óta nem tudtak három pontot kasszírozni, az idén két hazai iksz mellett papírforma vereséget szenvedtek Dortmundban.
Vendégségben vagy nyernek, vagy kikapnak (3-0-7), tehát kicsit szeszélyesek Holger Stanislawski tanítványai. A sok hazai iksz mellett a héten kiestek Babelék a kupából is: otthon égtek meg a második ligás Fürth-tel szemben…
Tartalékos lesz a Hoffenheim, hiszen Salihovic és Babel eltiltás, Ibertsberger, Jaissie és Weiser pedig sérülés miatt nem áll a szakmai stáb rendelkezésére.
A két együttes közös múltja erőteljes brémai fölényt mutat, és a statisztikákból az is kiderül, hogy a Weser Stadionban rendre eljutottak három találatig a felek. Ezúttal sem lesz ez másként, nyernek a zöld-fehérek, és a drukkerek látnak majd legalább három gólt!

Manchester United-Liverpool 1! +1,5! +2,5!

Győz a United a vörösök csatájában, így átmenetileg átveszi a vezetést a tabellán! Komoly rangadóra van kilátás az Angol Premier League 25. fordulójában, hiszen az Old Trafford-on a Manchester United fogadja a Liverpool együttesét
Sir Alex csapata tartja a lépést a városi rivális, és idén meglepően jól menetelő City-vel, jelenleg 2 pont a hátrányuk a kékekkel szemben. Mivel a Vörös Ördögök már búcsúztak a BL-től, így a legnagyobb kihívás immáron a bajnokság, szinte csak erre kell figyelnie Giggs-éknek. Legutóbb a Chelsea otthonában hatalmas meccset vívtak, ott 3:3 lett az eredmény, amely jónak is mondható annak tükrében, hogy a londoniak már 3:0-ra vezettek. Rooney két büntetővel szépített, majd a végjátékban Hernandez góljával fontos pontot rabolt a Manchester. Idén közel sem megy azért olyan jól a vörösöknek, hiszen 17-4-3 mérlegüknél tavaly ilyenkor jobbat tudtak felmutatni. Odahaza 9-1-2 a mérlegük: a Blackburn és a City 3 ponttal távozott az Álmok Színházából, míg a Newcastle egyet tudott tőlük elrabolni. Rooney, Hernandez és Berbatov idén is jól muzsikál a támadó egységben, de Welbeck-re sem lehet nagyobb panasz, Giggs pedig remekül irányít a középpályán.

A vendég pedig az örök rivális Liverpool együttese. 10-9-5 mérlegével és 28:21 gólaránya egyelőre a 7. helyre elegendő számukra, idegenben pedig különösen sebezhető a gárda (6-1-5). Kenny Dalglish mester munkáját hiába segítik olyan játékosok, mint: Suarez, Bellamy, Kuyt vagy épp Gerrard, egyelőre meglehetősen szeszélyes a társaság produkciója. Olyan remek meccseket is össze tudnak hozni, mint a Newcastle elleni 3:1-es siker, ugyanakkor pl. a Bolton ellen elszenvedett 1:3 is ott szerepel az eredményeik közt… A cél egyértelműen az európai kupaszereplést biztosító helyezés elérése, ehhez azonban több kellene.
És akkor lássuk, miért is nyeri a mai derbit a United: egységesebbnek tűnnek Ferguson legényei, ráadásul hatékonyabb támadójátékot is mutatnak fel, mint a Liverpool. A két gárda közös meccsein fontos szerepet játszott a hazai pálya: a legutóbbi 3 közös meccsüket Liverpoolban vívták az együttesek, és 2 Pool siker mellett egy döntetlen született. Előtte 3 meccs volt az Old Traffordon, s mindhármat meg is nyerte a MU. Úgy gondoljuk, hogy ezúttal sem fog odahaza hibázni Rooney és csapata. Emellett mindkét csapat szerezhet gólt, hiszen a MU védelme könnyedén zavarba hozható, így könnyedén jöhet a +1,5 és akár még a +2,5 gólos tipp is!

Olvasói sztorik